EUROLYGA 2023

Fiziškai sutvirtėjęs J.Valančiūnas: „Išlikau toks pats Jonas“

Jonas Valančiūnas galingais ir vikriais judesiais suklaidino savo varžovą ir įspūdingai įdėjo į krepšį.

J. Valančiūnas gerokai sutvirtėjo.<br>T. Mikalajūnas
J. Valančiūnas gerokai sutvirtėjo.<br>T. Mikalajūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 1, 2013, 2:41 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:11 AM

„Jaučiasi, kad atvyko žurnalistai“, - palydėdamas J. Valančiūno dėjimą nusijuokė Linas Kleiza. Nors jaunasis „Toronto Raptors“ aukštaūgis iš Kanados į Lietuvą atvyko vos prieš keletą dienų, nei ilga kelionė, nei besitęsianti aklimatizacija nesumažino 21-erių 213 cm ūgio vidurio puolėjo noro ir energijos treniruotis su kandidatais į rinktinę.

„Dar nėra labai lengva, bet viskas juda į gerąją pusę“, - paklaustas, ar dar jaučia aklimatizaciją, tarė J. Valančiūnas.

Galingas kūnas, per vasarą užauginti raumenys, vešli barzda ir trumpai kirpti plaukai. Jaunoji Lietuvos krepšinio žvaigždė į Lietuvą iš NBA vasaros lygos, kur tapo naudingiausiu žaidėju, sugrįžo ir gerokai sutvirtėjęs, ir pakeitęs išvaizdą.

„Klauskit“, - po Lietuvos rinktinės treniruotės Klaipėdoje priėjęs prie žurnalistų būrio su paslėpta šypsena tarė J. Valančiūnas.

- Ar nebuvo pikta ir apmaudu, kad „Toronto Raptors“ vadovai ne iš karto jus išleido į Lietuvos rinktinę? - lrytas.lt paklausė J. Valančiūno.

- Tai buvo jų sprendimas, jie turi tokią teisę, Aš darau tai, ką man liepia daryti. Rinktinės treneris norėjo matyti mane čia, kad stebėčiau, kaip viskas vyksta. Bet išėjo taip, kaip išėjo.

- Ar esate patenkintas NBA vasaros lyga?

- Buvo labai smagu pažaisti ir su naujais komandos draugais, ir su senais. Vyko ir fizinio pasirengimo treniruotės, ir krepšinio treniruotės - nebuvo jos nei labai sunkios, nei labai ilgos. Apsišlifavome prieš naująjį sezoną, be to, gavau žaidybinės patirties prieš rinktinės stovyklą. Manau, viskas tik į naudą.

- Ar tai, kad keletą savaičių pavėlavote į stovyklą, turės neigiamos įtakos?

- Žiūrėsime, kaip bus ateityje. Tokių dalykų geriau klausti trenerio. Pradėsiu ne nuo nulio, todėl tikiu, kad greitai įsivažiuosiu. Po NBA sezono turėjau mėnesį poilsio, turėjau laiko atsigauti ir pailsėti. Esu pasiruošęs kibti į darbą.

- Ar būdamas už Atlanto bendraudavote su rinktinės treneriais, gaudavote informaciją, kaip vyksta pasiruošimas?

- Tiesioginio kontaktavimo su treneriais nebuvo, bet su žaidėjais palaikydavau ryšį.

- Ar patį kitaip sutiko rinktinėje nei prieš metus?

- Nežinau, reikia bičų paklausti. Ar pasikeitė statusas? Aš toks pats Jonas, toks pats žaidėjas. Tokia pati pozicija, tokia pati pavardė.

- Koks įspūdis po pirmosios treniruotės rinktinėje?

- Geras įspūdis. Labai geras (šypsosi).

- Atrodote gerokai sutvirtėjęs, fiziškai stipresnis. Ar taip ir jaučiatės?

- Aš patenkintas tuo, kaip viskas dabar vyksta. Priaugau svorio, pridėjau jėgos. Manau, man tai tik pliusas. Kiek svorio priaugau? Paliksim tai tik artimiesiems (šypsosi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.