EUROLYGA 2023

Dopingo kontrolieriams įkliuvęs Ž. Kelys: „Aš galbūt ir nesupratau, ką rūkau“

Penktadienį Lietuvos krepšinį supurtė dopingo skandalas - praėjusį sezoną Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vicečempionės Alytaus „Dzūkijos“ gretose sezoną baigusio Žydrūno Kelio organizme buvo rasta kanabinoidų – kanapių kilmės narkotinių medžiagų pėdsakų.

Ž. Kelys pripažįsta savo kaltę.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
Ž. Kelys pripažįsta savo kaltę.<br>P. Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jun 28, 2013, 4:51 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:58 AM

Kauno „Žalgiryje“ ir Vilniaus „Lietuvos ryte“ praeityje rungtyniavęs 26 metų krepšininkas buvo nubaustas trijų mėnesių diskvalifikacija. Ji įsigaliojo nuo gegužės 8 dienos - būtent tuomet, per NKL finalo ketvertą, įžaidėjas įkliuvo dopingo kontrolieriams. Ž. Kelys žaisti profesionaliai galės jau rugpjūtį, kai dauguma Lietuvos komandų dar tik pradės pasiruošimą sezonui.

„Nėra ką ir komentuoti. Jokie preparatai nebuvo naudojami“, - portalui lrytas.lt tvirtino Ž. Kelys.

Iš pradžių tikinęs, kad sąmoningai tikrai nevartojo jokių draudžiamų preparatų, netrukus biržietis pasakojo, kad viskas įvyko netyčia.

Sunkiu charakteriu karjeros pradžioje garsėjęs, bet po to tvirčiau ant kojų atsistojęs atakų organizatorius numano, kaip į jo organizmą galėjo patekti kanapių kilmės narkotinių medžiagų. - Kaip jūsų organizme galėjo atsirasti kanapių? - lrytas.lt paklausė Ž. Kelio.

- Buvo taip, kad galbūt naujametiniame vakarėlyje ir rūkiau. Aš tuomet galbūt ir nesupratau, ką rūkau. Išėjo, kaip išėjo, ir viskas.

- Ar teigiamas dopingo testo rezultatas šokiravo?

- Taip. Ir labai. Įdomiausia, kad mane tikino, kad visa tai įvyko vos ne rungtynių dienomis. Man tai buvo naujiena. Bet tikriausiai tai užsiliko nuo Naujųjų metų šventės.

- Kaip teisinotės LKF Etikos, drausmės ir apeliacinei komisijai?

- Toks ir buvo pasiaiškinimas, kad per Naujųjų metų vakarėlį netyčia galėjo kažkas įvykti. Daugiau kitaip tikrai tai negalėjo atsitikti. Yra kaip yra. - Sprendimo neskųsite?

- Ne. Sprendimas jau priimtas. Liepos pabaigoje diskvalifikacija baigsis. Aš ir numaniau, kad bausmė bus trim mėnesiams, ne daugiau. Dėl to apeliacijos nepateikiau ir pripažinau bausmę.

- Kadangi sezonas nė nebus prasidėjęs, bausmė greičiausiai nėra labai skausminga?

- Nėra baisiai skausminga. Gal labiau man tai bus pamoka. Pats gal labai nenukentėsiu, bet iš šono turbūt atrodys nekaip.

- Nebijote, kad po šio incidento klubų dėmesys jumis gali gerokai sumažėti?

- Aišku, baisoka. Tačiau bus, kaip bus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.