EUROLYGA 2023

L. Jamesas: „Negaliu jaudintis dėl to, ką kiekvienas sako apie mane“ (video)

LeBronas Jamesas labai sunkiai įsibėgėjo šio sezono NBA finalo serijoje, bet jai persiritus į antrąją pusę jis tapo nevaldoma jėga. Lemiamame mače „Miami Heat“ lyderis pelnė 37 taškus, atkovojo 12 kamuolių, svarbiais momentais smaigstė varžovų gynybą, o jo vedama komanda 95:88 nugalėjo „San Antonio Spurs“, laimėjo seriją 4:3 ir apgynė čempionų titulą.

L. Jamesas antrą kartą laimėjo NBA čempiono žiedą.<br>AP
L. Jamesas antrą kartą laimėjo NBA čempiono žiedą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-21 10:29, atnaujinta 2018-03-05 07:47

Antrą kartą NBA čempiono žiedą per savo karjerą iškovojęs L. Jamesas antrą kartą tapo ir naudingiausiu finalo serijos žaidėju.

„Labai daug dirbau dėl to, kad tapčiau geresnis. Neįtikėtina, kad pajėgėme čia atsidurti ir pasiekti tokį rezultatą. Man trūksta žodžių“, - vos atsiėmęs iš garsaus NBA žaidėjo Billo Russello naudingiausiam finalo žaidėjui skirtą prizą tarė L. Jamesas.

Pirmose trejose rungtynėse jo taškų vidurkis neperkopė 20 taškų ribos, bet per likusius keturis mačus L. Jamesas buvo sunkiai sustabdomas. Iš viso NBA finalo serijoje jis pelnydavo po 25,3 taško, atkovodavo po 10,9 kamuolio ir atlikdavo po 7 rezultatyvius perdavimus. Jo taiklumas iš žaidimo siekė 44,7 procento, nuo tritaškių linijos - 35,3 procento.

Sėkmingas finišas pritildė L. Jameso kritikus, kurie prasidėjus finalo serijai išsijuosę laidė kritikos strėles į „Miami Heat“ lyderį.

„Klausykite, negaliu jaudintis dėl to, ką kiekvienas sako apie mane. Aš esu LeBronas Jamesas iš Akrono, paprasto miestelio Ohajaus valstijoje. Aš net neturėčiau čia būti. Man pakaks, - po tokių žodžių „American Arlines“ arenos tribūnos kiek pritilo. - Kiekvieną vakarą aš įeinu į komandos persirengimo kambarį, matau 6 numeriu pažymėtus marškinėlius su Jameso pavarde. Man - palaima. Todėl tai, ką kiti apie mane sako už aikštės ribų, man nesvarbu. Dėl to nesijaudinu.“

Per pastaruosius 18 mėnesių NBA superžvaigždė savo kolekciją papildė nuostabiais trofėjais - du kartus iš eilės tapo naudingiausiu reguliaraus sezono žaidėju, du kartus iš eilės tapo NBA čempionu, du kartus iš eilės tapo naudingiausiu finalo serijos žaidėju ir laimėjo olimpinį auksą.

Be L. Jameso tik dar dviems žaidėjams yra pavykę iškovoti reguliaraus sezono naudingiausio žaidėjo titulą ir laimėti čempiono žiedą dvejus metus iš eilės – Michaelui Jordanui bei Billui Russellui.

Iki naujojo sezono pradžios liko 133 dienos ir per tą laiką Karalius Jamesas gali maudytis šlovės spinduliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.