EUROLYGA 2023

E. Messina: „Man pasisekė, kad CSKA vadovybė demonstruoja kantrybę“

Maskvos CSKA komandą iki Eurolygos „Final Four“ etapo atvairavęs Ettore Messina penktadienį su savo auklėtiniais stos į pagrindines kovas. CSKA komandos kelyje – Pirėjo „Olympiakos“ komanda, kurios marškinėlius vilki ir Martynas Gecevičius.

E. Messina yra keturis kartus triumfavęs Eurolygoje.<br>AP nuotrauka iš archyvo
E. Messina yra keturis kartus triumfavęs Eurolygoje.<br>AP nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 10, 2013, 1:53 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:12 PM

Praėjusiame sezone „Olympiakos“ finale nugalėjo CSKA komandą ir privertė kapituliuoti Joną Kazlauską, tačiau keturiskart Eurolygos čempionas E. Messina tiki, kad jam pavyks įvykdyti misiją, kurios neįvykdė lietuvis.

- Kokie buvo didžiausi iššūkiai, keliaujant į „Final Four“ etapą? - oficiali Eurolygos svetainė paklausė E. Messinos.

- CSKA šiame sezone labai pasikeitė. Sudėtyje įvyko kritiniai pokyčiai. Tai, kad patekome į šį etapą, reiškia, jog priėmėme teisingus sprendimus. Krepšininkai, kuriuos pasirinkome, parodė, kad jie nusipelnė klubo pasitikėjimo. Tai svarbiausia ir visi turėtų dėl to džiaugtis. Didžiausias iššūkis buvo patekti į „Final Four“ etapą. Čia, kaip žinome, gali laimėti bet kas. Šie keturi klubai išgyveno sunkiausiame Eurolygos sezone. Juk pirmą kartą „Top 16“ etape buvo žaidžiama keturiolika mačų.

- Kokius patarimus duodate savo krepšininkams, kuriems tenka susidurti su didžiuliais gerbėjų lūkesčiais?

- Daug tikimasi ne tik iš CSKA, bet ir kitų ketverto komandų. Ir savaime suprantama, kad lūkesčiai – dideli. Man pasisekė, kad klubo vadovybė visuomet demonstruoja kantrybę ir tai daro netgi sudėtingais momentais, kokių turi visos komandos. Nemanau, kad įmanoma pasiekti aukščiausius tikslus be klubo ir sirgalių pagalbos.

- Dauguma sako, kad norint sustabdyti „Olympiakos“, turi sustabdyti Vassilį Spanoulį. „Anadolu Efes“ jį dengė neblogai, tačiau vis tiek pralaimėjo. Kaip manote, ar jo sustabdymas ir yra raktas į pergalę?

- Negali tiesiog sustabdyti tokio puikaus žaidėjo kaip jis ar bet kurio kito gero žaidėjo „Final Four“ etape. Gali juos sulėtinti, apsunkinti gyvenimą. Turi juos kažkaip priversti įdėti mažesnį indėlį nei jiems įprasta. Bet dauguma mačų pabaigoje būna nulemiami individualių gebėjimų dėka. Jeigu komanda gali žaisti ramiai ir laikytis plano, individualūs pasirodymai gali pakeisti baigtį. Mes čia esame tam, kad padėtume tokiems žaidėjams žaisti aukščiausiame lygyje.

Mes stengsimės kuo geriau jį dengti, o jie stengsis tą patį daryti su mūsų rezultatyviausiais žaidėjais.

- Ar gali būti taip, kad per daug susitelkiant į V. Spanoulį bus nuvertinami kiti „Olympiakos“ žaidėjai?

- Asmeniškai nenuvertinu nieko. Tai netinkamas klausimas netinkamam žmogui. Ir ypač tada, kai kalbame apie „Final Four“ etapo komandą. Galbūt reguliariajame sezone gali atrasti komandą, kuri remiasi tik pora žaidėjų. Tačiau kai kalbame apie šį etapą, kiekviena komanda žaidžia gilesnį krepšinį ir tu negali sau leisti kažko nuvertinti. Turi žinoti kiekvieną smulkmeną apie visus varžovo žaidėjus.

- Turite ūgio pranašumą ir jį puikiai išnaudojote viso sezono metu. Ar ūgį mėginsite panaudoti ir prieš „Olympiakos“?

- Po Dovydo ir Galijoto istorijos aš apie dydžius negalvoju. Ūgis gali tapti pranašumu tada, jeigu gerai judės kamuolys ir žaidėjai darys tai, ką turi daryti. Bet jeigu ūgis reiškia tik tai, kad stovi po krepšiu, tuomet tai neveiks. Visuomet dominuoja greiti ir staigūs gynėjai. Turime kombinuoti aukštus žaidėjus, kaip tai darėme šiame sezone, su krepšininkų judėjimu. Tada būsime labiau pavojingi. Žinoma, atkovoti kamuoliai bus didelis faktorius, tačiau svarbus bus ir gebėjimas išsaugoti kamuolį. Kamuolio kontrolė yra svarbi, nes „Final Four“ etape paprastai pataikymo procentas būna ne itin aukštas.

- CSKA turi daug patirties, tačiau ekipai diriguoja tokie „Final Four“ naujokai, kaip Sonny Weemsas, Vlado Micovas ir Aaronas Jacksonas. Kaip kitų žaidėjų patirties gali padėti šiems krepšininkams greičiau priprasti prie žaidimo?

- Manau, kad turime jiems padėti. Jie bus sužavėti ir reikia būti atsargiems, kad tas įspūdis nebūtų per didelis. Kai pirmą kartą patenki į „Final Four“ etapą, gali būti šiek tiek sunku. Turi prisitaikyti prie atmosferos, nes yra daug veiksnių, kurie blaško – žmonės, sirgaliai, žiniasklaida. Privalome būti tikri, kad jie turėtų laiko nueiti į savo kambarius, susikoncentruoti. Reikia, kad jie nešvaistytų psichologinės energijos, kurios reikia mačams.

CSKA ir „Olympiakos“ rungtynės penktadienį prasidės 19 valandą. Kita pora - „Barcelona“ ir Madrido „Real“ kovos nuo 22 valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.