EUROLYGA 2023

Naujojo „Raptors“ vadovo galvosūkis - ką daryti su L. Kleiza?

Pasak JAV žiniasklaidos, pirmoji M. Ujiri užduotis - apsispręsti dėl Lino Kleizos.

„Raptors“ generalinis vadybininkas M. Ujiri iki liepos turi apsispręsti, ką daryti su L. Kleizos kontraktu.<br>AP nuotr. iš archyvo
„Raptors“ generalinis vadybininkas M. Ujiri iki liepos turi apsispręsti, ką daryti su L. Kleizos kontraktu.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2013, 10:37 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:42 PM

Pasak JAV žiniasklaidos, pirmoji M. Ujiri užduotis - apsispręsti dėl Lino Kleizos.

Pastarąjį sezoną tik 20 mačų iš 70 sužaidęs puolėjas po traumos nesulaukė trenerių pasitikėjimo, todėl jo pavardė jau gerą pusmetį linksniuojama ties Amnestijos taisykle.

Po šio sezono 28-erių lietuvis galėjo rinktis: nutraukti ar pasilikti paskutiniuosius kontrakto metus – 2013-2014 m. sezoną, už kurį numatytas 4,6 mln. dolerių metinis atlyginimas. Lietuvis nusprendė pratęsti kontraktą, tačiau tai dar nereiškia, kad kitą sezoną puolėjas liks Kanados komandoje.

L. Kleiza gali būti išmainytas arba atleistas pritaikius Amnestijos taisyklę.

Pagal NBA taisyklę atleistam krepšininkui būtų sumokėta visa likusio kontrakto suma, o žaidėjas taptų laisvas.

„Raptors“ sumokėtų pinigus, bet įgytų erdvės kitiems sandoriams rinkoje, nes pritaikius Amnestijos taisyklę, atleisto žaidėjo atlyginimas nebūtų skaičiuojamas į bendrą visų krepšininkų algų biudžetą.

Amnestijos taisyklę NBA klubų vadovai turi taikyti apgalvoję, nes per metus ji gali būti panaudota tik kartą. Be to, Amnestijos taisyklė galioja tik žaidėjui, kuris yra pasirašęs kontraktą ne vėliau 2011-2012 metų sezono.

Kuriam žaidėjui pritaikyti Amnestijos taisyklę labiausiai lemia krepšininko žaidimas, kontrakto dydis ir likusių sezonų skaičius sutartyje.

Antra pagal svarbumą M. Ujiri užduotis, anot apžvalgininko Raju Byfieldo - kaip atsikratyti Andrea Bargnani, kuris per ateinančius du sezonus pagal kontraktą turėtų uždirbti 23 mln. JAV dolerių.

Amnestijos taisyklė Italijos krepšinio žvaigždės atžvilgiu atmetama, todėl spėjama, kad 2006 metų NBA naujokų biržos pirmasis šaukimas po mainų gali atsidurti „Chicago Bulls“.

JAV žiniasklaidoje užsimenama, kad formuojant „Raptors“ komandą kitam sezonui, yra du neliečiami žaidėjai - aukštaūgiai Jonas Valančiūnas ir Amiras Johnsonas. Mažiausiai reikalingi, anot spaudos, „Raptors“ komandai yra L. Kleiza, Johnas Lucas III ir Aaronas Gray'us.

Kol kas neaišku, kas laukia milžiniškus kontraktus turinčių DeMaro DeRozano, Rudy Gay ir Landry Fieldso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.