EUROLYGA 2023

Rasistinių komentarų sulaukusį berniuką palaikė ir B. Obama (video)

Prieš trečiąsias NBA finalo rungtynes Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) himną atliko 11-metis Sebastienas de la Cruzas, o jo pasirodymas iškart pradėtas komentuoti „Twitter“ socialiniame tinkle. Dalis replikų buvo labai skaudžios, užgaulios ir netgi turėjo rasistinio atspalvio.

Po piktų replikų tūkstančiai žmonių išreiškė paramą berniukui.<br>AP
Po piktų replikų tūkstančiai žmonių išreiškė paramą berniukui.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2013, 6:26 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:42 PM

Kai kurie atvirai stebėjosi, kodėl „mažas meksikiečių vaikas“ gieda himną, kiti diskutavo apie jo tautybę. „Ar čia Amerikos himnas, ar meksikiečiu dainų vakaras? Lauk šį mažą vaiką iš čia!“, „Keliauk namo“!

Tokias žinutes savo „Twitter“ paskyrose paliko matę berniuko pasirodymą.

Sebastienas, kuris apibūdinamas kaip „berniukas, turintis auksinį balsą“, pernai dalyvavo „Amerikos talentų“ konkurse, gimė ir užaugo San Antonijaus mieste ir save laikė tikru „Spurs“ gerbėju.

Jis tą vakarą tiesiog jautėsi komandos dalimi atlikdamas JAV himną.

Paprastai berniukai, kurie giedodavo himną, tą vakarą negalėjo pagelbėti, tad „Spurs“ paprašė Sebastiano padėti.

Pats berniukas suprato, kad interneto platybėse yra begalės neigiamų komentarų apie jį. Savo paskyroje vienuolikmetis parašė: „Prašau nekreipti dėmesio į piktus žmones. Aš esu amerikietis, kuris gyvena svajonių Amerikoje. Ji yra mūsų gyvenimo dalis“.

„Spurs“ vėl pakvietė berniuką atlikti himną ir daugelis palaikė tokį komandos sprendimą.

Tūkstančiai žmonių išreiškė paramą berniukui. Netgi pats Barackas Obamas berniuko „Twitter“ paskyroje parašė: „Nepraleiskite Sebastiano atliekamo JAV himno prieš ketvirtadienio NBA finalo rungtynes San Antonijuje.“

Prieš ketvirtadienio rungtynes vykusioje spaudos konferencijoje ir „San Antonio Spurs“ ekipos treneris Greggas Popovichius stojo į jaunojo atlikėjo pusę. 

„Noriu pasakyti, kad esu pasibaisėjęs tokiais komentarais. Tačiau galbūt nieko keisto, nes mūsų visuomenėje vis dar apstu keistų fanatizmo ir rasizmo apraiškų“, - kalbėjo G. Popovichius. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.