EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Galvoti, kad belgai gerai žaidžia tik futbolą – neteisinga“

Jonas Kazlauskas išsirinko pirmąjį savo dvyliktuką. Kol kas - laikiną. Lietuvos rinktinės strategas pirmajam draugiškam mačui su Belgijos rinktine nusprendė neregistruoti į stovyklą vėliau atvykusio Jono Valančiūno, kurį laiką treniruotėse dėl naujojo kontrakto su Stambulo „Fenerbahce Ulker“ nedalyvaujančio Lino Kleizos ir įžaidėjo Manto Kalniečio.

J.Kazlauskas nori išbandyti jaunuosius gynėjus A.Juškevičių ir V.Čižauską.<br>P.Mantauto nuotr.
J.Kazlauskas nori išbandyti jaunuosius gynėjus A.Juškevičių ir V.Čižauską.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2013-08-05 15:02, atnaujinta 2018-03-02 03:47

Strategas nori daugiau išbandyti jaunuosius gynėjus Adą Juškevičių ir Vytenį Čižauską. Nors Lietuvos rinktinės treneriams dabar yra svarbiausias savo komandos žaidimas, pro rinktinės skautų akis būsimieji varžovai neprasprūdo.

„Atlikome minimalią Belgijos rinktinės žaidimo analizę. Ir tai darėme todėl, kad norėjome žaidėjams parodyti, ką mes darysime ateityje. Daugiau dėmesio skyrėme savo problemoms“, – sakė J.Kazlauskas

Belgijos rinktinė anaiptol nėra Europos čempionatų naujokė, turi patyrusių žaidėjų, bet J.Kazlauskas tikina, kad dėmesys bus sutelktas į jo auklėtinių žaidimo kokybės gerinimą.

„Rungtynėse su Belgijos rinktine norime demonstruoti kuo kokybiškesnį krepšinį. Sieksime gerinti savo žaidimą bei ruoštis Europos čempionatui. Stengsimės laimėti kiekvienas rungtynes, tačiau tai nebus mirties ar gyvybės klausimas. Visos komandos, kurios žais Slovėnijoje, yra pajėgios ir nebūtų teisinga galvoti, kad belgai gerai žaidžia tik futbolą“, - kalbėjo J.Kazlauskas.

Lietuvos rinktinės žaidėjai jau trečią savaitę pluša treniruočių stovykloje, o skausmai ar nedidelės traumelės reikalauja nacionalinės komandos medikų dėmesio. Šeštadienį dėl nugaros skausmų vieną treniruotę praleido Robertas Javtokas, tačiau pirmadienį jis jau treniravosi pilna jėga.

„Didelių bėdų neturime, todėl kitokių sprendimų (renkantis, kurių žaidėjų neregistruoti. - Red.) priimti nereikėjo“, - sakė J. Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.