EUROLYGA 2023

Po „Spurs“ pergalės – liaupsės T. Parkeriui (video)

„San Antonio Spurs“ NBA finalo seriją pradėjo taip pat, kaip ją ir baigė prieš šešerius metus - pergale prieš LeBroną Jamesą.

T. Parkeris tapo pirmųjų NBA finalo rungtynių didvyriu.<br>AP
T. Parkeris tapo pirmųjų NBA finalo rungtynių didvyriu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 7, 2013, 9:30 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 7:32 PM

„Heat“ lyderis vėl priverstas praryti tą pačią pralaimėjimo piliulę, kurią „Spurs“ įteikė kai L. Jamesas dar atstovavo „Cleveland Cavaliers“ - 2007 metais San Antonijaus komanda finalo seriją laimėjo 4:0.

Artimiausios keletą savaičių parodys, ar „Spurs“ pakartos L. Jamesui savo pergalės istoriją. Pirmasis žingsnis žengtas - Greggo Popovichiaus treniruojamas klubas 92:88 nugalėjo namie žaidusią „Miami Heat“ ir ne tik išsiveržė į priekį 1:0, bet ir įgijo namų aikštės pranašumą.

Svarbiausias pirmojo finalo serijos mačo epizodas - sudėtingas T. Parkerio metimas iki mačo pabaigos likus 5,2 sek. Prancūzas prieš atlikdamas metimą, suklupo, vos neprarado kamuolio, tačiau spėjo atsistoti, įveikti L. Jameso gynybą ir aidint atakos pabaigą skelbiančiai sirenai pataikė dvitaškį nuo lentos.

„Tai buvo beprotiškas žaidimas. Man atrodo, kad tris ar keturis kartus vos nepraradau kamuolio ir man vis nepavykdavo padaryti tai, ką norėjau. O atakos pabaigoje aš tiesiog norėjau atlikti metimą. Pasidarė geriau, kai tai padariau. Ir labai džiaugiuosi, kad man pavyko“, - kalbėjo T. Parkeris.

„Jis sužaidė neįtikėtinai“, - bičiulį gyrė Timas Duncanas.

„Tony metimas yra vienas tokių, kuriuos išvystame retai. Mums pasisekė“, - neslėpė Manu Ginobili.

Jis - vienas „Spurs“ komandos „Didžiojo trejeto“ narių. Kaip ir pridera, visi trys buvo pagrindiniai pergalės kalviai - E. Ginobili pelnė 13 taškų, Timas Duncanas - 20, T. Parkeris - 21.

„Nesvarbu, į kokia kategorijas mus talpina. Senais, veteranais ar kaip kitaip mus pavadinsite, mes esame geras junginys“, - sakė T. Duncanas.

„Mums labai pasisekė. Du ar tris kartus atrodė, kad jis praras kamuolį, bet jam pavyko išsilaikyti. Jis vėl kontroliavo kamuolį - jį išmetė ir pataikė. Puikus T. Parkerio žaidimas, bet, kaip jau sakiau, mums pasisekė“, - kalbėjo G. Popovichius.

37-erių „Spurs“ aukštaūgis tapo vos ketvirtuoju žaidėju NBA istorijoje, kuris lygos finaluose žaidė trečią dešimtmetį iš eilės. Tai iki šiol yra pavykį Elginui Baylorui, A.C. Greenui ir Johnui Salley.

Nors ir turi tokią patirtį, apskritai, dabartinė „Spurs“ ekipa - NBA finalų naujokė. Net 11 komandos žaidėjų tai buvo pirmas kartas žaidžiant lemiamoje lygos serijoje. 2007 metų finale be T. Duncano žaidė tik T. Parkeris, M. Ginobili ir Mattas Bonneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.