EUROLYGA 2023

Pasiruošime pergalėmis retai džiuginusios krepšininkės kartelės nenuleis

Į Europos krepšinio čempionatą išvykstanti Lietuvos moterų rinktinė kartelės nenuleidžia. Pralaimėjimai, patirti per pasirengimą, užgrūdino ir tapo vertinga pamoka. „Žaidimas gerėja, tačiau kaip visada trūksta vienos nakties“, - kalbėjo rinktinės treneris Algirdas Paulauskas.

K. Nacickaitė.<br>D. Umbrasas
K. Nacickaitė.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jun 12, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:10 PM

Prancūzijoje vyksiančiame Europos čempionate lietuvėms iškeltas tikslas patekti į penketuką, kas garantuotų vietą planetos pirmenybėse.

„Kartelę visada reikia kelti aukštai, nesvarbu, ar jauna komanda, ar ne. Tokios jaunos dar neturėjome. Tegu jos žino, kad kardas virš galvos kabo“, - sakė treneris.

Lietuvos rinktinė pasirengimo ciklo metu sužaidė vienuolika rungtynių, per kurias iškovojo tris pergales.

„Pasirengimo organizacija buvo aukščiausio lygio. 10 balų. Kalbant apie tai, kaip mums pavyko įgyvendinti savo planus, visada trūksta paskutinės nakties. Dar reikės padirbėti ties tam tikrais klausimais.

Žaidimas gerėja, esu patenkintas, ką galėjome padaryti, tą padarėme“, - sakė A. Paulauskas.

Treneris apgailestavo, kad dėl traumų rinktinei negalės padėti Marina Solopova ir Greta Šniokaitė.

„Skirtingai negu mes, varžovės susirinko geriausias žaidėjas, reiškia jos nebeturi kuo nustebinti. Dėl to mes turime didžiulį pranašumą. Jei ne šiemet, tai po metų būsime stiprūs“, - vylėsi A. Paulauskas.

Rinktinės gynėja Kamilė Nacickaitė pasidžiaugė dėl puikios komandoje tvyrančios atmosferos.

„Esame viena komanda, labai gerai sutariame ir aikštėje, ir už jos ribų. Dėl to mums yra lengviau susižaisti, tačiau laiko dar reikia“, - kalbėjo krepšininkė.

Lietuvos rinktinė Europos čempionato D grupėje varžysis su Baltarusijos, Čekijos ir Kroatijos krepšininkėmis. A. Paulauskas čempionato favoritėmis įvardijo Rusijos rinktinę.

„Tai labai gerai sukomplektuota komanda. Ji šiuo metu yra dviem galvomis geresnė už kitas. Dar prancūzės, ispanės yra stiprios. Nors ispanės taip pat nesusikomplektavo kaip galėjo“, - pasakojo treneris.

Europos čempionatas Prancūzijoje vyks birželio 15-30 dienomis. Lietuvos rinktinė kovą pirmenybėse pradės rungtynėmis su kroatėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.