EUROLYGA 2023

R. Kurtinaičio treniruojama „Chimki“ komanda lauks Eurolygos malonės

Rimo Kurtinaičio treniruojami „Chimki“ krepšininkai kitą sezoną žaisti Eurolygos turnyre gali, tik sulaukę vardinio kvietimo.

R. Kurtinaičio auklėtiniams dabar liko vienintelė viltis – gauti vardinį kvietimą į Eurolygos atrankos turnyrą.<br>M. Astrausko nuotrauka iš archyvo
R. Kurtinaičio auklėtiniams dabar liko vienintelė viltis – gauti vardinį kvietimą į Eurolygos atrankos turnyrą.<br>M. Astrausko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-01 21:17, atnaujinta 2018-03-06 00:22

Rusijos klubas priverstas laukti Eurolygos malonės, kai Jungtinės lygos pusfinalyje pralaimėjo Maskvos CSKA.

Po šios dvikovos galutinai paaiškėjo, jog garantuotą vietą 2013-2014 m. Eurolygos reguliariajame sezone turės tik du Rusijos klubai: Maskvos CSKA ir Krasnodaro „Lokomotiv”.

CSKA turi galiojančią trejų metų A licenciją, o 2012-2013 m. Europos taurės turnyre triumfavęs „Lokomotiv“ - vieną sezoną galiojančią C licenciją.

Rusijos klubų kvota Europos turnyruose šį sezoną buvo nustatoma pagal specialų reitingą, kuriame buvo sumuojami Rusijos krepšinio lygos (PBL) ir VTB Jungtinės lygos rezultatai.

Pretenduoti į papildomą vietą Eurolygoje – gauti vieną sezoną galiojančią „B“ licenciją - galėjo tik du klubai, užimantys pirmąsias dvi vietas šiame reitinge.

Po Jungtinės lygos pusfinalio serijų reitinge pirmauja CSKA ir „Lokomotiv“, jau turintys bilietus į kito sezono Eurolygą.

CSKA surinko 18, o „Lokomotiv” - 15 reitingo taškų. Tiek pat – 15 taškų – reitinge turi ir „Chimki“ klubas, tačiau jis atsidūrė trečioje vietoje pagal lemtingą papildomą rodiklį – savo rezultatus VTB Jungtinės lygos akrintamosiose varžybose.

Jungtinės lygos pusfinalio serijoje Kauno „Žalgirį“ įveikęs „Lokomotiv“ pateko į finalą, o CSKA pralaimėjusi „Chimki“ ekipa jau negali pasivyti Krasnodaro klubo.

R. Kurtinaičio auklėtiniams dabar liko vienintelė viltis – gauti vardinį kvietimą į Eurolygos atrankos turnyrą. Eurolygos vadovai buvo pažadėję, jog tokį kvietimą gaus geriausias Jungtinės lygos klubas, nepatekęs į Europos turnyrus kitais būdais.

Tiesa, „Chimki“ teoriškai padėti galėtų tikėtis dar vieno palankaus varianto. Jeigu „Lokomotiv“ komanda VTB Jungtinės lygos finale įveiktų CSKA ir į Eurolygą patektų, gavusi B licenciją, Europos taurės turnyre Krasnodaro klubo iškovota C licencija automatiškai taptų vardiniu kvietimu.

C licencijos bilietą pakeitęs toks vardinis kvietimas garantuotų jį gavusiam klubui vietą kito sezono Eurolygos reguliariajame sezone. „Chimki“ galėtų tikėtis, jog Eurolygos vadovai jį skirtų būtent jiems, o ne kuriam nors kitam jiems patikusiam žemyno klubui.

Jeigu rusų svajonės išsipildytų ir „Chimki“sulauktų tokios Eurolygos malonės, pretenduoti į vietą Eurolygos atrankos turnyre galėtų dar vienas Rusijos klubas – Kazanės „Uniks“, užėmęs aukščiausią vietą iš likusių šios šalies komandų VTB Jungtinės lygos atkrintamosiose varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.