EUROLYGA 2023

J. Smitho perėjimas į „Pistons“ - nevykęs Detroito klubo žingsnis NBA tarpsezonyje

„Detroit Pistons“ klubas sudarė ketverių metų 56 mln. JAV dolerių vertės kontraktą su ilgamečiu „Atlanta Hawks“ puolėju Joshu Smithu. Tiesa, abejojama, ar NBA žvaigždė ištrauks lygos autsaiderį iš gilaus dugno.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2013, 3:54 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:37 AM

„Bleacher Report“ konstatuoja: „Pistons“ nuo 2009-ųjų nė 30 pergalių reguliariajame sezone nepasiekiantis klubas padarė prasčiausią žingsnį NBA vasaros žaidėjų turguje.

NBA puolėjas Joshas Smithas – tikrai nėra blogas žaidėjas. Sąrašas, ką jis daro gerai, išties labai ilgas.

Pirmiausia, tai neįtikėtinus fizinius duomenis turintis krepšininkas. Greitame puolime jis tikras monstras. J. Smithas puikiai užbaigia atakas po krepšiu (ir virš jo). Gynyboje jis taip pat tikras priešininkų siaubas.

Sudėkite jo neįvertintą gebėjimą puikiai rinkti taškus baudos aikštelėje bei gintis prieš trijų pozicijų žaidėjus, ir gausite labai aukšto lygio papildymą.

Tačiau jokioje planetoje J. Smithas nėra vertas 14 mln. dolerių per metus. Ir esmė ne tik piniguose.

Blogiausia „Pistons“ ekipai tai, kad J. Smithas šiuo metu komandai yra mažiausiai reikalingas krepšininkas.

Puolėjas tiesiog siaubingai meta iš vidutinio nuotolio ir baisiausia, kad vis tiek atakuoja krepšį, net jei metimai ir nepasiekia tikslo.

Viena didžiausių „Pistons“ problemų praėjusį sezoną buvo ta, jog Detroito krepšininkai nesugebėdavo ištampyti varžovų gynybos. Taip nutiko todėl, kad komanda neturėjo snaiperių ir itin prastai atakavo iš toli – tik 36 procentų taiklumu (18 rezultatas lygoje).

O J. Smithas ne tik, kad neišspręs problemos, bet ją dar ir padidins. Perpildyta priekinė linija yra blogas dalykas bet kuriai komandai, o „Pistons“ klubui kaip tik ir reikėjo daugiau erdvės po krepšiu.

Komandoje rungtyniauja du jauni ir itin perspektyvūs aukštaūgiai Andre Drummondas bei Gregas Monroe. Dar ir su J. Smithu lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, „Pistons“ priešininkai neturės pagrindo pagarbiai dengti Detroito ekipos snaiperių.

„Kodėl taip smarkiai investuoti į priekinės linijos žaidėją, kai geriausia komandos dalis ir yra būtent du jauni aukštaūgiai, kuriems reikia erdvės tobulėti“, - klausė „Twitter“ vartotojai.

Naudojamas sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, J. Smithas „suvalgytų“ A. Drummondo arba G. Monroe minutes. Savo ruožtu lengvuoju krašto puolėju rungtyniaujantis J. Smithas „Pistons“ klubui būtų tikra katastrofa.

Sunku rasti komandą, kuriai J. Smithas netiktų labiau nei „Pistons“.

Negana to, „Pistons“ sprendimas įsigyti J. Smithą parodė, kad klubo vadovai nežino, kuria krypti eiti.

Komandos prezidentas Joe Dumarsas sumokėjo 56 milijonus už krepšininką, kuris net ir geriausiu atveju, nė vienoje į aukštas vietas pretenduojančioje ekipoje negalėtų būti pagrindinis žaidėjas.

Įsigydami J. Smithą, „Pistons“ grasina patekti į atkrintamąsias, bet neturi šansų įveikti bent pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą.

56 milijonus reikia leisti už supertalentą. Tokia suma už J. Smithą – paprasčiausiai per didelė. O dar kai krepšininkas visiškai netinka „Pistons“, tai reiškia, kad komanda toliau bastysis tunelyje be šviesos.

Tiesa, kai „Pistons“ kadaise kartu už ilgalaikius Beno Gordono ir Charlie Villanuevos kontraktus sumokėjo 90 milijonų, nereikėtų stebėtis jų sprendimu įsigyti J. Smithą.

Parengta pagal „Bleacher Report“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.