EUROLYGA 2023

A. Guogai tapus pagrindiniu rėmėju, „Prienų“ biudžetas bus mažesnis

„Prienų“ komanda kitą sezoną pasitiks su nauju pagrindiniu rėmėju, nauju pavadinimu ir mažesniu biudžetu. Pagrindiniu klubo rėmėju tapus verslininkui Antanui Guogai, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate ketvirtąją vietą užėmusi komanda nuo kito sezono vadinsis verslininkui priklausančios lažybų bendrovės „TonyBet“ vardu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jun 11, 2013, 7:34 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:51 PM

„A. Guoga nėra naujas rėmėjas. Pernai mūsų salėje visą sezoną ant grindų buvo „TonyBet“ logotipas. Tačiau kitą sezoną jo skiriama suma bus didesnė. Tai nereiškia, kad gausime žymiai daugiau pinigų, tiesiog iš esamų rėmėjų jo parama bus didžiausia“, - lrytas.lt sakė „Prienų“ klubo prezidentas Naglis Jaruševičius.

Septynerius metus klubo prezidento postą užimantis N. Jaruševičius neslepia, kad po šio sezono ketino trauktis iš pareigų. Tačiau liko. Jis tikisi, kad jo užsitarnautas pasitikėjimas ir A. Guogos, kaip pagrindinio rėmėjo, vardas padės pritraukti naujų rėmėjų.

- A. Guoga minėjo, kad klubo pavadinimą nuspręsta keisti ne jo iniciatyva.

- Jis tikrai to nereikalavo. Tiesą sakant, aš pats pasiūliau. Jis - didžiausias rėmėjas, todėl ir pasiūliau. Tai buvo mano idėja ir visi sutiko.

- Sirgaliai nebuvo labai patenkinti.

- Ne vienos komandos pavadinime yra lažybų bendrovės vardas. Aš nematau skirtumo. Kai Lietuvos rinktinę remia, tai visi džiaugiasi. Man asmeniškai netrukdo. Buvo „Rūdupio“ pavadinimas, tai nematau nieko blogo, kad atsirado didesnis rėmėjas. Manau, kad tai kaip tik įpareigos žmogų daugiau pastangų dėti.

- Kiek padidės A. Guogos skiriama parama?

- Reikėtų pažiūrėti kiek buvo pernai, bet, manau, kad dvigubai.

- Gal galėtumėte įvardinti sumą?

- Negaliu, dar nėra sutartis pasirašyta. Čia dar tik pažadai, o kai bus rėmimo sutartis, tada bus aišku. Čia buvo tik pirmasis susirinkimas, skirtas vizijai suformuoti.

O gal A. Guogai pavyks atsivesti draugų verslininkų? Tai labai svarbu. Šiai dienai negaliu pasakyti tiksliai, bet nemanau, kad iš „TonyBet“ gausime labai didelę sumą. Jie bus didžiausi rėmėjai, bet 30 proc. biudžeto tikrai nesudarys.

Manau, kad per mėnesį su pagrindiniais rėmėjais bus pasirašyta sutartis. Nuo liepos 15 dienos jau tikimės pradėti aktyvų darbą žaidėjų rinkoje. Bent aš taip dirbdavau. Niekada nebuvo taip, kad rašantis sutartį turėtume tik 20 proc. biudžeto.

- Koks kitą sezoną turėtų būti klubo biudžetas?

- Manau, kad bus mažesnis, nei pernai. Įsivaizduoju, kad turėtų svyruoti nuo 1 mln. 200 tūkst. litų iki 1 mln. 400 tūkst. litų. Čia sėkmės atveju, jei visų pažadai ir geri ketinimai virs kūnu. Pernai biudžetas buvo netoli 1 mln. 700 tūkst. litų.

- Kodėl biudžetas sumažėjo, jei bendrovė „TonyBet“ padidino paramą?

- Jie padidino, bet kitų parama sumažėjo. Bendrovės „Rūdupis“ rėmimas sumažėjo. Nežaisime Europos taurės turnyre, todėl beveik 300 tūkst. litų išlaidos atpuls, tai gal algų kepurė nesumažės. Be to, rinkoje dabar žaidėjų pigimas.

- Kitą sezoną išliksite lietuviška komanda?

- Pernai rungtyniavo tik estas Siimas Sanderis Vene, bet aš jį laikau lietuviu, nes jis nuo vaikystės čia, laisvai kalba lietuviškai ir mums artimas yra. Šita sąlyga griežtai išliks. Nebent kai kuriose pozicijose kažkas visiškai nesisektų. Kad nebūtų kaip pernai, kai sezoną realiai be įžaidėjo užbaigėme. Bet kol kas bandysime siekti šio tikslo ir žaisti be legionierių.

- Su kuriais žaidėjais klubas turi galiojančią sutartį?

- Galiojančią sutartį turime daugiausia su dviem žaidėjais. Aišku, stengsimės kuo daugiau žaidėjų išlaikyti, kas pernai pavyko. Bet štai Gediminas Orelikas jau perėjo į „Lietuvos rytą“.

- G. Orelikas buvo komandos lyderis. Kaip manote, kas jį pakeis?

- Jis pas mus žaidė lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose. Jis buvo lyderis, bet toje pozicijoje turėjome ir Arną Labucką bei S.S. Venę. Manau, kad jei būtų buvęs traumuotas G. Orelikas, o ne įžaidėjas Žygimantas Janavičius, būtume turėję daugiau galimybių iškovoti LKL bronzą. Kai Ž. Janavičius gavo traumą, toje pozicijoje lygiaverčio žaidėjo neturėjome, todėl mūsų žaidimas strigo. Nepakeičiamų nėra, yra darbas. Bandysime jį kompensuoti.

- Gal jau nusižiūrėjote ką nors iš jaunų žaidėjų?

- Kiek stebime, tai ir Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) yra jaunų, atsiskleidusių žaidėjų. Kai kurie grįš po traumos. Užsienyje, kaip žinia, yra kritę atlyginimai, todėl konkurencingas išvažiavimas gali būti apsunkintas. Kad ir Simas Buterlevičius. „Lietuvos rytui“ jo atsisakius, mūsų lygio komandoje jis būtų labai geras žaidėjas, bet nori išvažiuoti į užsienį.

Mūsų laukia trijų-keturių mėnesių darbas, kurį baigsime spalį. Tik turtingieji klubai gali sau leisti suformuoti komandą iki rugsėjo 1 dienos.

- Jei komanda gautų teisę žaisti Jungtinėje lygoje, ar rėmėjų parama padidėtų?

- Manau, kad taip. Jei dalyvautume Jungtinėje lygoje, manau, kad dešimt didžiausių mūsų rėmėjų didintų savo dalį, kad sudėtis būtų stipresnė.

Dar mus Europos Iššūkio taurė domina. Nors Jungtinė lyga labiau. Ten ir prizai yra ir kompensuoja kažkiek keliones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.