EUROLYGA 2023

Brolių Macių pažadais maitintas „Žalgiris“ su Eurolyga atsiskaitė pats

Finansinių sunkumų kamuotą Kauno „Žalgirį“ dar giliau į duobę patempę broliai Maciai savo pažado dar neišpildė. Jų uždirbtą baudą Eurolygai Lietuvos čempionų klubas grąžino pats.

Broliai Maciai savo pažadų dar neišpildė.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Broliai Maciai savo pažadų dar neišpildė.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Aug 6, 2013, 1:36 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:16 AM

25 tūkst. eurų. Tokia suma patuštėjo „Žalgirio“ piniginė. Tai bauda, kurią Eurolyga klubui skyrė po to, kai broliai Nauris ir Normundas Maciai po rungtynių užpuolė Madrido „Real“ gynėją Rudy Fernandezą.

Viešai atgailavę už klubui padarytą skriaudą Maciai žadėjo sumokėti baudą, tačiau delsia.

„Kol kas dar ne, - gūžtelėjo pečiais „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, lrytas.lt paklaustas, ar broliai įvykdė pažadą. - Čia jie rodė iniciatyvą, mes kažko reikalauti negalime ir nereikalausime. Gauname iš Eurolygos pinigus, tad jie mums tiesiog atskaičiavo tą sumą, kurią turėjome sumokėti. Taip ir atsiskaitėme.“

Pažadų neatsisako

Lietuvos pilietybę turintys latviai pažado sumokėti Eurolygai neatsižada. Nuo balandžio pradėję kalbėti apie fondo, į kurį rinks pinigus, kūrimą, jie tikisi pagaliau įgyvendinti šiuos planus.

Fondą broliai žada pristatyti rugsėjo 1-ąją Kaune, kur Lietuvos rinktinė žais paskutiniąsias draugiškas rungtynes su Gruzijos krepšininkais.

Į fondą broliai ketina pervesti dalį pinigų, gautų pardavus įvairią jų įkurto prekės ženklo „Braliukai“ atributiką.

„Nėra taip lengva, kad tik sugalvoji ir padarai. Mes norime gražiai padaryti. Ir interneto portalą sukurti. Daug darbo tam reikia. Geri dalykai nepadaromi per dieną. Svarbiausia, kad mes darome ir, kad bus“, - aiškino Normundas, paklaustas kodėl fondo įkūrimas užsitęsė.

Marškinėliai su užrašu „Braliukai“ jau dabar turi paklausą ne tik Lietuvoje, bet ir Norvegijoje bei Anglijoje, bent taip tikino Normundas. Ir nors broliai įsitikinę, kad projektas nenuvils, prognozuoti per kiek laiko „Žalgiriui“ surinks pinigus – nesiryžo.

Palaiko Eurolygą

Už latvių sukeltą incidentą buvo nubaustas ne tik klubas, bet ir jo iniciatoriai. Broliams Maciams visam gyvenimui uždrausta lankytis Eurolygos ir Europos taurės rungtynėse. Tačiau su tokiu sprendimu jie nesitaikys. Balandžio pabaigoje surengę spaudos konferenciją jie pranešė duosią į teismą Eurolygą ir „Eurosport“ televiziją. Iš viso jie tikėjosi prisiteisti 620 tūkst. eurų.

Broliams atstovaujantis advokatas Kasparas Freimanis pasakojo, kad tiek Eurolygai, tiek „Eurosport“ išsiuntė oficialų raštą su reikalavimais. Tačiau, regis, nei vieni, nei kiti latvių reikalavimų vykdyti neketina, o teismo procesas dar nėra pradėtas.

Teismas bus, kaip be teismo. Mes juk negalime į rungtynes eiti, mums reikia teismo. Mes visur važiuojame su krepšiniu, susitinkam žmones, visi juokiasi iš šitos situacijos. Aš, Normundas, išvis nekaltas, tai kaip dabar man reikia visą gyvenimą neit į Eurolygą?“ - klausė N.Macius.

Maciai deklaravo sulaukę paramos iš daugelio krepšinio veikėjų, taip pat ir Kauno klubo vadovų bei krepšininkų. Vis dėlto, lrytas.lt kalbintas P. Motiejūnas tai neigia. Klubas palaiko Eurolygą.

„Čia tokia kuriozinė situacija tas jų noras paduoti į teismą Eurolygą. Mes negalime tokių dalykų palaikyti ir nepalaikysime. Žinoma, 100 proc. palaikome Eurolygą, suprantame jų sprendimą. Jis yra pateisinamas, nes tokių dalykų negali būti.

Mes Eurolygos, o ne brolių Macių pusėje. Jie patys padarė, ką padarė, kontaktą laikome, bet jei Eurolygos draudimas galios, mes jo laikysimės ir jie į rungtynes patekti negalės. Eurolyga diktuoja sąlygas ir mes jų laikysimės“, - užtikrino P. Motiejūnas.

Istorija

Garsioji istorija, po kurios Lietuvos vardas Europoje buvo linksniuojamas su neigiama potekste, įvyko kovo 7 dieną, po Eurolygos rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Real“. Įtemptas rungtynes 105:104 laimėjo svečiai, tačiau aistros tuo nesibaigė.

Jau prieš atvykdamas į Kauną R. Fernandezas buvo užsitraukęs Lietuvos krepšinio sirgalių pyktį. Madride vykusių rungtynių metu ispanas metė kamuolį nusisukusiam Kšyštofui Lavrinovičiui į galvą, o po finalinės sirenos įžeidė kapitoną Paulių Jankūną. Ramiu būdu pasižymintis P.Jankūnas nejuokais supyko ir užvirė grumtynės. Vėliau R.Fernandezas atsiprašė P.Jankūno.

Apmaudus pralaimėjimas Kaune aistruolių nenuramino. Po rungtynių, kai Ispanijos komandos žaidėjas jau lipo į autobusą, Nauris Macius smogė jam į veidą.

Abu broliai Maciai buvo uždaryti į areštinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.