EUROLYGA 2023

Lietuviškas Ukrainos čempionato aukso atspalvis

Michailas Anisimovas, Dainius Šalenga ir kiti Kijevo „Budivelnyk” komandos aprangą vilkėję krepšininkai sugrąžino Ukrainos čempionų titulą į šalies sostinę.

Ukrainos krepšinio čempionų taure džiaugiasi (iš kairės) D.Šalenga, M.Anisimovas ir trenerio asistentas P.Juodis.<br>„Budivelnyk.ua” nuotr.
Ukrainos krepšinio čempionų taure džiaugiasi (iš kairės) D.Šalenga, M.Anisimovas ir trenerio asistentas P.Juodis.<br>„Budivelnyk.ua” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 3, 2013, 10:19 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:48 PM

Ilgoje ir permainingoje Ukrainos lygos finalo serijoje „Budivelnyk” įveikė Mariupolio „Azovmaš” ekipą 4:3.

Lemiamose Ukrainos lygos finalo rungtynėse „Budivelnyk” savo aikštėje įtikinamai nugalėjo „Azovmaš” ekipą 82:70.

Kijevo komandai pranašumą padėjo įgyti ir išlaikyti Lietuvos pilietybę turintis ukrainietis M. Anisimovas.

Ne visada į ekipos starto penketą patenkantis vidurio puolėjas šįkart žaidė nuo pat rungtynių pradžios pranokdamas varžovų aukštaūgius padėjo „Budivelnyk” iškart susikrauti lemiamą persvarą.

„Mes nusipelnėme laimėti.

Šios pergalės link ėjome ilgus 9 mėnesius ir sugebėjome įveikti visas kliūtis, – nuaidėjus auksinei finalo sirenai lengviau atsikvėpė „Budivelnyk” treneris Ainaras Bagatskis. – Pirmenybių pradžioje nebuvome laikomi favoritais, bet žaidėjams visada sakiau, kad jei tikėsime, galime tapti čempionais.”

Ukrainos pirmenybių aukso medalius „Budivelnyk” laimėjo aštuntąjį kartą, o titulą susigrąžino po sezono pertraukos.

Prie šios pergalės prisidėjo ne tik M. Anisimovas ir D. Šalenga, bet ir dar du lietuviai. „Budivelnyk” trenerio padėjėjas yra Paulius Juodis, tarptautinių ryšių direktorius – Gediminas Navikauskas.

Lietuvių turėjo ir Mariupolio klubas. Su „Azovmaš” sidabro medalius iškovojo sporto direktorius Rolandas Jarutis ir krepšininkas Simonas Serapinas.

Tiesa, S. Serapinas balandžio pradžioje patyrė traumą ir per lemiamas varžybas padėti savo komandai negalėjo.

Šį sezoną visuose superlygos atkrintamųjų varžybų etapuose buvo žaidžiama iki keturių pergalių. Visų septynerių rungtynių prireikė tik finale. Kitos septynios serijos (keturios ketvirtfinalio, dvi pusfinalio ir viena mažojo finalo) baigėsi rezultatu 4:0 arba 4:1.

Lietuvių titulai

Lietuvos krepšinio atstovai šį sezoną nacionalinių pirmenybių auksą laimėjo ir dviejose kaimyninėse šalyse. Baltarusijos čempionu tapo Vidas Ginevičius (Minsko „Cmoki”), Latvijos – Antanas Kavaliauskas, Donatas Zavackas ir treneris Ramūnas Butautas (Rygos VEF).

Prasčiau lemiamos kovos susiklostė Egidijui Dimšai (Tartu „Rock”, Estija) ir Martynui Andriukaičiui (Tbilisio „Olimpi”, Gruzija). Jų ekipos pralaimėjo finalo serijoje.

Šiuo metu nacionalinių lygų finaluose kovoja dar keli lietuviai: Lenkijoje – Mantas Česnauskis (Zeliona Guros „Stelmet”), Rumunijoje – Vaidas Pečiukas ir Gediminas Navickas (Tirgu Murešo „Mures”).

Lietuvos krepšininkai taip pat dalyvauja Ispanijos ir Graikijos pirmenybių atkrintamosiose varžybose. Tačiau jose dar nesibaigė pusfinalio etapas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.