EUROLYGA 2023

„Juventus“ ekipą treniruos V. Masalskis

Vitoldas Masalskis po trylikos metų pertraukos nuo sezono pradžios stoja prie Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandos vairo. 59 metų krepšinio specialistas oficialiai pasirašė vienerių metų sutartį su Utenos „Juventus“ ekipa. Kontrakte numatyta galimybė bendradarbiavimą pratęsti dar vieneriems metams.

V. Masalskis po trylikos metų pertraukos nuo sezono pradžios stoja prie Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandos vairo.<br>P. Mantauto nuotrauka iš archyvo
V. Masalskis po trylikos metų pertraukos nuo sezono pradžios stoja prie Lietuvos krepšinio lygos (LKL) komandos vairo.<br>P. Mantauto nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2013, 3:36 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:33 AM

Iš Panevėžio kilęs strategas vyriausiojo trenerio poste pakeis Rytį Vaišvilą, kuris „Juventus“ klubui vadovavo praėjusį sezoną.

„Man buvo džiugu, kad šiemet gavau pasiūlymų, po to, kai dvejus metus praleidau „Žalgirio“ sporto direktoriaus pareigose. Mano statusas šiai dienai nebuvo kaip dirbančio trenerio.

Mano pliusas prieš kitus strategus buvo tas, kad dirbau prie Joano Plazos, Iliaso Zouroso, Aleksandro Trifunovičiaus ir patobulėjau kaip treneris. Sužinojau tokių dalykų, kurių nežinojau per dvidešimt darbo treneriu metų. Turėjau 2-3 pasiūlymus ir „Juventus“ buvo viena iš tų ekipų, kuri pasiūlė.

Utena yra tas miestas ir komanda, kuri kuria labai gerą istoriją apie save. Tai yra labai gera organizacija, vadyba, stabilus finansinis statusas. Rezultatai kiekvienais metais buvo pakankamai geri ir buvusių žaidėjų atsiliepimai apie komandą būna tik patys geriausi. Pasitaręs su šeima aš nusprendžiau pasirinkti šį klubą“, – pasirašęs sutartį kalbėjo V. Masalskis. Jam iškeltas tikslas atvesti „Juventus“ ekipą tarp šešių stipriausių LKL komandų.

Trylika metų vilkėjęs Kauno „Žalgirio“ marškinėlius ir šešis kartus tapęs Lietuvos čempionu, V. Masalskis paskutinį kartą nuo sezono pradžios LKL klubui vadovavo 1999/2000 metų sezone, kai treniravo Alytaus „Alitos“ ekipą.

Per savo karjerą strategas vadovavo Kauno NECA, dirbo Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinėje, Tauragės „Bremenos“ bei Kauno „Erelitos“ klubuose, ilgą laiką vadovavo Kauno technologijos universiteto (KTU) rinktinei.

Pastaruosius trejus metus V. Masalskis dirbo Kauno „Žalgirio“ klube, o 2011 metais porą savaičių stovėjo prie šios komandos vairo.

Pasirašiusi sutartį su treneriu, „Juventus“ ekipa pradės sudėties komplektavimo darbus. Kontraktus su Utenos klubu kol kas turi Gintautas Matulis ir Mantas Vilimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.