EUROLYGA 2023

Sėkmę atneša ilgus metus komandoms vadovaujantys treneriai

NBA finale kovojančių komandų strategai yra ištikimi, ilgamečiai ekipų vairininkai. Nors tai darbas, kuriame jie niekada nėra saugūs dėl savo ateities, tačiau jų sėkmė leidžia jiems ilgai vadovauti komandoms. Reguliaraus sezono metu ar po jo atleistas ne vienas treneris, ši statistika niekada neleidžia ramiai sėdėti savo poste tiek „San Antonio Spurs“ treneriui Greggui Popovichiui, tiek „Miami Heat“ strategui Erikui Spoelstra.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 15, 2013, 1:49 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:16 PM

„Taip, nedėkinga trenerio profesija, kuri yra labai nepastovi“, - teigė „Miami Heat“ treneris po ketvirtųjų NBA rungtynių.

„Siekiant sėkmės NBA, turi laikytis nuoseklumo. Jei klube nuolat vyksta permainos, keičiami žaidėjai, treneriai, sukurti patvarią komandą, neįmanoma“, - teigė strategas.

Majamio ekipos treneris 42 metų Ericas Spoelstra jau penktą sezoną vadovauja komandai, prieš tai 11 metų buvo trenerio asistentas.

Jo nuomone, nuoseklumas ir pastovumas per 18 metų lėmė tai, kad komanda yra nuolat konkurencinga, dėmesingai besiginanti ir drausminga.

Štai prastas pavyzdys: „Memphies Grizzlies“ šią savaitę išsiskyrė su Lioneliu Hollinsu, nors treneris komandą atvedė iki Vakarų konferencijos finalo.

64-erių Greggas Popovichius yra vienas iš dviejų trenerių, kuris su viena NBA ekipa iškovojo daugiau nei 900 pergalių.

„San Antonio Spurs“ treneris klube dirba nuo 1996-ųjų. „Kai kurie dalykai negali atsitikti staiga. Manau, kai kurie klubų savininkai per greitai nusivilia. Sėkmei reikia laiko. Ne visi tai supranta“, - teigė G. Popovichius.

Šie komandų treneriai yra jų stabilumo garantas. Neveltui „Spurs“ ir „Heat“ laimėjo 6 NBA čempionatus per pastaruosius 15 metų ir šiemet abi kovoja dėl dar vieno NBA čempionų titulo.

„Tęstinumas sukuria pasitikėjimą, atsakomybę, bičiuliškus santykius klube. Jauti, kad kiekvienas, dirbantis klube siekia to paties tikslo.

Be tęstinumo negalima sukurti ilgalaikės sėkmės, o vaikytis atsitiktinių pergalių keičiant personalą gali būti labai brangu“, - teigė G. Popovichius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.