EUROLYGA 2023

Teisėjai vos nesukėlė didžiausio skandalo NBA istorijoje

Kai likus penkioms sekundėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos Ray'us Allenas išlygino rezultatą, teisėjai vos nesukėlė didžiausio skandalo NBA istorijoje. Šeštosiose finalo serijos rungtynėse arbitrai nusprendė peržiūrėti ataką ir įsitikinti, ar krepšininkas tikrai pataikė tritaškį. Tuo metu „San Antonio Spurs“ komanda nebeturėjo laisvų minutės pertraukėlių, rašo businessinsider.com.

Jeigu „Spurs“ komanda būtų laimėjusi dėl teisėjo klaidos, NBA kiltų didžiulis skandalas.<br>AP archyvo nuotrauka
Jeigu „Spurs“ komanda būtų laimėjusi dėl teisėjo klaidos, NBA kiltų didžiulis skandalas.<br>AP archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-19 22:15, atnaujinta 2018-03-05 08:49

Teisėjų sprendimas sustabdyti mačą ne tik suteikė papildomą pertraukėlę „Spurs“ komandai, kuriai iki čempionų žiedo reikėjo tik pergalės, bet ir pažeidė taisykles – į aikštę neteisėtai įžengė Timas Duncanas.

Kai „Spurs“ treneris Greggas Popovichius nusprendė mėginti apsisaugoti nuo tritaškio, jis iš penketo išėmė T. Duncaną. Tačiau po to, kai teisėjai peržiūrėjo R. Alleno metimą, T. Duncanas sugrįžo. O tai prieštarauja NBA taisyklėms, nes krepšininkai negali keistis „kai laikas sustabdomas dėl neįprastų situacijų“.

Teisėjai privalėjo užkirsti kelią T. Duncanui. Jeigu šis krepšininkas būtų pataikęs, pavyzdžiui, paskutinį lemiamą metimą ir išplėšęs „Spurs“ pergalę bei čempionų žiedus, būtų kilęs neapsakomai didelis skandalas.

Jau ir taip NBA dažnai sulaukia kritikos dėl teisėjų klaidų, tačiau ši situacija sukeltų pasipiktinimo audrą – juk dėl teisėjo aplaidumo būtų karūnuota komanda, kuri laimėjo pažeidusi taisykles.

Taip nenutiko - „Heat“ per pratęsimą 103:100 nugalėjo „Spurs“ komandą. NBA čempionas paaiškės po septintųjų rungtynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.