EUROLYGA 2023

Kol vienos rinktinės rengiasi kovoms Slovėnijoje, kitos pradeda atranką į 2015 metų pirmenybes

24 stipriausios Europos šalių vyrų krepšinio rinktinės dar tik rengiasi rugsėjo 4 dieną Slovėnijoje prasidėsiančioms 2013 metų žemyno pirmenybėms. Tuo tarpu kitoms Europos komandoms svarbiausias šių metų išbandymas jau prasideda – rugpjūčio 1 dieną startuoja 2015 metų žemyno čempionato pirmasis atrankos etapas.

Kol lietuviai rengiasi 2013 metų Europos krepšinio čempionato kovoms, dalis kitų rinktinių pradeda batalijos dėl patekimo į 2015 metų pirmenybes.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Kol lietuviai rengiasi 2013 metų Europos krepšinio čempionato kovoms, dalis kitų rinktinių pradeda batalijos dėl patekimo į 2015 metų pirmenybes.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Aug 3, 2013, 10:54 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:35 AM

Pernai „FIBA Europe“ nusprendė pertvarkyti Europos krepšinio pirmenybių atrankos sistemą, ir nuo šiol komandos turės du bandymus laimėti kelialapį į baigiamąjį turnyrą.

Pirmajame 2015 metų žemyno pirmenybių atrankos etape, kuris vyks nuo rugpjūčio 1 iki rugsėjo 1 dienos, kovos į šių metų Europos čempionatą nepatekusios rinktinės.

Paraiškas dalyvauti šiame atrankos etape padavė 13 nacionalinių federacijų. Jų komandos suskirstytos į keturias grupes, kuriose iki rugpjūčio 16 dienos sužais po dvejas tarpusavio rungtynes savo ir varžovų aikštėse.

A grupėje varžysis Rumunija, Bulgarija ir Islandija, B grupėje – Nyderlandai, Estija ir Portugalija, C grupėje – Šveicarija, Austrija, Liuksemburgas ir Danija, D grupėje – Baltarusija, Vengrija ir Slovakija.

Grupių nugalėtojai pateks į pusfinalį, kurio rungtynės įvyks rugpjūčio 22 ir 25 dienomis. Finalo mačai numatomi rugpjūčio 29 ir rugsėjo 1 dienomis.

Finalo nugalėtojai iškovos kelialapį į 2015 metais Ukrainoje vyksiančias žemyno pirmenybes. Likusios 12 pirmajame atrankos etape dalyvaujančių komandų gaus antrą šansą pakovoti dėl kelialapio į Ukrainą. Šios komandos varžysis kitąmet vyksiančiame antrajame atrankos etape. Jame taip pat rungtyniaus rinktinės, kurios neužsitikrins teisės žaisti 2015 metų Europos čempionate per šįmetes žemyno pirmenybes.

Šiais metais vyksiančiame atrankos turnyre dalyvaus ir Lietuvos klubams atstovaujantys krepšininkai. Vienas Estijos rinktinės lyderių yra šią vasarą į Kauno „Žalgirį“ grįžęs puolėjas Siimas Sanderis Vene, o Baltarusijos rinktinės treneriai daug tikisi iš tris praėjusius sezonus „Šiaulių“ aprangą vilkėjusio Vitalijaus Liutyčiaus.

Tiesa, S.S. Vene negalės padėti savo komandai nuo atrankos turnyro pradžios. Praėjusį savaitgalį Taline vykusiame turnyre žalgiriečiui stipriai suskaudo nugarą ir jis praleido dvejas paskutines rungtynes.

Patarus gydytojams, rinktinės treneriai nusprendė nesivežti S.S.Venės į Nyderlandus, kur estai ketvirtadienį žais pirmąsias atrankos rungtynes. Dėl traumų namie liko dar du Estijos komandos lyderiai Kristjanas Kanguras ir Tanelis Sokkas.

Beje, turnyre Taline dalyvavo ir Baltarusijos rinktinė. Ir estai, ir baltarusiai per trejas rungtynes pasiekė po dvi pergales, o jų tarpusavio dvikovoje stipresnė buvo Baltarusijos komanda 87:77.

V. Liutyčius šiame turnyre įmesdavo vidutiniškai 13 taškų. Tik pirmose rungtynėse su slovakais žaidęs S.S.Vene pelnė 9 taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.