EUROLYGA 2023

Blogiausių „Raptors“ pirkinių penketukas – su L. Kleiza

JAV žiniasklaida paskelbė penkių blogiausių „Toronto Raptors“ pirkinių penketuką per visą klubo istoriją. Jame įrašyta ir Lino Kleizos pavardė.

L. Kleiza artimiausiu metu greičiausiai atsisveikins su Torontu.<br>AP
L. Kleiza artimiausiu metu greičiausiai atsisveikins su Torontu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2013, 12:06 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:23 PM

Su lietuviu 2010-ųjų vasarą sudarytas ketverių metų 20 milijonų JAV dolerių vertės kontraktas įvertintas penktąją vieta.

Pasirinkimas argumentuojamas tuo, kad per tris sezonus „Toronto Raptors“ gretose L. Kleiza sužaidė tik 108 rungtynes ir paskutinį sezoną – vos 20.

Taip pat pabrėžiama, kad po sunkios kelio traumos 2011 metais į aikštę grįžęs puolėjas žaidimu nebepriminė savęs.

Be to, 28-erių L. Kleiza praėjusį sezoną rinkdavo vidutiniškai 7,4 taško – mažiau pelnydavo tik debiutinį sezoną.

Žiniasklaida pataria „Toronto Raptors“ nedelsiant panaudoti Amnestijos taisyklę, kad kitą sezoną lietuviui nereikėtų mokėti 4,6 mln. JAV dolerių.

Ketvirtą vietą penketuke užėmė snaiperis Jasonas Kapono. 2007 metais su juo buvo sudarytas ketverių metų 24 mln. dolerių kontraktas.

Trečioje – praėjusią vasarą „Toronto Raptors“ papildęs Landry Fieldsas. Trejų metų 19,5 mln. dolerių sutartį sudaręs puolėjas 2012-2013 metų sezone įmesdavo tik 4,7 taško.

Antroje – legendinis Hakeemas Olajuwonas. Tiesa, jis į Torontą persikėlė karjeros saulėlydyje – būdamas 38-erių. Tuomet su „Toronto Raptors“ jį įpareigojo trejų metų 17,4 mln. dolerių kontraktas.

Vis dėlto H. Olajuwono amžius padarė savo ir jis demonstravo prasčiausius rodiklius per savo karjerą – 7,1 taško ir 6 atkovoti kamuoliai.

„Toronto Raptors“ vylėsi, kad „centras“ padės pretenduoti į NBA čempionų žiedus, bet sezonas nebuvo sėkmingas, o H. Olajuwonas jau po pirmo sezono Toronte nutarė baigti karjerą.

Savo ruožtu, didžiausia „Toronto Raptors“ katastrofa laikomas sprendimas įsigyti turką Hidayetą Turkoglu už 53 mln. dolerių per penkerius metus.

2009-aisiais į Torontą ekipos vadovai jį pakvietė tam, kad rastų tuometinei komandos žvaigždei Chrisui Boshui pagalbininkų siekiant aukštų rezultatų. Siekdami parodyti Ch. Boshui, kad „Toronto Raptors“ gali pretenduoti į aukštas vietas, vadovai gerokai permokėjo H. Turkoglu.

Po puikaus sezono „Orlando Magic“ gretose, kai H. Turkoglu gavo labiausiai patobulėjusio NBA žaidėjo apdovanojimą, turkas staiga nublanko.

„Toronto Raptors“ klube jo rezultatyvumo vidurkis nuo 17,5 taško smuko iki 11,3, aikštėje jis nerado savo vietas, o už jos ribų dar ir pažeidinėdavo drausmę.

Jau po pirmo sezono ekipos istorijoje labiausiai nevykusį įsigytą laisvąjį agentą teko iškeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.