EUROLYGA 2023

„Žalgiris“ veda derybas su I. Zourosu, klubo biudžetas bus 15 mln. litų

Kauno „Žalgiris“ pamažu pradėjo planuoti, kokia bus komanda kitą sezoną. „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje pranešė, kad klubas veda derybas su graiku Ilias Zourosu. Graikijos krepšinio specialistas per artimiausias dvi savaites turėtų pateikti atsakymą.

I. Zourosas prie „Žalgirio“ vairo stojo 2011 metų sausį ir komandą treniravo iki 2011-2012 metų sezono pradžios.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
I. Zourosas prie „Žalgirio“ vairo stojo 2011 metų sausį ir komandą treniravo iki 2011-2012 metų sezono pradžios.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jun 13, 2013, 12:11 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:18 PM

Graiko atsakymas - iki Joninių

„Jeigu I. Zourosas atsisakys, kito stratego iš užsienio neieškosime. Iki Joninių turėtų paaiškėti jo atsakymas“, - kalbėjo P. Motiejūnas.

47 metų krepšinio specialistas I. Zourosas prie „Žalgirio“ vairo stojo 2011 metų sausį ir komandą treniravo iki 2011-2012 metų sezono pradžios. Buvęs komandos savininkas Vladimiras Romanovas atleido trenerį sužaidus vos vienerias naujojo sezono Eurolygos rungtynes.

P. Motiejūnas dar kartą patvirtino, kad „Žalgirio“ skolos siekia 21,5 mln. litų. Nepaisant to, kitą sezoną planuojamas klubo biudžetas - 15 mln. litų. Sumą sudarys - 5 mln. litų už parduotus bilietus ir abonementus, 5 mln. litų iš Kauno miesto savivaldybės ir 5 mln. litų bus pajamos iš reklamos. Tačiau iš būsimo biudžeto „Žalgiris“ trečdalį skirs skolų dengimui.

Ekipa žaidėjams turi sumokėti 18 mln. litų,  skola valstybei siekia 2,4 mln. litų, įskolinimai tiekėjams - 1,1 mln. litų.

„Noriu pabrėžti, kad įsiskolinimas valstybei yra ne dėl mokesčių vengimo. Tiesiog tam, kad krepšininkai sunkiu metu liktų komandoje, jiems reikėjo sumokėti kuo daugiau vėluojančių algų. Todėl buvo sutarta, kad mokesčius sumokėsime kiek vėliau", - sakė P. Motiejūnas.

Tikslai - ambicingi

P. Motiejūnas taip pat pripažino suprantantis, kad tikėtis  5 mln. litų iš Kauno miesto savivaldybės yra rizikinga, tačiau tikino, jog klubas kitos išeities neturi. Paskutinį kartą Kaunas klubą parėmė 2 mln. litų finansine injekcija. Tačiau ir tokia suma sukėlė daugybę prieštaravimų, nes tai sudarė du trečdalius visoms sporto reikmėms skirtų pinigų.

Klubo vadovas išvardino ir tikslus kitam sezonui - apginti LKL čempionų vardą, Jungtinėje lygoje pasiekti atkrintamąsias varžybas, o Eurolygoje - „Top 16“ etapą.

„Tikslai bus ambicingi. Komanda bus jauna, su ne pačiomis didžiausiomis algomis, bet galimybėmis atsiskleisti jauniems žaidėjams. Norime, kad krepšininkai ateitų bent 2 ar 3 metams“, - dėstė P. Motiejūnas.

Apie būsimus žaidėjus - atsargiai

 „Žalgirio“ generalinis direktorius kol kas atsisakė įvardinti galimas naujų žaidėjų kandidatūras. Taip padaryti P. Motiejūnas žadėjo iškart po to, kai su krepšininkais bus pasirašyti kontraktai.

„Noriu pabrėžti, kad laukiama bet kokia parama klubui, taip pat sieksime parduoti kuo daugiau bilietų. Jei ateis rėmėjai, nežiūrėsime į asmenybes, o tik į tai, kiek pinigų ir kokias garantijas jie siūlo", - tikino P. Motiejūnas.

P. Motiejūnas neskubėjo komentuoti, ar šį sezoną „Žalgirį“ atstovavę žinomi lietuvių krepšininkai pasiliks žaisti komandoje.

„Galiojančias sutartis turi Lavrinovičiai, Robertas Javtokas, dar keletas krepšininkų. Su visais jais deramės ir kalbamės. Nes aišku tai, kad jei mokėsime Lavrinovičiams tiek, kiek buvo sutarta, tai likusias dešimt komandos krepšininkų galėsime paimti mokinukus. Norime, kad krepšininkai liktų, kalbamės su jais apie tai“, - sakė P. Motiejūnas.

Pasak vadovo, klubo padėtį šiek tiek lengvina faktas, kad komanda neabejotinai iš visų Eurolygos klubų turi geriausias sąlygas treniruotis. Esą dabartinės sutarties su „Žalgirio" arena galėtų pavydėti bet kuri komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.