EUROLYGA 2023

Ispanijos rinktinėje – viltys, netektys ir pasitikėjimas

Nenustebkite, jeigu stebėdami Europos čempionų ispanų komandą „Eurobasket 2013“ pirmenybėse išvysite jums ne tokią įprastą ekipą. Vienas po kito pažirę lyderių atsisakymai atstovauti savo šaliai pakeis komandos reljefą. Greičiausiai išvysime ir kitokią priekinę liniją, kur turėtų stovėti Marcas Gasolis ir Nikola Mirotičius, rašo eurobasket2013.org

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:58 PM

M. Gasolis nusprendė padėti tašką gandams, kad jis prisijungs prie brolio ir nežais rinktinėje. „Memphis Grizzlies“ aukštaūgis socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė: „Jeigu Ispanijos rinktinės treneris Juanas Orenga nuspręs, kad reikia, aš kovosiu kartu su savo ekipos draugais.“

Žinia pradžiugino

Šią žinutę su palengvėjimu priėmė praktiškai visi Ispanijos rinktinės sirgaliai, kurie dar nebuvo spėję atsigauti po Pau Gasolio sprendimo nepadėti rinktinei. „Los Angeles Lakers“ aukštaūgis nežaisti nusprendė dėl sveikatos problemų.

Po šios žinios, dar abejojant M. Gasoliui, gerbėjai ir žurnalistai klausė – o kaip Madrido „Real“ aukštaūgis N. Mirotičius?

„Per pastaruosius dvejus metus, kiek su juo dirbau, jo atsidavimas nacionalinei komandai buvo absoliutus“, - vilties įpūtė J. Orenga.

Ir iš tiesų – šis krepšininkas jau yra pademonstravęs savo atsidavimą. Europos dvidešimtmečių čempionate jis nutarė padėti rinktinei nepaisant to, kad jo raiščiai buvo dalinai plyšę.

„Jis mus privertė laimėti bronzą. 2011 metais jis buvo geriausias turnyro žaidėjas“, - prisiminė strategas.

Talentas debiutuos rinktinėje

N. Mirotičius buvo didelė dvidešimtmečių rinktinės žvaigždė. Tuomet dabartinis naujasis Ispanijos rinktinės treneris padedamas šio žaidėjo nuskynė 2010 metų Europos čempionato bronzą ir 2011 metų auksą.

„Niko yra nacionalinės komandos dabartis ir ateitis. Jis per visus šiuos metus mums labai padės. Niko yra talentingas, gali gerai žaisti po krepšiu ar šiek tiek nuo jo atsitraukęs. Jis puikiai atlieka perdavimus, kovoja dėl kamuolių ir ginasi. Esu laimingas, kad galėjau su juo dirbti ir tikiuosi, kad taip bus toliau. Norėčiau, kad jis ir S. Ibaka čia būtų.“

Tačiau J. Orenga turi išspręsti galvosūkį. N. Mirotičius ir „Oklahoma City Thunder“ komandai atstovaujantis S. Ibaka yra natūralizuoti žaidėjai, todėl turnyre gali žaisti tik vienas iš jų.

„Dar nenusprendžiau, ką daryti“, - apie situaciją kalbėjo treneris. Trenerio problemą išsprendė pats S. Ibaka, pareiškęs, kad šią vasarą rinktinei nepadės.

Čempionams – pilno pajėgumo gynėjų grandis?

Ko gero, didžiausią siurprizą „Eurobasket“ turnyre gali pateikti perimetro žaidėjų linija. J. Orenga labai aiškiai yra pareiškęs, kad jo ekipai reikia 15-16 žmonių. Tačiau treneris saugo vietą ir Juanui Carlosui Navarro.

Barcelona“ ir Ispanijos ekipų kapitonas iškart po Ispanijos čempionato batalijų pabaigos pareiškė, kad planuoja pailsėti ir rinktinei nepadės. Tačiau J. Orenga laiko pravėręs langą 2011 metų Europos krepšinio čempionato naudingiausiam žaidėjui.

„Man vis dar reikia poros dienų, kad pasikalbėčiau su visais. Be to, ir jiems reikia pasikonsultuoti su gydytojais, - teigė treneris. - Tik P. Gasolio ir Felipe Reyeso, kurie oficialiai pasitraukė iš rinktinės, nėra sąraše.“

Klausimų kelia ir Jose Calderonas, tačiau J. Orenga yra įsitikinęs, kad laisvojo agento statusas NBA neturės įtakos šiam žaidėjui, kuomet kalbama apie planus atstovauti rinktinei.

„Jis su klubu derybas pradės liepos pirmąją. Dešimtą dieną jis jau gali būti pasirašęs kontraktą ir dar turės laiko iki stovyklos pradžios, - teigė strategas. - Jeigu taip ir nenutiks, jis gali vis tiek būti stovykloje. Juk taip buvo nutikę 2008 metais. Jis atvyko į treniruotes, tada iškeliavo pasirašyti kontraktą ir sugrįžo. Praeityje taip buvo ir su M. Gasoliu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.