EUROLYGA 2023

Įdomiausi faktai apie Maskvos CSKA

Penktadienį startuoja Eurolygos finalo ketvertas. Londono „O2“ arenoje Eurolygos pusfinaliuose susitiks Maskvos CSKA ir Pirėjo „Olympiakos“, „Barcelona“ ir Madrido „Real“. Komandų treneriai narsto varžovų žaidimus, krepšininkai kalba apie sunkias kovas, o sirgaliai laukia gražių krepšinio spektaklių.

CSKA komanda su S. Weemsu trokšta atkeršyti „Olympiakos“ krepšininkams, kurie pernai juos palaužė finale.<br>P. Mantautas
CSKA komanda su S. Weemsu trokšta atkeršyti „Olympiakos“ krepšininkams, kurie pernai juos palaužė finale.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-10 18:06, atnaujinta 2018-03-06 22:44

Belaukiant lemiamų Eurolygos kovų, lrytas.lt savo skaitytojams pateikia įdomiausius faktus apie finalo ketverto dalyvius.

Šiame tekste - faktai, kurių galbūt nežinojote apie Maskvos CSKA.

Ar žinojote, kad...

CSKA turi šansą laimėti septintąjį Eurolygos titulą? Rusijos čempionai prestižiškiausio Senojo žemyno klubų turnyro trofėjų laimėjo 1961, 1963, 1969, 1971, 2006 ir 2008 metais. Daugiausia titulų yra iškovojusi Madrido „Real“ komanda, kurios sąskaitoje – aštuoni titulai.

Saša Kaunas turi progą prisijungti prie grupės krepšininkų, kurie yra laimėję ir NCAA, ir Eurolygos turnyrus? S. Kaunas NCAA čempionate triumfavo su Kanzaso universiteto komanda 2008-aisiais.

Abu titulus yra laimėję Drew Nicholas, Tony Delkas, Tyusas Edney (1999-aisiais triumfavo su „Žalgiriu“) ir Jiri Zidekas (1999-aisiais triumfavo su „Žalgiriu“).

Viktoras Chriapa žaidžia jau septintajame „Final Four“ etape? Šis krepšininkas „Final Four“ etape nėra žaidęs su jokia kita ekipa – tik su CSKA. Šiame etape V. Chriapa žaidė 2003, 2004, 2008, 2009, 2010 ir 2012 metais. Šiemet yra tik vienas krepšininkas, kuris dažniau žaidė „Final Four“ etapuose – tai jo ekipos draugas Theo Papaloukas (9 kartai). „Barcelona“ žaidėjas Juanas Carlosas Navarro taip pat žais septintąjį kartą.

CSKA žaidžia dešimtajame „Final Four“ etape per vienuolika metų? Daugiausia kartų šiame etape žaidė „Barcelona“ komanda (13). CSKA su dvylika kartų užima antrąją vietą.

Ettore Messina „Final Four“ etape – jau devintąjį kartą? Jis yra antrasis sąraše, skaičiuojant nuo to laiko, kai atsirado „Final Four“ etapas. Pirmasis – Željko Obradovičius (13).

Per pastaruosius keturis dešimtmečius CSKA Eurolygoje laimėjo tik vadovaujant E. Messinai? E. Messina su CSKA trofėjumi džiaugėsi 2006 ir 2008 metais. Jis taip pat yra laimėjęs su Bolonijos „Kinder“ ekipa. Daugiausia titulų yra laimėjęs Ž. Obradovičius – jis triumfavo aštuoniskart. Antrojoje vietoje su keturiais titulais – E. Messina, Pedro Ferrandizas, Božidaras Maljkovičius, Aleksandras Gomeslkis.

CSKA komandoje žaidžia du buvę naudingiausi (MVP) Eurolygos žaidėjai? Theo Papaloukas MVP tapo 2007-aisiais, o 2010-aisiais apdovanojimas buvo skirtas Milošui Teodosičiui.

Trys CSKA žaidėjai prisidėjo prie bronzinės Rusijos pergalės 2011-ųjų Europos krepšinio čempionate? V. Chriapa, Andrejus Voroncevičius ir Antonas Ponkrašovas – šie Maskvos klubo žaidėjai Lietuvoje džiaugėsi bronzos medaliais.

V. Chriapa, A. Ponkrašovas, S. Kaunas ir Jevgenijus Voronovas padėjo rusams Londone „O2“ arenoje džiaugtis bronzos medaliais olimpiadoje? Ir dabar šie keturi krepšininkai sugrįžo į „O2“ areną varžytis dėl Eurolygos titulo.

V. Chriapa ir A. Ponkrašovas su Rusija iškovojo aukso medalius „Eurobasket 2007” turnyre?

V. Chriapa geriausiai šiame Eurolygos sezone kovoja dėl kamuolių? Jis per 24 mačus atkovojo 181 kamuolį (7,5 kamuolio per mačą).

Nenadas Krstičius pirmauja pagal efektyvumą? Jo vidutiniškas reitingas per mačą – 17,85.

S. Kaunas pirmauja pagal dvitaškių pataikymo procentą? Jis šiame sezone pataikė 91 metimą iš 125 (72,8 proc.). Krepšininkas taip pat yra lyderis Eurolygos istorijoje (208 metimai iš 292, 71,23 proc.).

M. Teodosičius pataikė daugiausia tritaškių šiame sezone? Jis pataikė 59 metimus ir yra trečias pagal rezultatyvius perdavimus (141).

Penki CSKA krepšininkai šiame sezone yra gavę savaitės MVP apdovanojimus? Reguliariajame sezone juos gavo Sonny Weemsas ir M. Teodosičius. „Top 16“ etape – S. Kaunas, N. Krstičius. Atkrintamosiose – V. Chriapa (dukart).

Trys CSKA žaidėjai yra vilkėję „Olympiakos“ marškinėlius? Tai M. Teodosičius, Th. Papaloukas ir Z. Ercegas.

CSKA šiame Eurolygos sezone pirmauja pagal naudingumo reitingą? Komanda per mačą surenka 93,9 balo. Maskvos ekipa yra antra pagal pelnomus taškus (79,4), rezultatyvius perdavimus (17,9) ir tritaškių pataikymo procentą (39,5 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.