EUROLYGA 2023

NBA finale - intriguojanti L. Jameso ir „Spurs“ stratego G. Popovičiaus kova

Geriausias lygos žaidėjas prieš geriausią lygos trenerį – taip trumpai ir paprastai galima apibūdinti artėjantį NBA finalą.

G. Popovičius 2007-aisiais rado priešnuodžių, kaip sulaikyti dar tada „Cleveland Cavaliers" klubui atstovavusį L. Jamesą.<br>AP
G. Popovičius 2007-aisiais rado priešnuodžių, kaip sulaikyti dar tada „Cleveland Cavaliers" klubui atstovavusį L. Jamesą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2013, 1:25 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:25 PM

Miami Heat“ žvaigždės Lebrono Jameso ir „San Antonio Spurs“ stratego Greggo Popovičiaus akistata, keturis kartus naudingiausio lygos žaidėjo ir keturis čempionų titulus iškovojusio stratego kova.

Kai prasidės ši NBA finalo serija, ji turės įvairių palyginimų, tačiau visi bus antrame plane, nes dėmesys kryps būtent į „Karalių Jamesą“ ir vieną geriausių NBA trenerių.

L. Jamesas jaučia pagarbą G. Popovičiui nuo 2007-ųjų NBA finalo. Tada 22-jų LeBronas, dar jaunas ir nepatyręs, su „Cleveland Cavaliers“ pralaimėjo NBA finalą „San Antonio Spurs“ rezultatu 0-4.

Tada G. Popovičius puikiai išanalizavo varžovų ir paties L. Jameso žaidimą, o į priekį San Antonio ekipą vedė Timas Duncanas, Tony Parkeris ir Manu Ginobilis.

64-erių „Spurs“ vedlys visus keturis NBA čempionų žiedus 1999, 2003, 2005 ir 2007 m. iškovojo būtent su šiuo klubu.   

22 metų L. Jamesas NBA finalo serijos metu pelnydavo vidutiniškai po 22 taškus, tačiau jam tada dar akivaizdžiai trūko patirties. Vidutiniškai jis padarydavo beveik po 6 klaidas per mačą.

„Kai žaidžiau su „Cleveland Cavaliers“ NBA finale, mūsų komanda buvo labai jauna ir susidūrėme su patyrusiais priešininkais, kuriuos treniravo puikus treneris.

Jie pasinaudojo patirtimi ir tai buvo jų pranašumas.

Dabar mūsų „Miami Heat“ ekipai - tai jau trečias finalas iš eilės. Taigi, mes nesame jauni, „žali“ vyrukai, dabar patirtis mūsų pusėje. Aš pats asmeniškai esu geresnis krepšininkas. 20, 40, 50 kartų kartų geresnis, nei buvau 2007-aisiais“, - kalbėjo L. Jamesas.

Reguliaraus sezono metu „Miami Heat” du kartus įveikė „San Antonio Spurs“, tačiau tai nieko nereiškia.

Pirmame susitikime sezono pradžioje G. Popovičius į Majamį atvyko be savo lyderių T. Duncano, E. Ginobili ir Sanny Greeno, ir „San Antonio Spurs“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 100:105.

Antrame susitikime „Heat“ kovo mėnesį 88:86 įveikė „Spurs“ rungtyniaudama be L. Jameso ir Dwyane'o Wade`o.

Tokie trenerių sprendimai paaiškinami tuo, kad jau tada strategai numatė, kad būtent šios ekipos susitiks NBA finale ir nenorėjo atskleisti visų kortų.

Prieš NBA finalo seriją „San Antonio Spurs“ turės beveik 9 dienas poilsio, tačiau vargu, ar tai bus didžiulis pranašumas.

„Mūsų laukia velniškai gera komanda, - teigė D. Wade'as, į „Spurs“ krepšį įmetęs 24 taškus. - Ketiname per visą seriją daryti korekcijas savo žaidime. Rungtyniausime kiek kitaip, nei iki šiol“, - tvirtino žaidėjas.

Tai pirmas NBA finalas, kai dėl čempionų žiedų susitiks „Miami Heat“ ir „San Antonio Spurs“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?