EUROLYGA 2023

Krepšinio ekspertai apie burtus: kaip aukštai gali būti „Žalgiris“ ir ką daryti su „Chimki“?

Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ turi pagrindo džiaugtis burtais. Žalgiriečiams nenuskilo išvydus iš penktojo krepšelio ištrauktą lapelį su Milano „Emporio Armani“ pavadinimu, tačiau yra du įveikiami varžovai, kuriuos nugalėjus būtų galima krautis lagaminus į „Top 16“.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2013-07-05 01:38, atnaujinta 2018-03-04 22:23

Rankomis gali trinti ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ – su atrankos favorite Maskvos srities „Chimki“ keliai susikirstų tik finale.

Ką apie burtus mano krepšinio ekspertai? Lrytas.lt apklausė tris Lietuvos krepšinio specialistus – Sergejų Jovaišą, Vitoldą Masalskį ir Liną Kvedaravičių.

„Žalgirio“ grupė: Madrido „Real“, Stambulo „Anadolu Efes“, Kauno „Žalgiris“, Bambergo „Brose Baskets“, Milano „Emporio Armani“, Strasbūro SIG.

„Lietuvos ryto“ kelias atrankoje: I etapas – Rygos VEF; II – Varezės „Cimberio“ arba Oldenburgo „EWE Baskets“; finalas – Maskvos srities „Chimki“, Nymburko ČEZ, Bandirmos „Banvit“ arba Ostendės „Telenet“.

Sergejus Jovaiša

„Žalgirio“ burtai: „Norėčiau, kad „Žalgiris“ būtų panašus į „Partizan“

„Nepaisant to, kad dar nežinome sudėties, burtai – visai padorūs. „Žalgirio“ sudėtis nebus tokia stipri, kaip pastaraisiais sezonais, bet įvertinant kitų komandų pajėgumą, galime realiai svajoti apie patekimą į kitą etapą.

Namuose galima pabandyti įveikti visas komandas. Bet pabrėžiu – šios prognozės yra išankstinės, kadangi nežinome nei varžovų sudėčių, nei savo pajėgumo. Vis dėlto galėjo būti ir blogiau. Pavyzdžiui, iš antro krepšelio gauto „Anadolu Efes“ negalima lyginti su Maskvos CSKA. Štai ir turime šansą pakovoti su turkais savo aikštėje.

Tikiuosi, kad „Žalgiris“ surinks bent vidutinę komandą. Tokią, kuri bent namuose turėtų ambicijų pakovoti dėl pergalės. Visai kaip Belgrado „Partizan“. Išvykoje jie į pergales pernelyg nepretenduoja, bet namie įveikia, ką reikia. Ir taip dažnai patenka į „Top 16“.

Dėl ketvirtos vietos vienaip ar kitaip galime kovoti. „Brose Baskets“ ir SIG yra klubai, kuriuos turime nugalėti. Nemanau, kad kitos komandos, išskyrus „Real“, yra labai išskirtinės. Aišku, daug kas priklausys, ar nuo „Anadolu Efes“ nenusigręš rėmėjai, nepatenkinti praėjusiu sezonu. Dar reikia tikėtis palankaus tvarkaraščio.

Apibendrinant, vaizdas – geras. Galime bent kabintis už vilties šiaudo. Atsižvelgiant į komandas, tos galimybės visai nemenkos.“

„Lietuvos ryto“ burtai: „Su „Chimki“ bus nelengva

„Laukia dvikova ne su VEF, o su Ramūnu Butautu. Su tuo gudriu strategu, kuris „Lietuvos rytą“ pažįsta kaip nuluptą. Tiesa, sezonas bus naujas, daug kas pasikeitę. Favoritas turėtų būti „Lietuvos rytas“.

Bet turbūt viskas spręsis finale, kur turėtų patekti ir „Chimki“. Kad ir koks bebūtų jų biudžetas, rusai nebus silpni. „Lietuvos rytas“ turi šansų atrankoje, tačiau niekas lengvai pergalių nedalins. Be to, patekus į Eurolygą, „Lietuvos ryto“ šansai būtų prastesni nei „Žalgirio“.

Linas Kvedaravičius

„Žalgirio“ burtai: „Žalgiriečiai gali pakovoti dėl trečios vietos“

„Pirmas įspūdis – tikrai geras. „Žalgiris“ pateko į tokią grupę, kurioje gali kautis dėl vietos kitame etape. Bet reikia turėti omenyje, kad „Žalgiris“ bus visiškai nauja komanda.

Taigi, žiūrint į grupę, susidaro dvejopas įspūdis: grupė – dėkinga, bet mes nežinome, koks bus „Žalgiris“. Daug kas priklausys nuo komplektacijos. Tačiau kauniečiai pajėgūs sukomplektuoti tokią sudėtį, kuri turėtų ir turi patekti į kitą etapą. Burtai – vykę.

Ar realu tikėtis aukštesnės nei ketvirtos vietos? Viskas priklausys nuo sudėties. Įmanoma tikėtis ir trečios vietos. Dėl to „Žalgiris“ turėtų išsikelti minimalų tikslą. Aišku, „Real“ ir „Anadolu Efes“ turės žymiai didesnį biudžetą, bet su Milano ekipa tikrai galima kautis. Būtent į italus žalgiriečiai ir turi nusitaikyti, kaip į pagrindinį priešininką.

Nors negalima nuvertinti „Brose Baskets“ ir SIG, „Žalgiris“ sėkmės atveju galėtų pasiekti ir trečią vietą.“

„Lietuvos ryto“ burtai: „Vien patekimas į Eurolygą būtų labai didelis laimėjimas“

„VEF – įveikiama komanda. Vėlgi, dar sunku prognozuoti, kai neaiškios klubų sudėtys. Tačiau prieš latvius tikrai galima tikėtis pergalės. Vėliau turbūt tektų susitikti su Varezės krepšininkais. Šie priešininkai – taip pat palankūs.

Jei visgi „Lietuvos rytas“ įveiks Eurolygos atranką, atsiras mirtininkų grupėje. Atėnų „Panathinaikos“, Tel Avivo „Maccabi“, Krasnodaro „Lokomotiv“ turi didžiulius finansinius pajėgumus. Ir ta pati Vitorijos „Laboral Kutxa“ bus labai rimta varžovė.

Bet kokiu atveju „Lietuvos rytui“ dar apskritai reikia patekti į šią grupę. Ji nors ir nedėkinga, tačiau pergalė atrankoje vilniečiams jau būtų labai didelis laimėjimas. Apibendrinant, burtai – sėkmingi ir „Žalgiriui“, ir „Lietuvos rytui“.

Vitoldas Masalskis

„Žalgirio“ burtai: „Pavojingi ir biudžetą didinantys vokiečiai“

„Prie grupės lyderių reikia priskirti „Real“ ir „Anadolu Efes“. Sekiau informaciją, ir įdomu, kad „Brose Baskets“ didina biudžetą. Spėju, kad būtent „Žalgiris“, „Emporio Armani“ ir „Brose Baskets“ kovos dėl 3-4 vietų.

Remiantis naujausia informacija apie naujus investuotojus, panašu, kad mums kažkas padėjo iš viršaus. Aš manau, kad pusę rėmimo sumos „Žalgiris“ skirs senoms skoloms padengti, kitą pusę – naujiems žaidėjams. Galbūt pavyktų surinkti tokią komandą, kuri gal ir pasiektų ne tik „Top 16“ etapą.

Labai daug kas priklausys nuo to, kokios bus sudėtys. Dabar praktiškai žinome tik pavadinimus, bet nežinome, kas po jais slypi.

Taip pat bus labai įdomu, kaip sudarys tvarkaraštį. Pirmos keturios rungtynės bus labai svarbios tiek „Žalgiriui“, tiek visoms komandoms. Jos gali suteikti psichologinį pranašumą likusiems antro rato mačams.

Parankiausia būtų pradėti turnyrą rungtynėmis namie – prie savų žiūrovų, kurių turėtų rinktis pilna arena. Ypač atsiradus potencialiems rėmėjams. Antrame mače būtų geriausia gauti „Real“ arba „Anadolu Efes“ išvykoje.

Jei pavyks pasirašyti rėmimo sutartį su investuotojais, „Žalgiris“ neturėtų būti labai jaunas. Na, arba su aukštesnio meistriškumo jaunimu. Sprendžiant pagal tai, kokį „Žalgiris“ šiemet surinks biudžetą, mūsų grupę vertinčiau gerai.“

„Lietuvos ryto“ burtai: „Daug kas priklausys nuo to, ar „Chimki“ spės susižaisti

„Užsienyje prognozuoja, kad „Chimki“ ir „Cimberio“ susitiks Eurolygos atrankos finale. Bet tai tik prognozės.

Pirmoji varžovė – VEF – ambicinga komanda. Ypač daug ką vieneriose rungtynėse nulemia netikėtumo faktorius. Susideda daug dalykų, o vienintelis mačas – loterija. Daug ką lemia motyvacija, žaidėjų nusiteikimas, komandinė dvasia. Aišku, pirmose rungtynėse „Lietuvos rytas“ turi šansą. Be to, VEF neturi tokių turnyrų patirties, o „Lietuvos rytas“ šioje situacijoje turi pranašumą.

Atrankoje dar negalima nieko nurašyti. Galvojame, kad „Chimki“ bus pirmi. Tačiau Maskvos srities komanda labai keisis. Įdomu, kaip Rimui Kurtinaičiui pavyks greitai paruošti komandą. Kadangi „Chimki“ šiek tiek susilpnės, su jais bus įmanoma kautis.

Realu, kad pagrindinis „Chimki“ varžovas Eurolygos atrankoje gali būti jie patys – atsinaujinusios sudėties susižaidimo klausimas. Pernykštė komanda buvo sukomplektuota labai anksti, netrūko gerų žaidėjų. Pernai vasarą kalbėjau su Rimu Kurtinaičiu ir jis džiaugėsi, kad pirmą kartą turi ramias atostogas, kai sudėtis jau iš anksto sukomplektuota. Ir „Chimki“ turėjo gerą sezoną, tik jiems šiek tiek nepasisekė. Tokie dalykai daug ką lemia.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.