EUROLYGA 2023

Ar „San Antonio Spurs“ pakartos pergalę Majamyje?

NBA finalo serija pasiekė finišo tiesiąją. Jau šiąnakt arba „Miami Heat“, arba „San Antonio Spurs“ kels į viršų nugalėtojų taurę ir džiaugsis čempionų titulu. Lažybų tarpininkai teigia, kad lemiamas septintąsias rungtynes laimėti turėtų aikštės šeimininkai, tačiau „San Antonio Spurs“ puikiai žino ir neužmiršo, kaip įveikti „Heat“ jų aikštėje.

„San Antonio Spurs" žino kaip įveikti Majamyje „Heat".<br>AP
„San Antonio Spurs" žino kaip įveikti Majamyje „Heat".<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2013, 5:58 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:06 AM

Asmenybių finalas

Dažnai su legendiniu Michaelu Jordanu lyginamas LeBronas Jamesas šiuo metu laikomas geriausiu NBA žaidėju. Jis yra neabejotinas komandos lyderis, o prie jo pridėjus Dwyne'ą Wade'ą ir Chrisą Boshą komanda tampa sunkiai sulaikoma.

Tačiau 2011 metais ši trijulė dar nebuvo tokia galinga, NBA finale juos 2:4 įveikė Dirko Nowitzkio vedama „Dallas Mavericks“. Beje, vokietis po pergalės rėžė, kad ne pinigai laimi finalus. 

Tačiau jau po metų „Miami Heat“ kėlė į viršų čempionų taurę, lemiamoje serijoje krito „Oklahoma City Thunder“.

Šiemet „Miami Heat“ rungtyniavo įspūdingai, pasiekė 27 pergales iš eilės, o komandos lyderis L. Jamesas beveik vienbalsiai pripažintas geriausiu reguliariojo sezono krepšininku.

Tuo tarpu „San Antonio Spurs“ titulo šį sezoną siekė kantriai, tyliai, bet užtikrintai.

Greggo Popovichiaus treniruojama komanda per pastaruosius 15 metų laimėjo 4 NBA čempionų titulus, o paskutinį kartą komanda triumfavo 2007 metais.

„San Antonio Spurs”, patekusi į NBA finalą, dar niekada jame nepralaimėjo. Absoliutus rekordas priklauso „Chicago Bulls“, kuri šešis kartus pateko į finalą ir iškovojo 6 NBA čempionų vardus.

Žinoma, savo seriją „San Antonio Spurs“ gali sulaužyti artimiausią naktį. Ir daugelis mano, kad San Antonijaus komanda Majamyje nesidžiaugs pergale.

Tačiau „Spurs“ krepšininkai žino, kaip laimėti Majamyje. Veteranas Tony Parkeris, kurio karjera sparčiai artėja į pabaigą, yra puikios formos, žiba ir komandos senbuvis Timas Duncanas. Tad šiai kompanijai iškovotas NBA žiedas gali puikiai papuošti jų karjeros pabaigą.

Protų kova

42-jų Ericas Spoelstra „Miami Heat“ klube darbą pradėjo dar 1995-aisiais kaip trenerio asistentas, kuris peržiūrėdavo vaizdajuostes su varžovų rungtynėmis ir analizuodavo jų žaidimą.

Prie pagrindinės komandos vairo E. Spoelstra atsistojo 2008-aisiais ir tapo jauniausiu NBA treneriu. Dažnai ekspertai pabrėždavo tai, kad jam tiesiog trūkdavo patirties. Tačiau laimėta 27 rungtynių serija privertė skeptikus visai kitaip vertinti šį specialistą.

„San Antonio Spurs“ treneris Greggas Popovichius žinomas kaip strategas, kuriam nusispjauti į tai, ką apie jį galvoja kiti.

Tai vienas labiausiai patyrusių trenerių NBA istorijoje, kuris iškovojo 118 pergalių atkrintamosiose rungtynėse. Pagal šią statistiką nusileidžia tik Philui Jacksonui ir Patui Riley.

Ir jis visas pergales iškovojo su viena komanda.

Neprognozuojamas finalas

Visa ši NBA finalo serija klostėsi labai permainingai ir nenuspėjamai. Finalas startavo Majamyje, kur „Heat“ nusileido „Spurs“ keturiais taškais, tačiau antrosiose rungtynėse aikštės šeimininkai sutriuškino svečius 19 taškų persvara.

Trečiosiose rungtynėse „San Antonio Spurs“ varžovus sutriuškino net 36 taškų skirtumu. „Heat“ ekipa nuo sausio mėnesio nebuvo pralaimėjusi dviejų rungtynių iš eilės ir ketvirtosiose rungtynėse šios taisyklės nesulaužė laimėdama mačą 16 taškų skirtumu.

„San Antonio Spurs“ laimėjo paskutinį savo namų mačą ir serijoje išsiveržė 3-2 ir atsidūrė per žingsnį nuo čempionų žiedų.

Šeštosiose rungtynėse „Spurs“ buvo visai šalia pergalės ir pirmavo 5 taškais iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus mažiau nei vienai minutei.

NBA oficialūs asmenys turbūt jau ruošėsi naujųjų čempionų sveikinimo ceremonijai, tačiau „Spurs“ nervingi ir skuboti sprendimai leido „Heat“ sukurti stebuklą.

Didvyriu tapo Ray'us Allenas, kuris pataikė sudėtingą tritaškį likus kelioms sekundėms iki paskutinio ketvirčio pabaigos.

Visi sirgaliai pašoko iš savo vietų, o per pratęsimą pranašiau sužaidė aikštės šeimininkai, kurie išlygino serijos rezultatą.

Lažybininkai pranašumą suteikia aikštės šeimininkams „Miami Heat“ krepšininkams.

Tačiau ši serija byloja, kad „San Antonio Spurs“ jos metu niekada neatsiliko ir vis išsiverždavo į priekį. Be to, kaip jau minėta, „Spurs“ krepšininkai žino, kaip laimėti Majamyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?