EUROLYGA 2023

Kaune jėgas suvienijo krepšininkės ir futbolininkai

Kaune pirmą kartą vyko bendra merginų krepšinio ir vaikinų futbolo rinktinės treniruotė. Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione kartu įgūdžius tobulinę sportininkai ir jų treneriai taip pat pristatė rinktinių tikslus Lietuvoje vyksiančiuose pasaulio čempionatų etapuose.

Akimirkos iš treniruotės.<br>L. Pileckas
Akimirkos iš treniruotės.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

2013-05-28 15:10, atnaujinta 2018-03-06 04:29

„Keliam aukščiausius tikslus, aišku stengsimės kovoti dėl patekimo į kitą etapą. Bandysime užimti antrą vietą, o kaip seksis, matysime“, – kalbėjo futbolo rinktinės treneris Antanas Vingilys.

Rinktinė pasirengimą čempionatui pradėjo prieš porą savaičių, Ukrainoje sužaidė draugiškas rungtynes. Artimiausiu metu laukia dar vienos draugiškos rungtynės Palangoje. Privalumu treneris įvardija ir tai, kad dalis rinktinės žaidėjų pastaruoju metu yra įgavę nemažai patirties.

A. Vingilys taip pat nevengė pajuokauti, kad atsispaudimais nebaus savo sportininkų už tai, kad šiandien jie kamuolį ne spardė, o svaidė į krepšį.

Tuo tarpu 2013 metų pasaulio čempionatui iki 19 metų merginų rinktinė pradės intensyviai ruoštis birželio 14 d. Grupėje komandai teks kovoti su JAV, Malio ir Kinijos rinktinėmis. Sunkiausią kovą trenerės asistentė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė numato su JAV ir Kinijos komandomis. Pirmoji laikoma grupės favorite. Tuo tarpu Kinijoje visoms sporto šakoms pastaraisiais metais skiriama itin daug dėmesio, todėl šios šalies sportininkai taip pat yra sunkiai įveikiami varžovai.

„Lietuva yra krepšinio šalis, todėl tikslai visada keliami aukščiausi“, – sakė asistentė.

Moteris nesiryžo prognozuoti, kokių rezultatų galima tikėtis per čempionatą.

„Merginų toks amžius, 19 metų, kur daug lemia psichologija, nusiteikimas, lemia konkrečiai ta diena. Todėl ir rezultatas matysis tos dienos, prognozuoti yra labai sudėtinga. Galiausiai ir rinktinės sudėtis paaiškės tiktai prieš pačias rungtynes“, – tikino J. Štreimikytė-Virbickienė.

Bendros treniruotės metu skirtingas sporto šakas atstovaujančios rinktinės kartu tobulino fizinę formą bei įgūdžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.