EUROLYGA 2023

Krepšinio federacija kol kas A. Paulausko atleisti neketina

„Reikia būti kantresniems“, - apie Lietuvos moterų krepšinio rinktinės rezultatus Europos čempionate kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis direktorius Mindaugas Balčiūnas. Prancūzijoje Algirdo Paulausko auklėtinės neperkopė grupės barjero ir iškovojo vieną pergalę, kuri buvo pasiekta praktiškai nieko nelemiančiame mače su Baltarusijos komanda.

A. Paulausko ateitis rinktinėje paaiškės rudenį. Kol kas LKF neketina pašalinti stratego.<br>P. Mantauto nuotrauka iš archyvo
A. Paulausko ateitis rinktinėje paaiškės rudenį. Kol kas LKF neketina pašalinti stratego.<br>P. Mantauto nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 18, 2013, 2:34 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:07 AM

Grupėje paskutinė likusi Lietuvos rinktinė ne tik nepateko į pasaulio čempionatą, bet ir norėdama vėl pasirodyti Europos pirmenybėse viską privalės pradėti nuo žemiausio laiptelio.

Tačiau LKF kol kas neskuba kalbėti apie A. Paulausko ateitį rinktinėje.

„Krepšinio federacijos tikslas nėra galvų kapojimas. Gerbiame kiekvieną trenerį ir jo pastangas. Net ir po šio pasirodymo turime nepamiršti, kad A. Paulauskas yra vienas geriausių Europos trenerių, - kalbėjo M. Balčiūnas. - Be to, toks rezultatas pasiektas dėl objektyvių priežasčių. Juk nebuvo komandos lyderių. Galbūt kai kur pritrūko sėkmės. Be to, ne vienas treneris sako, kad ši rinktinė turi didžiulį potencialą.“

Pasak M. Balčiūno, rinktinės treneris kol kas apie savo pasitraukimą nekalbėjo. „Jokio jo komentaro apie tai negirdėjome“, - teigė LKF generalinis direktorius.

Liepos mėnesį LKF turėtų įvertinti rinktinės pasirodymą, o A. Paulausko ateitis paaiškės rudenį. „Rinktinę turi įvertinti Vykdomasis komitetas, be to, reikia išklausyti ir trenerį. Jau prieš išvykstant komandai matėme ne vieną objektyvią priežastį, kodėl toks pasirodymas gali būti tikėtinas“, - teigė M. Balčiūnas.

Lietuvos moterų rinktinė D grupėje 77:89 pralaimėjo Kroatijos komandai ir 51:70 buvo sutriuškinta čekių. Paskutinėse rungtynėse lietuvaitės 72:67 nugalėjo lyderes Baltarusijos krepšininkes, kurias treniruoja Rimantas Grigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.