EUROLYGA 2023

Po rezultatyvių rungtynių – D.Motiejūno pokštai ir savikritika

„Klausausi G.Paškevičiaus”, - nusijuokė Donatas Motiejūnas, paklaustas, kokios muzikos klausosi prieš rungtynes. Kad ir kas skambėjo „Houston Rockets” atributika pažymėtose ausinėse, Lietuvos rinktinės puolėjui tai padėjo. 22-ejų 213 cm ūgio puolėjas pelnė 19 taškų, atkovojo 5 kamuolius, perėmė tris, surinko 20 naudingumo balų ir vedė Lietuvos rinktinę į pergalę pirmosiose draugiškose rungtynėse.

D.Motiejūnas pelnė 19 taškų, atkovojo 5 kamuolius, perėmė tris, surinko 20 naudingumo balų ir vedė Lietuvos rinktinę į pergalę pirmosiose draugiškose rungtynėse.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Motiejūnas pelnė 19 taškų, atkovojo 5 kamuolius, perėmė tris, surinko 20 naudingumo balų ir vedė Lietuvos rinktinę į pergalę pirmosiose draugiškose rungtynėse.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 5, 2013, 11:14 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:31 AM

Lietuviai Kėdainių arenoje patiesė Belgijos rinktinę 86:61.

- Šios rungtynėse buvote rezultatyviausias žaidėjas. Ar jums buvo skirti deriniai? - lrytas.lt paklausė D.Motiejūno.

- Ne, jokių derinių nebuvo - išėjo taip, kaip išėjo. Tiesiog žaidėme ir viskas taip susiklostė.

Pernelyg to nesureikšminu - tai dar tik pirmosios rungtynės. Vienas žingsnis į priekį žengtas. Reikia nuo kažko pradėti, o Belgijos komanda - gera, juk žais Europos čempionate. Manau, tai geras varžovams pirmoms draugiškoms rungtynėms.

- Ar esate patenkintas savo žaidimu?

- Pramečiau nemažai metimų, todėl dar yra kur tobulėti. Kodėl nepataikiau, nežinau - kartais kamuolys įkrenta, kartais - ne. Treniruotėse tai reikia gerinti.

- Aikštėje nemažai laiko kartu praleidote su Robertu Javtoku. Treniruotėse geriausiai sekėsi su šiuo tandemu?

- Matote, R.Javtokas už mane fiziškai dvigubai stipresnis, todėl jis mane saugo. Treneris liepė mane pasaugoti, kad nesulaužytų. Pastatė kaip apsauginį (šypsosi). Iš tikrųjų nežinau, kaip treneris suvadovavo, taip ir buvo. Patys matėte, šiose rungtynėse vyko bandymai, nuolatiniai keitimai.

- Dar neteko sužaisti su Jonu Valančiūnu. Trūko jo aikštėje?

- Matote, kol ateis tos rungtynės, gal mane jau išmes. Gal dar neteks sužaisti (šypsosi). Niekada nežinai, kaip bus - vieną dieną vienaip, kitą - kitaip. Kamuolys juk apvalus.

- Ar šią rinktinę gali patempti bet kuris žaidėjas ar ji turės savo lyderius?

- Duok Dieve, kad bet kuris galėtų iššauti - tada būsime pavojingesnė komanda. Varžovams reikės saugoti penkis žaidėjus, ne vieną.

- Pirmą kartą atstovaudamas Lietuvos rinktinei gavote tiek daug žaidimo minučių. Ar tai suteiks daugiau pasitikėjimo pačiam?

- Žinote daugiau negu aš pats (šypsosi).

- Kokį įspūdį paliko Kėdainių arena?

- Suoliukai labai arti salės - kai įsibėgėji, gali įbėgti ir į tribūnas. Bet labai smagu žaisti naujoje arenoje ir linkiu, kad tokių Lietuvoje būtų kuo daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.