EUROLYGA 2023

Po A. Bargnani eros Toronte pabaigos – paskutinis „Raptors“ žvilgsnis į L. Kleizą

Italas Andrea Bargnani 2006 metais įėjo į NBA istoriją kaip pirmasis europietis, tapęs naujokų biržos šaukimu Nr. 1. Krepšinio žvaigždė iš Italijos buvo lyginamas su Dirku Nowitzki ir pranašavo itin šviesią ateitį.

L. Kleiza (kairėje) ir A. Bargnani buvo pagrindiniai „Raptors“ kandidatai į Amnestijos taisyklę. Dabar kandidatu liko tik lietuvis.<br>AP nuotr. iš archyvo
L. Kleiza (kairėje) ir A. Bargnani buvo pagrindiniai „Raptors“ kandidatai į Amnestijos taisyklę. Dabar kandidatu liko tik lietuvis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-01 12:58, atnaujinta 2018-03-05 01:23

Tačiau po septynerių metų „Toronto Raptors“ A. Bargnanį iškeitė į tris naujokų biržos šaukimus ir du vidutiniokus - paskutiniuosius metus krepšinyje skaičiuojantį 39-erių Marcusą Camby ir kitą „New York Knicks“ atsarginį Steve‘ą Novaką, rašo „Toronto Sun“.

Pasirodo, A. Bargnani už D. Nowitzkį buvo atletiškesnis, tačiau toli gražu neprilygo nei taiklumu, nei kovingumu. Prabėgus septyneriems metams, pirmasis naujokų biržos šaukimas, kuris negalėjo apsiginti nė prieš vieną NBA aukštaūgį ir ypač silpnai kovojo dėl atšokusių kamuolių, su 10 milijonų JAV dolerių per sezoną kontraktu „Toronto Raptors“ komandai tapo per didele našta.

Ankstesni „Toronto Raptors“ vadovai ilgai delsė iškeisti 27-erių A. Bargnanį. Tačiau vos prieš mėnesį į klubą atvykęs naujasis direktorius Masai Ujiri greitai sutvarkė visus reikalus ir išspyrė puolėją iš komandos.

Nors tiesioginę mainų naudą dabar įžvelgti sudėtinga, svarbiausia „Toronto Raptors“ klubui buvo bet kokia kaina išsiskirti su brangiai kainuojančiu, bet vis prastesnius rezultatus demonstruojančiu italu.

Tai buvo griausminga M. Ujiri prisistatymo pabūklų salvė. Galiausiai europietiškoji NBA ekipa pervertė puslapį eros, kuri ateityje nesuteiks šiltų prisiminimų.

Su šia era gali baigtis ir lietuvio Lino Kleizos karjera Toronte, rašo „The Star“. Ryžtingi M. Ujiri veiksmai rodo, kad jis pasirengęs gerokai perrikiuoti „Toronto Raptors“ pajėgas. Neabejotina, kad kitų artimiausių M. Ujiri užduočių sąraše yra ir L. Kleizos pavardė.

Dar prie ankstesnio vadovo Bryano Colangelo ekipa svarstė, ką daryti su L. Kleiza ir dar metus galiojančiu jo 4,6 mln. dolerių kontraktu. „Toronto Raptors“ tuomet neatmetė galimybės pasinaudoti Amnestijos taisykle ir atleisti puolėją iš Lietuvos.

Kitas kandidatas į Amnestijos taisyklės pritaikymą buvo A. Bargnani. Kai jo nebėra, tampa akivaizdu, kad M. Ujiri jau greitai gali duoti sutikimą dėl skyrybų ir su L. Kleiza.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.