EUROLYGA 2023

M. Gecevičius: „Kai taip dirbame gynyboje, įspūdingo puolimo net nereikia“

Specialiai lrytas.lt, Londonas

Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

May 11, 2013, 4:35 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:08 PM

Per Eurolygos pusfinalį Londono „O2“ arenoje Martynas Gecevičius vienintelis iš viso Pirėjo „Olympiakos“ dvyliktuko nepakilo nuo suolo, bet kartu su komandos draugais džiaugėsi įspūdinga pergale 69:52 prieš Maskvos CSKA.

Krepšinio ekspertai tikėjosi, kad Rusijos klubas padarys viską, kad atsirevanšuotų graikams už skaudžią nesėkmę pernykščiame Eurolygos finale. Nieko panašaus – „Olympiakos“ neįtikėtinai tvirtai laikė žaidimo vadžias nuo pusfinalio pradžios iki pabaigos.

– Rezultatas – netikėtas?, – lrytas.lt paklausė M. Gecevičiaus.

– Kodėl netikėtas? Galbūt nesitikėjome, kad nugalėsime tiek daug. Bet čia niekas neatvažiavo pralaimėti. Manau, pasiruošėme gerai, „uždarėme“ jų stipriąsias puses ir štai – toks rezultatas.

– Ką prieš rungtynes akcentavo „Olympiakos“ treneris Georgios Bartzokas?

– Pirmiausia – gynybą. CSKA įmetė tik 52 taškus. Žinoma, čia buvo pusfinalis, veikė įtampa, nervai. Bet leisti tokiai galingai puolančiai, gerai sukomplektuotai komandai kaip CSKA pelnyti tik 52 taškus – didelis darbas gynyboje. Po to nereikia įspūdingo puolimo – 70 taškų ir užtenka.

– Kuris varžovas jums būtų palankesnis finale – „Barcelona“ ar „Real“?

– Nereikia varžovų rinktis, nes tai blogai baigiasi. Abi komandos – įveikiamos. Šis Eurolygos sezonas toks ir yra: bet kas ir bet ką gali įveikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.