EUROLYGA 2023

Ispanijos rinktinė Europos čempionate - su R. Rubio ir greičiausiai be P. Gasolio

Ispanijos krepšinio rinktinė sulaukė ir gerų, ir blogų naujienų. Dėl traumos praėjusią vasarą olimpinėse žaidynėse nedalyvavęs įžaidėjas Ricky Rubio patvirtino, kad padės savo šalies komandai 2013 metų Europos krepšinio čempionate Slovėnijoje. Tačiau mažėja galimybė, kad nacionalinės komandos marškinėlius apsivilks Pau Gasolis.

R. Rubio (dešinėje) atsigauna po traumos, o P. Gasolio laukia procedūros.<br>AP nuotr. iš archyvo
R. Rubio (dešinėje) atsigauna po traumos, o P. Gasolio laukia procedūros.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2013, 12:20 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:51 AM

R. Rubio pasveiko

Praėjusių metų kovo mėnesį kairės kojos kelio traumą patyręs „Minesotta Timberwolves“ atakų organizatorius praleido dalį savo debiutinio sezono NBA, o vasarą - be olimpinės rinktinės.

„Pasakiau Juanui (Ispanijos rinktinės treneriui Juanui Antonio Orengai. - Red.), kad jeigu neturėsiu problemų dėl kelio, garantuoju 100 procentų, kad žaisiu Europos čempionate. Jeigu esu kviečiamas, ten būsiu“, - kalbėjo 22 metų 193 cm ūgio R. Rubio.

Ispanijos krepšinio talentas teigė, kad traumos padarinių jau nejaučia. „Pirmąjį mėnesį buvo blogai, bet vėliau viskas susitvarkė. Žaidžiau 52 rungtynėse be jokio skausmo“, - patikino įžaidėjas.

Šį sezoną R. Rubio, atstovaudamas „Timberwolves“ klubui, vidutiniškai rinko po 10,7 taško, atliko po 7,3 rezultatyvaus perdavimo bei atkovojo po 4 kamuolius.

Aukštaūgio laukia procedūros

Kol kas neaišku, ar ispanai į Slovėniją atvyks su P. Gasoliu. „Los Angeles Lakers“ aukštaūgis atsižvelgė į komandos pageidavimus ir nusprendė atlikti kelių procedūras.

Po jų 32-ejų vidurio puolėjas sportuoti negalės apie du mėnesius, todėl jis greičiausiai negalės atvykti į Ispanijos rinktinę.

P. Gasolis turi dar metus su „Lakers“ galiojantį kontraktą, kurio vertė - 19,3 mln. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.