EUROLYGA 2023

Devyniolikmečių rinktinė išvyko ginti J. Valančiūno kartos iškovoto čempionų titulo

„Niekas nesakė, kad būsiu lyderis, - kukliai nusišypsojo Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) gynėjas Marius Grigonis, tačiau netrukus pridūrė, - bet tai tikrai negąsdina.“ Devyniolikmečiai antradienį išvyko į Čekiją, kur gins prieš dvejus metus Jono Valančiūno kartos krepšininkų iškovotą pasaulio čempionų titulą.

Lietuvos jaunimo rinktinė išvyko į pasaulio čempionatą.<br>J. Stacevičius
Lietuvos jaunimo rinktinė išvyko į pasaulio čempionatą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jun 25, 2013, 6:51 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:09 AM

Prahoje vyksiantį turnyrą ketvirtadienį lietuviai pradės rungtynėmis su aikštės šeimininkais čekais. B grupėje Lietuvos rinktinė dar žais su Argentinos ir Irano bendraamžiais.

„Kol kas stebėjome tik čekus, jie mus domina labiausiai, nes su jais pirmais žaisime. Jie rungtyniaus namuose, todėl žais su dviguba energija. Manau, kad esame pasiruošę“, - patikino Lietuvos rinktinės treneris Tomas Masiulis.

Strategas pasidžiaugė, kad į čempionatą rinktinė vyksta stipriausios sudėties, o žaidėjų nekamuoja traumos. Tiesa, M. Grigonis prisipažino, kad jį aplanko nugaros skausmai.

„Čempionato metu su medikų pagalba turėtų mažiau skaudėti. Viskas bus gerai“, - vylėsi krepšininkas.

Pasirengimo ciklo metu Lietuvos jaunimas sužaidė devynerias kontrolines rungtynes, per kurias iškovojo septynias pergales.

„Viską, ką buvome suplanavę įvykdėme. Manau, kad esame pasiruošę, o kaip bus parodys varžybos.

Mūsų stiprybė – komandinis žaidimas. Šios kartos žaidėjų pagrindinė jėga yra gynėjai, tačiau draugiškose rungtynėse ir aukštaūgiai neatsiliko“, - kalbėjo T. Masiulis.

Favoritais jis įvardijo JAV, Kanados, Australijos, Kroatijos, Serbijos rinktines.

„Amerikiečių dar neanalizavome. Rūpinamės savais dalykais, ką galime pakeisti, pagerinti savo žaidime, o ne tuo, ką daro varžovai“, - sakė T. Masiulis.

Prieš dvejus metus Rygoje J. Valančiūno vedama devyniolikmečių rinktinė pasaulio čempionate pasipuošė auksu. Kalbų, kad šiemetiniai devyniolikmečiai vyksta ginti titulo T. Masiulis nesureikšmina.

„Juk visai kiti žaidėjai, kita karta, kiti treneriai. Tik pavadinimas bendras liko. Žinoma, tai įpareigoja. Lietuva – krepšinio šalis, todėl važiuojame kiekvienose rungtynėse kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir kautis dėl kiekvieno aikštės centimetro“, - kalbėjo treneris.

Paklaustas kokius tikslus kalba patys rinktinės žaidėjai, M. Grigonis nebuvo konkretus.

„Kuo geriau pasirodyti. Turime geras galimybes, bet bus matyti kaip iškris kortos, su kuo į ketvirtfinalį pateksime“, - sakė krepšininkas.

Dvidešimtmečių rinktinės treneris Tomas Pačėsas prieš savaitę buvo priverstas atsisveikinti su Tomu Lekūnu ir Edgaru Zinevičiumi. Krepšininkai rinktinę paliko dėl drausmės pažeidimų.

T. Masiulis džiaugiasi, kad jo auklėtiniai panašių rūpesčių nekelia.

„Šioje komandoje vaikinai supranta už ką ir dėl ko žaidžia. Jei yra noras žaisti ir kažką papildomo daryti – jiems čia tikrai ne vieta. Tas pavyzdys bus pamoka kitiems, nes atstovaujame ne sau. Jie pavedė ne tik save, bet ir komandos draugus, su kuriais kartu dirba. Džiaugiuosi dėl savo vaikinų, kad su jais nėra jokių drausmės problemų. Visi stengiasi ir dirba“, - gerų žodžių savo komandai žėrė treneris. Prieš išvykstant į pasaulio čempionatą jaunimo rinktinė stovyklavo Ruklos miestelyje, kuriame yra įsikūręs karinis poligonas.

„Važiavome su mintimi pabėgti nuo didmiesčių, nuo kurortų, kad vaikinai užsidarytų, pabūtų kartu, kad susigulėtų mintus. Manau, tą pasiekėme“, - aiškino T. Masiulis.

Pasaulio jaunimo čempionatas vyks birželio 27 – liepos 7 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.