EUROLYGA 2023

LKL prezidentas R. Milašius: „Jeigu nevykdai reikalavimų, mes skiriamės“

„Norime, kad salės būtų užpildytos sirgalių, o klubai neturėtų finansinių problemų, - penktadienį kalbėjo naujasis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius. - Arba tu žaidi pagal taisykles, arba meluoji. Jeigu neįvykdai reikalavimų, mes su tavimi skiriamės.“

LKL vadovaus „IDW įmonių grupės“ generalinis direktorius R. Milašius.<br>D. Umbrasas
LKL vadovaus „IDW įmonių grupės“ generalinis direktorius R. Milašius.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 14, 2013, 5:12 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:48 PM

55-erių „IDW įmonių grupės“ vadovas neslėpė, kad yra naujosios licencijavimo tvarkos šalininkas, tačiau tikino, kad visą sistemą reikia gerai ištobulinti.

„Klubai buvo sutvarkę finansus, tačiau neturėjo salės“, - teigė R. Milašius.

- Tapote prezidentu. Kokie jūsų pirmieji darbai? - lrytas.lt paklausė R. Milašiaus.

- Šiuo metu prioritetas – LKL. Asmeniškai nežinau, kiek Lietuvos klubų dalyvaus Europos lygose, Jungtinėje lygoje ir BBL. Norime, kad pirmenybės vyktų keturiais ratais. Mes norime, kad žmonės eitų į krepšinio sales, jog jie žinotų, kada vyksta rungtynės ir kas su kuo kovoja. Mūsų pirmasis tikslas – užpildyti sales sirgaliais.

Svarbiausia, kad klubai susitvarkytų finansinius reikalus. Norime, kad viskas būtų sutvarkyta iki rugsėjo pirmosios dienos. Yra klubų, kuriuos slegia skolos krepšininkams. Jie sprendžia, kaip viską sutvarkyti, nes nuo to priklausys sezonas, paaiškės, kurie jie dalyvaus.

- Kiek klubų turi finansinių sunkumų?

Artimiausiu metu finansinis klausimas bus išspręstas. LKL klubai neturi didelių skolų. Jos nesiekia šimtų tūkstančių. Klubams tiesiog reikia atsiskaityti su žaidėjais ir administracija. Nesu labai įsigilinęs į visų klubų klausimus, tačiau kiek supratau, skolos nėra didelės.

- Tačiau kalbama, kad Vilniaus „Sakalų“ skola – du milijonai litų.

- Ką tik „Sakalų“ prezidentas Vytautas Kiaušas viską paaiškino. Jis sakė, kad tai buhalterinės ataskaitos klaida. Negaliu to patvirtinti, tačiau jis teigė, kad tai – dirbtinė klaida balanse. Dėl to atrodo, kad yra milijono litų skola. Aš tikiu tuo, ką sako žmogus.

- Esate licencijavimo tvarkos šalininkas?

Visko nesutvarkysi per vieną dieną. Lengva kalbėti, kai neturi spręsti klausimų. Tačiau pati licencijavimo idėja – labai gera. Ji įveda tam tikrą tvarką: arba tu žaidi pagal taisykles, arba meluoji. Jeigu neįvykdai reikalavimų, mes su tavimi skiriamės.

LKL lyga – aukščiausia Lietuvos lyga. Jeigu į ją patenki ir žaidi, turi būti garbingas iki pabaigos.

- Šiemet nepriėmėte NKL čempionų „Mažeikių“, praktiškai užkirtote kelią ir vėl žaisti „Palangos“ ekipai. Ko gero šįkart pirmenybėse nebus klubų, kuriuose vyrauja finansinė netvarka?

Šių klubų nepriėmėme, nes klubai neturėjo salės. Nuostatose parašyta, kad reikia salės ir finansinio stabilumo. „Mažeikių“ finansai – tvarkoje, tačiau jie neturi salės. „Palanga“ irgi neturi kur žaisti. Juk negalima žaisti bet kokioje salėje. Mums sako, kad mėgins iki lapkričio pirmosios sutvarkyti salę („Mažeikiai“. - Red.). Atneša planą, turi rėmėją „Orlen Lietuva“. Viskas lyg ir tvarkinga, tačiau dar nėra paskelbtas viešasis konkursas, darbų pradžiai. Mes žinome, kiek tokie dalykai trunka, kiek vyksta renovacija. Abejojame, kad bus laiku spėta parengti salę. Tai neįtikino valdybos narių.

- Ar Valdybos laukia dideli pasikeitimai?

- Čia didelių pasikeitimų niekada nebuvo, nėra ir nebus. Klubų atstovai ir toliau išliks. Tik aš norėčiau dviejų viceprezidentų. Jie negaus atlyginimų. Aš taip pat negausiu pinigų, kaip ir ankstesnis prezidentas.

Vienas padėjėjas bus atsakingas už komunikaciją, o kitas – už sportą. Viskas tam, kad būtų daugiau dėmesio skiriama pačiai lygai. Vienam žmogui viską daryti yra labai sunku.

Šiandieną etatų sąrašas – labai mažas. Dabar mes turime galvoti, kaip pritraukti pinigų į LKL, kad pirmenybės būtų stiprios ir skambančios. Mūsų tikslas, kad už durų stovėtų žmonės ir prašytųsi priimami į rėmėjus.

- Ar esate numatęs viceprezidentų kandidatūras?

- Jos yra žinomos ir aš neslėpsiu pavardžių. Tai – mano buvę konkurentai Darius Gudelis ir Gintaras Staniulis. Manau, kad toks pasirinkimas – labai geras. Juk jie irgi viskuo domisi, o aš čia amžinai nebūsiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.