EUROLYGA

Į universiadą išvykstančiai studentų rinktinei – J. Valančiūno draugija

Trečiadienio popietę Lietuvos studentų rinktinė išvyko į universiadą Kazanėje. Kiek netikėtai krepšininkai sulaukė malonios draugijos - pro oro uosto išvykimo salės duris įžengė „Toronto Raptors“ žaidėjas Jonas Valančiūnas.

Į universiadą išvykstančiai studentų rinktinei - J. Valančiūno draugija<br>D. Umbraso nuotr.
Į universiadą išvykstančiai studentų rinktinei - J. Valančiūno draugija<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jul 3, 2013, 4:11 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:31 PM

Kartu su širdies drauge oro uoste pasirodęs aukštaūgis spaudė ranką pakeliui pasitaikiusiems žaidėjams ir persimetė keliais sakiniais. Netrukus J. Valančiūnas nuskubėjo prie registracijos ir pasuko patikros link.

Lietuvis vyksta į Torontą, kur individualiai plušės su „Toronto Raptors“ treneriais. J. Valančiūnas turėtų žaisti ir NBA vasaros lygoje, o po to prisijungs prie Lietuvos nacionalinės komandos, pradėsiančios pasirengimą Europos čempionatui.

Savo ruožtu, Lietuvos studentų rinktinė pasiruošimą jau baigė ir liepos 7 d. išbėgs į aikštę oficialiose universiados rungtynėse.

„Važiuojame geros nuotaikos. Pasiruošimas buvo geras. Viskas gerai. Favoritais jaustis negalime, nes yra amerikiečiai. Taip pat - šeimininkai rusai, serbai. Kaip ir visada, krepšinio šalys bus tarp favoričių. O ar mes tarp jų, pamatysime“, - portalui lrytas.lt Vilniaus oro uoste pasakojo Edgaras Ulanovas.

Jis, kaip ir kiti studentų rinktinės nariai, gali tikėtis Lietuvos nacionalinės komandos vairininko Jono Kazlausko dėmesio. Vyrų rinktinės strategas po universiados turėtų pasikviesti vieną kitą žaidėją į savo komandą.

Pats E. Ulanovas teigė, kad kvietimo nesitiki, tačiau studentų treneris Dainius Adomaitis mano, jog kiekvienam krepšininkui ši komanda gali tapti puikiu tramplinu.

„J. Kazlauskas yra susidomėjęs keliais mūsų žaidėjais. Jiems ši studentų rinktinė - kaip lieptas, kuris gali tapti geru atspirties tašku tolimesnėje karjeroje“, - neabejojo D. Adomaitis.

Treneris kol kas patenkintas - studentų rinktinė demonstruoja užtikrintą žaidimą ir laimėjo visas šešerias draugiškas rungtynes. Tiesa, D. Adomaitis isitikinęs, kad studentų komanda galėjo būti dar stipresnė.

„Norėjome, kad rinktinėje būtų Mindaugas Kuzminskas. Jis būtų tikrai labai didelė paspirtis šiai komandai. Tačiau vyrų rinktinės interesai yra svarbiausi“, - sakė  D. Adomaitis.

Universiadoje lietuviai žais vienoje grupėje su Suomija, Brazilija, Kinija, Čile ir Norvegija.

Lietuvos studentų rinktinė: Adas Juškevičius, Vytenis Čižauskas, Šarūnas Vasiliauskas, Augustas Pečiukevičius, Vytenis Lipkevičius, Edgaras Ulanovas, Eimantas Bendžius, Simas Buterlevičius, Gediminas Orelikas, Adomas Drungilas, Vaidas Čepukaitis, Mindaugas Kupšas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.