EUROLYGA 2023

Joniškis nusilenkė Europos krepšinio čempionams

Šeštadienį Joniškyje pagerbta 2003 m. Europos čempione tapusi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.

Joniškyje buvo pagerbti Europos krepšinio čempionai.<br>G. Šiuparys
Joniškyje buvo pagerbti Europos krepšinio čempionai.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jun 15, 2013, 7:04 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:10 PM

Istorinės pergalės proga Joniškio krepšinio muziejuje buvo atidaryta ir didžiulė Europos, pasaulio ir olimpiniams čempionams skirta salė. Šį unikalų muziejų įkūrė ir čempionų pagerbimo šventę surengė joniškietis Leonas Karaliūnas.

Į Joniškį atvažiavo auksinės rinktinės treneris Antanas Sireika, asistentai Gintaras Krapikas ir Valdemaras Chomičius, krepšininkai Giedrius Gustas, Donatas Slanina, Mindaugas ir Eurelijus Žukauskai, Dainius Šalenga, Virginijus Praškevičius, Ramūnas Šiškauskas ir Saulius Štombergas, kiti delegacijos nariai.

Joniškiečiai čempionus pagerbė ąžuolo vainikais, atminimo dovanomis, svečiams grojo orkestras. Jiems buvo perskaitytas LKF prezidento Arvydo Sabonio sveikinimas.

Iš savivaldybės aikštės šventė persikėlė į mokyklos salę, kurioje jėgas išmėgino Rimanto Endrijaičio vadovaujama Joniškio rinktinė ir Europos čempionai.

Senojo žemyno čempionams negalėjo padėti S. Štombergas, R. Šiškauskas ir D. Slanina, todėl krepšinio aprangą apsivilko V. Chomičius.

Didžiąją mačo dalį nedidele persvara pirmavo A. Sireikos auklėtiniai, bet ketvirtojo kėlinio pabaigoje Beno Veikalo vedami šeimininkai taikliais tritaškiais persvėrė rezultatą.

Likus 9 sekundėms M. Žukauskas dviem taikliomis baudomis padidino pranašumą iki 67:64.

Po to šeimininkus buvo bandoma stabdyti pražangomis. Kartą tai padaryti pavyko, bet paskutinę sekundę kone iš aikštės vidurio tritaškį įskraidino Andrius Šležas ir išplėšė lygiąsias.

Čempionų ekipoje rezultatyviausiai žaidė D. Šalenga (18 taškų), M. Žukauskas (17) ir E. Žukauskas (14). Joniškiečių komandoje pasižymėjo A. Šležas (16), Žilvinas Petraitis (12), B. Veikalas ir Paulius Klemas (po 10).

Joniškiečiai vis dėlto laimėjo vieną mačą. Per didžiąją pertrauką buvo surengta Joniškio krepšinio mokyklos ir A. Sireikos krepšinio akademijos jaunųjų auklėtinių dvikova. Ją įtikinamai 15:7 laimėjo šeimininkai.

Šventę vainikavo Joniškio krepšinio muziejuje surengtas Lietuvos krepšinio aukso salės atidarymas.

Iškilmėse dalyvavo ir chuliganišku išpuoliu išgarsėję broliai Normundas ir Nauris Maciai. Jie muziejaus įkūrėjui L. Karaliūnui padovanojo nuotrauką ir marškinėlius, kuriais vilkint įsivėlė į peštynes su ispanų žvaigžde Rudy Fernandezu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.