EUROLYGA 2023

Pasaulio jaunių krepšinio čempionatas – C grupės apžvalga

Ketvirtadienį Prahoje prasidės ir pusantros savaitės tęsis didžiausia šių metų jaunųjų krepšininkų peržiūra – pasaulio jaunių pirmenybės, kuriose dalyvaus ir Tomo Masiulio treniruojama Lietuvos 19-mečių rinktinė.

Europos aštuoniolikmečių krepšinio čempionate N. Jankovičius pateko į simbolinį turnyro penketą.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Europos aštuoniolikmečių krepšinio čempionate N. Jankovičius pateko į simbolinį turnyro penketą.<br>G. Šiupario nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2013-06-27 11:31, atnaujinta 2018-03-05 04:00

Kurios komandos bus Lietuvos varžovės kovojant dėl medalių? Kuriems į Čekijos sostinę atvykusiems krepšininkams žadama šviesiausia ateitis? Apie tai – trumpame pasaulio pirmenybėse žaisiančių komandų pristatyme.

Lrytas.lt pristato C grupę.

Čia galite rasti kitų grupių aprašymus: A, B, D.

Serbija

Šios kartos Serbijos rinktinė 2010 metų Europos jaunučių čempionate užėmė penktąją vietą, o pernai pakilo dviem laipteliais aukščiau ir žemyno jaunių pirmenybėse laimėjo bronzos medalius. Vilniuje serbai pusfinalio rungtynėse nusileido Lietuvos bendraamžiams 67:69, bet mažajame finale pranoko rusus 66:56.

Abiejuose turnyruose serbų lyderis buvo 204 cm ūgio puolėjas Nikola Jankovičius, išrinktas ir į jaunučių, ir į jaunių čempionato geriausių krepšininkų penketą. Vilniuje geriausių penkete vietos atsirado ir gynėjui Nikolai Radičevičiui, tačiau jis pasaulio jaunių čempionate nedalyvaus. Vis dėlto Prahoje serbų žaidimas greičiausiai suksis ne apie N.Jankovičių. Pastarąjį sezoną labai ryškiai suspindėjo 195 cm ūgio įžaidėjo Vasilijės Mičičiaus žvaigždė. Jis ne tik tapo Belgrado „Mega Vizura“ vyrų komandos starto penketo žaidėju, bet ir pirmavo Serbijos lygoje pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 5,6).

Reikia pažymėti ir tai, kad 11,3 taško pelnydavęs V.Mičičius žibėjo ne kurioje nors autsaiderių komandoje. „Mega Vizura“ šalies pirmenybėse nusileido tik dviem Belgrado superklubams „Partizan“ bei „Crvena Zvezda“, užėmė trečiąją vietą ir pirmą kartą iškovojo kelialapį į Adrijos lygą.

Dauguma kitų Serbijos jaunių rinktinės krepšininkų taip pat jau debiutavo vyrų komandose, o N.Jankovičius spėjo išvykti į užsienį ir pasirašė profesionalo kontraktą su Šarlerua „Spirou“ klubu.

Australija

Australijos komanda dėl kelialapio į Čekiją kovojo trejų rungtynių mače su Naujosios Zelandijos bendraamžiais. Nors varžybos vyko varžovų teritorijoje, australai triuškinamai laimėjo visas trejas rungtynes.

Komandos branduolį sudaro visą sezoną kartu žaidžiantys Australijos sporto instituto auklėtiniai, o pavojingiausi krepšininkai yra puolėjas Dane‘as Pineau bei gynėjas Dante Exumas. 1995 metais gimęs 195 cm ūgio D.Exumas pernai rungtyniavo pasaulio jaunučių čempionate Kaune, kuriame australai iškovojo sidabro medalius. D.Exumas pelnydavo 17,3 taško ir buvo išrinktas į turnyro geriausių žaidėjų penketą.

Brazilija

Pernai jų šalyje vykusiame Amerikos čempionate jaunieji Brazilijos krepšininkai pasiekė kone maksimalų įmanomą rezultatą – nusileido tik neįveikiamai JAV rinktinei ir iškovojo sidabro medalius.

Aiškus komandos lyderis buvo 1995 metais gimęs Lucasas Diasas. 203 cm ūgio vidurio puolėjas įmesdavo 15,6 taško bei atkovodavo 8,4 kamuolio ir pagal abu rodiklius pateko į geriausių penketą. L.Diasas jau gana tvirtai jaučiasi ir vyrų krepšinyje. Jaunasis talentas praėjusį sezoną debiutavo „Pinheiros“ klube ir Brazilijos lygoje pelnydavo 4,1 taško. Vyrų lygoje šiek tiek žaidė dar keli Brazilijos jaunių rinktinės krepšininkai, tačiau jie į aikštę per suaugusių varžybas būdavo įleidžiami labai retai.

Senegalas

Senegalo komanda pasaulio jaunių čempionate žaidžia pirmą kartą. Senegaliečiai kelialapį į Čekiją iškovojo pernai Mozambike tapę Afrikos jaunių čempionais. Finale Senegalo krepšininkai nugalėjo Dramblio Kaulo Krantą 71:62.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.