EUROLYGA 2023

R. Kaukėnui – vilionės iš Italijos

Rimanto Kaukėno karjera Kauno „Žalgiryje“ baigėsi kartu su Jungtinės lygos pusfinalio serijos rungtynėmis Krasnodare. Būtent mačas su „Lokomotiv“ tapo paskutiniuoju R. Kaukėnui „Žalgirio“ sudėtyje. Krepšininko agentas portalui lrytas.lt patvirtino, kad jam ieškomas naujas klubas.

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jun 6, 2013, 10:00 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:33 PM

36 metų 192 cm ūgio gynėjas praėjusią vasarą su Kauno komanda pasirašė vienerių metų kontraktą ir aišku, kad R. Kaukėnas rudenį į Kauną negrįš.

Naująjį sezoną krepšininkas pasitiks, ko gero, jam labiau nei Lietuvos krepšinio lyga (LKL) pažįstamose Italijos krepšinio pirmenybėse.

„Po šio sezono jis tampa laisvuoju agentu. Susidomėjimas yra iš Italijos, tačiau kol kas negaliu pasakyti, koks tai klubas“, - portalui lrytas.lt sakė R. Kaukėno agentas Mateuszas Jodlowskis.

Neoficialiais duomenimis, Lietuvos krepšininką vilioja Sienos „Montepaschi“ ekipa, kurioje R. Kaukėnas praleido gražiausius karjeros metus.

Vilnietis Sienos komandai su pertraukomis atstovavo šešis sezonus - penkis kartus tapo Italijos čempionu, kartą buvo išrinktas naudingiausiu finalo serijos žaidėju ir du kartus užėmė antrąją vietą naudingiausio reguliaraus sezono žaidėjo rinkimuose.

Kauno komandos marškinėlių nebevilkės ir kitas M. Jodlowskio klientas „Žalgiryje“ Jeffas Foote'as.

Iš NBDL lygos rugsėjį į Kauną atvykęs 25 metų 213 cm ūgio amerikietis taip pat turi paklausą Senajame žemyne.

„Nemažai klubų juo yra susidomėję. NBDL lygoje jis visada laukiamas, bet pirmenybė teikiama Europos ekipoms“, - kalbėjo M. Jodlowskis.

Krepšinio agentas taip pat atstovauja Darjušo ir Kšyštofo interesams. Kadangi brolių kontraktas su „Žalgiriu“ galioja dar metus, M. Jodlowskis nepanoro prognozuoti, kokia bus šių žaidėjų ateitis Kaune.

Tiesa, jis patikino, kad susidomėjimas aukštaūgiais Europos krepšinio rinkoje yra didžiulis. Pats Kšyštofas Lavrinovičius portalui lrytas.lt sakė, kad tikimybė, jog kitą sezoną jis žais „Žalgiryje“ - labai maža.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.