EUROLYGA 2023

R.Grigo paaiškinimas – kodėl rinktinei naudinga žaisti su silpnesniais varžovais

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau po dviejų kėlinių prieš Švedijos komandą pirmauja 30 taškų skirtumu. Švedai atrodo bejėgiai, niekaip neužlopo milžiniškos spragos po savuoju krepšiu, o Jono Kazlausko auklėtiniai išdarinėja, ką nori.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 15, 2013, 7:44 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:31 PM

Tai – pasiruošimo rungtynės Europos čempionatui Slovėnijoje. Lietuviai jau sužaidė ketverias kontrolines rungtynes ir belgus bei švedus triuškino vidutiniškai 24 taškų skirtumu. Tačiau kiek naudos galima išpešti smaginantis su tokiais priešininkais?

Apie tai lrytas.lt kalbėjo su Baltarusijos moterų rinktinę treniravusiu Rimantu Grigu, kuris šią vasarą perėmė ambicingos Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipos vairą.

Giria pasirinkimą

50 metų specialisto teigimu, dėl J.Kazlausko pasirinkimo nereikėtų būgštauti. Esą silpnesni priešininkai padeda sumodeliuoti žaidimą.

„Tokie varžovai – labai geras pasirinkimas. Nemanau, kad dabar reikalingi stiprūs priešininkai. Rungtynės šiuo metu rinktinei yra kaip treniruočių procesas. Stebima, kas geriausiai pavyksta, kas ne, ką dar reikia tobulinti. Analizuodama ir viską keisdama treniruotėse, rinktinė juda pirmyn. O kad lietuvių žaidimas gerėja – jau matosi“, – portalui lrytas.lt pasakojo R.Grigas.

Rimčiausi rinktinės priešininkai pasiruošimo etape – rusai (rugpjūčio 22 d.), italai (rugpjūčio 27 d.) ir graikai (rugpjūčio 28 d.). R.Grigas prie jų dar priskiria makedonus (rugpjūčio 17 d.). Tačiau su tokiomis komandomis kaip Suomija (rugpjūčio 21 d.), Čekija (rugpjūčio 23 d.) ar Bosnija ir Hercegovina (rugpjūčio 29 d.) bei Gruzija (rugsėjo 1 d.) galima tikėtis kažko panašaus, kaip su belgais ar švedais.

„Aišku, triuškinti varžovus nėra visą laiką gerai, bet trenerio uždavinys – išdalyti minutes, – samprotavo R.Grigas. – Teks atsisakyti trijų kandidatų. Nesuteikiant šanso, „atkabinti“ žaidėją nuo dvyliktuko – ne išeitis. Kiekvienam reikia leisti pasirodyti. Ir tik lengvesnėse rungtynėse įmanoma duoti daugiau laisvės improvizuoti.“

„Treneriai tiesiog sprendžia savo problemas. Prie stipresnio varžovo bus galima pasitikrinti, ką dar reikia gerinti, o tada bus galima pasitempti ir judėti pirmyn“, – pridūrė strategas.

Pasitikėti J.Kazlausku

Vertinti, ar J.Kazlausko sumanymas pasiteisins, bus galima po Europos čempionato. Rezultatai atskleis visas klaidas ar laimėjimus.

Bet kad galima pasikliauti J.Kazlausku, liudija trenerio patirtis ir nuopelnai.

„Jonas – patyręs treneris. Kiekvienas yra savo darbo ir gyvenimo kalvis. Jis kaip mato, taip kala. J.Kazlauskas turi didelę patirtį ir ne vienerius metus dirbęs su rinktine žino, kaip ką daryti“, – portalui lrytas.lt tikino R.Grigas.

Kad stiprūs varžovai negarantuoja sėkmės Europos čempionate, byloja Lietuvos rinktinės patirtis. R.Grigas priminė liūdną Lietuvos krepšinio istoriją, kai 2009 metais tuometinio nacionalinės komandos vairininko Ramūno Butauto auklėtiniai pasiruošime parklupdė tokias ekipas kaip Ispanija, Rusija ar Slovėnija, bet pirmenybėse Lenkijoje tenkinosi vienintele pergale prieš bulgarus.

„Viską parodys čempionatas. Kai laimi, viskas gerai. Kai pralaimi, tada matai, jog tas ir anas buvo blogai. Bet mano nuomone, J.Kazlausko pasirinkimas neblogas. Komanda su kiekvienomis rungtynėmis tobulėja ir juda pirmyn. O tai džiugina“, – apibendrino R.Grigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.