EUROLYGA 2023

„Heat“ stovykloje – klausimai ir jokių atsakymų

Manu Ginobiliui sugrįžus į žaidimą „San Antonio Spurs“ komanda ir vėl atrodė lyg čempionė. „Spurs“ 114:104 nugalėjo „Miami Heat“ komandą ir NBA finalo serijoje iki keturių pergalių išsiveržė 3:2. Dabar būtent „Spurs“ ekipos Didysis trejetas rengiasi čempionų žiedų matavimuisi, o praėjusiame sezone triumfavusi „Heat“ trijulė suka galvą, kaip išsaugoti viltis apginti titulą.

LeBronas Jamesas suka galvą, kaip laimėti dvi rungtynes iš eilės.<br>AP
LeBronas Jamesas suka galvą, kaip laimėti dvi rungtynes iš eilės.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters” ir lrytas.lt inf.

2013-06-17 11:37, atnaujinta 2018-03-05 11:13

Pasak ekspertų, jau sezono pradžioje vietą finale turėję „Heat“ krepšininkai jau beveik mėnesį nesugeba sukurti pergalingų rungtynių serijos, nors šiame sezone taikėsi į NBA rekordą.

Neužtikrintas žaidimas išbalansavo Majamio komandą, kuri per pastarąsias dvylika atkrintamojo etapo rungtynių tai laimi, tai pralaimi.

„Jeigu žinočiau atsakymą, būtume laimėję du mačus paeiliui. Tačiau aš jo nežinau. Tiesiog mums nepavyksta to padaryti“, - kalbėjo „Heat“ superžvaigždė LeBronas Jamesas.

Dar prieš šį mačą „Heat“ komanda išlygino serijos rezultatą 2:2. Tuomet Didysis Majamio trejetas – L. Jamesas, Chrisas Boshas ir Dwyane'as Wade'as – kartu pelnė 85 taškus. Tačiau trejetukas naktį iš sekmadienio į pirmadienį vykusiose rungtynėse pelnė 66 taškus.

„Dabar negaliu to paaiškinti. Labai lėtai pradedame rungtynes. Tiesiog anksti sau išsikasame didžiulę duobę“, - galvą po pralaimėjimo kraipė D. Wade'as.

Sezono metu „Heat“ komanda tokių problemų neturėjo. Majamis džiaugėsi 66 pergalėmis – tai didžiausias „Heat" pergalių skaičius klubo istorijoje. Per šį laiką „Heat“ iškovojo 27 pergales iš eilės. Atkrintamosios taip pat prasidėjo puikiai – per pirmuosius du etapus buvo pasiektos aštuonios pergalės ir tik kartą pralaimėta, tačiau susitikus su „Indiana Pacers“ virš Majamio pakibo lietaus debesys ir ši serija truko septynis mačus.

„Spurs“ komanda atrodo gerokai rimčiau ir „Heat“ ekipai pateikė sunkesnį iššūkį nei praėjusio sezono finalistai „Oklahoma City Thunder“ krepšininkai. Tuomet po penkių mačų Didysis trejetas iškovojo pirmąjį savo trofėjų.

Šiemet kelias – ne toks lengvas. Stoję prieš veteranų komandą, turinčią didžiulį patirties bagažą, Majamio krepšininkai susidūrė su rimtomis problemomis. Jeigu sezono pradžioje „Heat“ komandai buvo prognozuojamas trofėjus, dabar į klausimą, kas laimės, atsakyti galima tik ilgai pasvarsčius. Ir čia „Heat“ netgi nėra favoritai.

„Nesidairome atgal ir žiūrime tik į priekį. Esame susidūrę su tokiomis bėdomis ir anksčiau. Buvome abejose pusėse“, - kalbėjo L. Jamesas.

Didžiausia problema, su kuria finalo serijoje susiduria „Heat“ - komandinis „Spurs“ žaidimas. Čia pluša ne tik trys pagrindiniai krepšininkai, bet ir likusi komandos dalis. Ypač Danny Greenas, pasiekęs NBA finalų serijos tritaškių rekordą.

Paskutinėse rungtynėse „Heat“ atsilikinėjo visąlaik. Ir kai tik atrodydavo, kad Majamio trijulei pavyks išlyginti rezultatą ar jį persverti, virvė ištrūkdavo iš rankų.

„Dabar stengiamės susitelkti į vieną – geriausio savo žaidimo demonstravimą. Tai norėjome daryti ir anksčiau, to sieksime ir dabar“, - apie šeštąjį mačą, kuris vyks Majamyje, kalbėjo Erikas Spoelstra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.