EUROLYGA 2023

A. Guoga: „Prienų komanda turi išlikti lietuviška“

„Esu lietuvis ir patriotas. Klubo treneris ir personalas – lietuviai. Visa komanda lietuviška, todėl tokią komandą būtina remti ir prisidėti prie jos buvimo, - apie sprendimą tapti didžiausiu Prienų klubo, kuris kitame sezone vadinsis „Tonybet“, kalbėjo lažybų bendrovės savininkas Antanas Guoga. - Buvo iškilęs pavojus stabilumui, todėl ir nutarėme padėti.“

A. Guoga teigė, kad Prienų klubas pirmiausia turi išlikti lietuviškas.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
A. Guoga teigė, kad Prienų klubas pirmiausia turi išlikti lietuviškas.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 11, 2013, 1:27 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:23 PM

Pasigirdus žiniai, kad „Prienai“ kitą sezoną pakeis pavadinimą, sirgaliai liejo nepasitenkinimą, tačiau A. Guoga tikina, kad pykti nėra reikalo.

„Juk pavadinimas kardinaliai nesikeičia. Išlieka žodis „Prienai“. Prienai yra pirmoje vietoje. Iš mūsų pusės nebuvo noro kažką keisti, tačiau sulaukėme tokio pasiūlymo. Nebuvo taip, kad, štai, mes būtinai to norime. Tiesiog nebuvo kitų rėmėjų, kurie galėtų taip ženkliai prisidėti“, - kalbėjo sporto mecenatas.

Jam antrino ir klubo direktorius Aurimas Bartuška, pabrėžęs, kad pavadinimas visuomet kam nors neįtinka.

„Kai persivadinome į „Rūdupį“, tai iš pradžių daug kam nepatiko. Sakydavo: „Šūdupis“ ar dar kaip nors. Vėliau netiko, kai vadinomės Prienų „Prienai“. Todėl nepasitenkinimo per daug nesureikšminu“, - teigė A. Bartuška.

Svarbiausia - lietuviškumas

Nors sutartis tarp „Prienų“ ir lažybų bendrovės dar nėra įtvirtinta, neabejojama, kad greitu metu ant dokumentų atsiras reikiami parašai. „Tonybet“ bendrovė klubą remia ne pirmus metus, tačiau dabar nuspręsta padidinti finansavimą.

„Klubui reikėjo pagalbos ir mes nusprendėme padidinti rėmimą. Tai – rimtas žingsnis. Parodėme, kad mes su komanda planuojame būti ilgai. Darome viską, kad galėtume padėti, - teigė A. Guoga. - Tai lietuviškas klubas, todėl jį remti ir padėti – būtina.“

LKL čempionate ketvirtąją vietą užėmusios ekipos sudėtyje žaidė beveik vien lietuviai. Pasak A. Guogos, klubas ir toliau privalo išlaikyti savo veidą.

„Tikslas – išlaikyti lietuvišką komandą. Ji turi būti tokia, kokia yra dabar. Dėl to buvo kilę neramumų. Kad komanda išliktų ir kovotų - reikėjo stabilumo, todėl ir nutarėme žengti šį žingsnį“, - teigė sporto mecenatas, kurio kompanija remia Lietuvos krepšinio rinktinę, Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą.

V. Šeškus lieka

Komandą ir kitą sezoną treniruos daug pagyrimų sulaukiantis Virginijus Šeškus. Pasak A. Guogos, buvo svarbu ekipoje išlaikyti strategą.

„Treneris tikrai liks. Su juo esame susitarę. Norėjome, kad komandoje išliktų V. Šeškus ir direktorius A. Bartuška, jog jie dirbtų mažame Lietuvos miestelyje ir rodytų kitiems pavyzdį“, - kalbėjo A. Guoga, kuris pabrėžė, kad į komandos komplektaciją nesikiš.

„Yra daug kandidatų į komandą, tačiau tai nėra mano kompetencija. Aš prisidedu prie rėmimo, palaikau komandą psichologiškai, tačiau krepšininkų įsigijimo neplanuoju“, - sakė jis.

Žaistų ir Jungtinėje lygoje

„LKL čempionatas būtų širdis, tačiau jeigu Jungtinės lygos vadovai nuspręstų, kad komanda yra verta varžytis šiame turnyre, tokį iššūkį priimtume“, - apie tai, kad norėtų praplėsti pirmenybių skaičių kalbėjo A. Guoga.

Prienų komanda jau antrą kartą išsiuntė pirmenybių rengėjams klubo CV. Pernai Jungtinės lygos organizatoriai neatsižvelgė į „Prienų“ prašymą, tačiau A. Bartuška šiemet mato didesnes galimybes.

„Dabar turime kitus pasiekimus. Esame laimėję BBL. Galbūt dabar atkreips dėmesį. Be to, jie lyg ir planuoja daryti atrankos turnyrą“, - teigė A. Bartuška, pabrėžęs, kad Jungtinėje lygoje galėtų namų mačus žaisti savo arenoje, skirtingai nei Europos taurėje, kuomet praėjusį sezoną žaidė Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.