EUROLYGA 2023

Buvęs „Žalgirio“ legionierius prisipažino jaunystėje buvęs tvirkinamas

Antrasis šaukimas NBA naujokų biržoje, 14-a metų stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje trūkusi karjera, milijoniniai kontraktai – tuo gali pasigirti karjerą baigęs krepšininkas Kenny Andersonas. Tačiau pusmetį Kauno „Žalgiryje“ prieš septynerius metus žaidusio 42-ejų amerikiečio gyvenimas nebuvo ir nėra rožėmis klotas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2013, 10:00 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:45 PM

Po ilgų dvejonių K. Andersonas viešai prisipažino, kad praeityje buvo tvirkinamas. Būsimą NBA žvaigždę vaikystėje ir paauglystėje ištvirkino du kartus.

Pirmąjį – kai jam buvo 8-eri. Esą tai rajone, kuriame gyveno, padarė vienas iš gyventojų.

K. Andersonas greitai persikėlė į kitą rajoną ir ėmė lankyti krepšinio treniruotes. Tačiau jaunimo krepšinio komandoje buvo treneris, jautęs lytinį potraukį berniukams. Taip K. Andersonas tapo trenerio auka.

NBA ryškų pėdsaką palikęs vyras nenorėjo atskleisti piktadario tapatybės. Tik prasitarė, kad tai buvo treneris, kuris vėliau įsitvirtino krepšinyje.

Vis dėlto K. Andersonas mįslingai pridūrė, kad vieną dieną viskas pasieks dienos šviesą. Tačiau dar ne dabar.

Kodėl staiga K. Andersonas nutarė prisipažinti?

„Noriu, kad visi žinotų, jog man nutiko būtent taip. Jeigu žmonės žinos, kad štai, prisipažino ir Kenny Andersonas, tai galbūt ir jie ims labiau atvirauti“, – savo sprendimo atsiverti tikslą įvardijo K. Andersonas.

Amerikietis šiuo metu rašo autobiografiją apie savo gyvenimą. Kalbėdamas apie tvirkinimus, K. Andersonas prisipažino, kad iš pradžių buvo iš ties labai sudėtinga.

Bet būsimas NBA žaidėjas rasdavo savyje jėgų ir sugebėdavo atsitiesti. Kaip teigė, visus sunkumus atlaikė žaisdamas krepšinį šalia namų buvusioje krepšinio aikštelėje.

Tiesa, net savo žmonai apie niūrius praeities potyrius jis prasitarė tik prieš keletą metų. Anksčiau nenorėjęs to daryti, vieną dieną K. Andersonas suprato, kad privalo išsipasakoti.

NBA įsitvirtino, „Žalgiryje“ – ne

Per savo karjerą NBA, K. Andersonas atstovavo „New Jersey Nets“, „Charlotte Hornets“, „Portland Trail Blazers“, „Boston Celtics“, „Seattle SuperSonics“, „Indiana Pacers“, „Atlanta „Hawks“ ir „Los Angeles Clippers“ klubams.

Geriausiai jam sekėsi trečiajame sezone – gindamas „Nets“ garbę, K. Andersonas rinkdavo 18,8 taško ir atlikdavo 9,6 rezultatyvaus perdavimo.

Dar būdamas 30-ies, amerikietis NBA pelnydavo po 14 taškų. Vis dėlto vėliau jo karjera stipriausioje krepšinio lygoje ėmė smukti žemyn.

Į „Žalgirį“ būdamas 35-erių K. Andersonas atvyko 2005-2006 metų sezono žiemą. Tiesa, Edą Cotą pakeitęs naujokas Eurolygoje vidutiniškai per 18 minučių rinkdavo tik 2,4 taško ir atlikdavo 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Po sezono „Žalgiryje“ K. Andersonas dar norėjo grįžti į NBA, bet nesulaukęs komandų dėmesio, baigė karjerą.

Vėliau K. Andersoną lydėjo problemos su teisėsauga. Krepšininkas vengė mokėti alimentus, kelis kartus įkliuvo policijai vairuodamas automobilį neblaivus.

Šių metų gegužę K. Andersonas dėl girtavimo suterštos reputacijos buvo atleistas iš JAV mokyklos, kur dirbo krepšinio treneriu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.