EUROLYGA 2023

CSKA treneris E. Messina patenkintas kartu dirbančiais lietuviais

Benas Matkevičius ir Evaldas Kandratavičius toliau dirbs Maskvos CSKA. Abu lietuviai pratęsė sutartis su stipriausiu Rusijos krepšinio klubu, kuriame toliau talkins treneriui italui Ettore Messinai.

Lietuvos krepšinio specialistai E. Kandratavičius (pirmas iš kairės) ir B. Matkevičius (antras iš kairės) lieka stipriausioje Rusijos komandoje Maskvos CSKA ir kitą sezoną vėl talkins italui treneriui E. Messinai (antras iš dešinės).<br>cskabasket.com nuotr.
Lietuvos krepšinio specialistai E. Kandratavičius (pirmas iš kairės) ir B. Matkevičius (antras iš kairės) lieka stipriausioje Rusijos komandoje Maskvos CSKA ir kitą sezoną vėl talkins italui treneriui E. Messinai (antras iš dešinės).<br>cskabasket.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

2013-06-12 09:21, atnaujinta 2018-03-05 15:32

Nors CSKA krepšininkams vėl nepavyko užkopti į Eurolygos viršūnę ir pasiekti svarbiausio sezono tikslo, Rusijos sostinės klubo vadovai, regis, liko patenkinti trenerių štabo darbu.

Du Lietuvos krepšinio specialistai – fizinio rengimo treneris E. Kandratavičius ir skautas B. Matkevičius – kitą sezoną vėl padės treneriui E. Messinai.

Maskvos klubas vakar oficialiai paskelbė, kad su abiem lietuviais pasirašė naujas sutartis pagal principą „1+1”, kai klubas turės pirmenybę pratęsti šį bendradarbiavimą dar ir 2014–2015 m. sezonui.

Italas gyrė asistentus

Du lietuviai į CSKA atvyko dar 2011-aisiais, kai Maskvos komandos vairą laikė Jonas Kazlauskas.

Nors po nesėkmės 2012-ųjų Eurolygos finale rusai atleido dabartinį Lietuvos rinktinės trenerį, ir E. Kandratavičius, ir B. Matkevičius negrįžo namo kartu su juos į Maskvą pakvietusiu tėvynainiu.

Pernai vasarą J. Kazlauską prie CSKA klubo vairo pakeitęs E. Messina nesigriebė radikalių permainų trenerių štabe, o per 2012–2013 m. sezoną liko patenkintas lietuvių darbu.

„Pirmiausia mes pratęsėme sutartį su Benu. Dabar jam teks daug daugiau pareigų. Jis jau dirba ne tik kaip skautas, bet ir kaip trenerio asistentas. Esu patenkintas, kad jis toliau man padės, – oficialiai CSKA interneto svetainei teigė E.Messina.

– Evaldas kitą sezoną bus dar svarbesnis mums, nes per pastarąjį sezoną mes geriau pažinome vienas kitą ir stengėmės suprasti bendro darbo principus. Esu laimingas, kad jis taip pat lieka.”

Amerikietis grįžo į NBA

Skirtingai negu J.Kazlauskui, rusai suteikė E. Messinai dar vieną šansą.

Nepaisant fiasko Eurolygos finalo ketverto turnyre, 53-ejų italas ir kitą sezoną treniruos Rusijos čempionų komandą.

Rusijos krepšinio užkulisius gerai išmanantys šaltiniai teigė, kad CSKA vadovai pasigailėjo E. Messinos dėl pragmatiškų sumetimų.

2012-ųjų vasarą italas su Maskvos klubu pasirašė trejų metų sutartį. Pasak neoficialios informacijos, per metus treneris Rusijoje uždirba apie 2,5 mln. eurų.

Norėdami atleisti italą CSKA vadovai būtų priversti jam sumokėti solidžią beveik 5 mln. eurų kompensaciją, todėl išgaravus pirmajam įsiūčiui po pralaimėjimo Pirėjo „Olympiakos” Eurolygos pusfinalyje rusai nusprendė suteikti treneriui dar vieną šansą.

Po šio sezono Maskvą paliko tik buvęs E. Messinos asistentas Quinas Snyderis.

Kartu su italu „Los Angeles Lakers” klube anksčiau dirbęs 46-erių amerikietis grįžo į NBA ir kitą sezoną priklausys „Atlanta Hawks” trenerių štabui.

Debiutuos Lietuvos rinktinėje

CSKA klube kartu su E. Messina likę lietuviai šią vasarą leis skirtingai.

B. Matkevičius pirmąsyk per karjerą pravers Lietuvos vyrų rinktinės duris. J. Kazlauskas pakvietė 30-metį skautą į savo štabą padėti ruoštis Europos krepšinio čempionatui Slovėnijoje.

E. Kandratavičius talkino rinktinei nuo 2010-ųjų, kai jai dar vadovavo Kęstutis Kemzūra, tačiau šią vasarą 39-erių dzūkas jau nerengs nacionalinės ekipos fizinio rengimo pratybų.

„Evaldas rinktinėje negali dirbti. CSKA klubas nesutinka, kad treneris išvyktų”, – paskelbdamas savo štabą dar 2012-ųjų gruodį teigė J. Kazlauskas.

CSKA fizinio rengimo trenerį Lietuvos rinktinėje pakeitė Sigitas Kavaliauskas, šį sezoną kovoms rengęs Krasnodaro „Lokomotiv” krepšininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.