EUROLYGA

Tarptautinis olimpinis komitetas liko abejingas FIBA prašymams

Nepaisant didelio spaudimo ir oficialaus prašymo iš FIBA Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) nusprendė trijulių krepšinio turnyro neįtraukti į Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių programą, rašo „USA Today“.

2016-aisiais krepšininkų amžiaus limito nebus, tačiau tai įmanoma 2020 metais.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
2016-aisiais krepšininkų amžiaus limito nebus, tačiau tai įmanoma 2020 metais.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2013, 1:27 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:43 AM

IOC oficialiame pranešime paaiškino, kad prašymai iš federacijų, kuriuos patenkintus didėtų sportininkų, medalių komplektų skaičius, dėl ko Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių organizatoriams išaugtų išlaidos, nebus patenkinti.

IOC nepatenkino ir kito FIBA prašymo – padidinti krepšinio turnyro dalyvių skaičių iš 12 į 16. FIBA pasiūlė padidinti komandų skaičių, tačiau žaisti mažiau rungtynių. Vietoje dviejų grupių po šešias komandas ir penkerias grupės rungtynes, siūlyta padaryti keturias grupes, po keturias komandas, kurios žaistų po trejas rungtynes.

Toks prašymas pateiktas sulaukus skundų iš įvairių pasaulio krepšinio lygų, įskaitant ir NBA, kad olimpinės žaidynės krepšininkams tęsiasi per ilgai ir iš žaidėjų pareikalauja per daug fizinių ir psichologinių jėgų.

Pasiūlymas padidinti komandų skaičių buvo matomas kaip kompromisas svarstymams, kad olimpinių žaidynių krepšinio turnyre reikia įvesti amžiaus limitą – žaisti 23 metų ir jaunesniems krepšininkams.

2016-aisiais amžiaus limito nebus, tačiau tai įmanoma 2020 metais. Tokią galimybę dar labiau sustiprina FIBA planuojami pokyčiai 2019-ųjų pasaulio čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.