EUROLYGA 2023

Mokęsis nepravirkdyti krepšininkių, Lietuvoje R.Grigas taikosi į bronzą

Buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris Rimantas Grigas trumpam buvo dingęs iš Lietuvos krepšinio gerbėjų akiračio. 2011 metais palikęs daugkartinį Lietuvos čempioną, strategas persikėlė į užsienį. Dar konkrečiau – į moterų krepšinį.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 18, 2013, 3:42 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:30 PM

Metus R.Grigas asistavo Algirdui Paulauskui galingoje Jekaterinburgo UMMC komandoje. Nuo 2012 metų lietuvis ėmė darbuotis Baltarusijos moterų rinktinėje.

Pirmiausia atvedęs ją į Europos čempionato finalinį etapą, Senojo žemyno pirmenybėse R.Grigas padėjo baltarusėms užimti penktą vietą ir įvykdyti federacijos keltus tikslus. Krepšininkės pateko į kitų metų pasaulio čempionatą ir 2015 metų Europos pirmenybes.

Tiesa, R.Grigo santykis su užsieniu ir moterų krepšiniu greičiausiai nutrūks. Priėmęs ambicingųjų Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ pasiūlymą, strategas veikiausiai atsisveikins su Baltarusijos komanda.

Pats lietuvis kol kas dar nesuka galvos dėl ateities Baltarusijoje. Dabar jo vienintelis galvos skausmas – „Pieno žvaigždžių“ klubas. Tiesa, prieš tai galvą jam skaudėjo ir dėl specifinio darbo su moterimis.

Pravirkdė žaidėją

Darbo su moterimis patirtis R.Grigui buvo įdomi. Specialistui patiko darbuotis su aukšto lygio krepšininkėmis.

„Moterų ir vyrų krepšinis turi skirtingą specifiką, – portalui lrytas.lt sakė R.Grigas. – Tačiau dirbant tiek su vyrais, tiek moterimis, reikia išmanyti savo darbą ir suvokti, ką nori duoti. Jei esi savo srities specialistas, gerai ir vyrų, ir moterų krepšinyje.“

Dirbant su moterimis R.Grigui buvo sunkiausia priprasti prie bendravimo. Strategas netgi buvo pravirkdęs krepšininkę.

„Dirbdamas Jekaterinburgo komandoje, vieną žaidėją sukritikavau dėl gynybos – pasakiau, kad jai reikėtų pasitempti, įdėti daugiau pastangų. O ji paėmė ir apsiverkė, – įsiminusia istorija dalijosi R.Grigas. – Paskui net pasimečiau. Viešpatie, kaip čia yra. Priėjau prie Marijos Stepanovos (Rusijos krepšinio žvaigždė, tuomet žaidusi UMMC, – aut. past.), pakalbėjau. Ji sakė, kad buvau teisus, todėl tokiu atveju galiu priekaištauti.“

Nors R.Grigas sulaukė užtarimo dėl savo teisybės, pravirkdyti moterį jam buvo skaudu.

„Aišku, tai nėra malonu. Po tokių atvejų visai kitaip pradedi kritikuoti žaidėjas. O taip, kaip vyrams, tiesiai šviesiai ką nors pasakyti negali“, – pridūrė 50 metų treneris.

Nori LKL bronzos

Nuo vyrų krepšinio klaipėdietis nebuvo nutolęs. Viešėdamas Baltarusijoje, R.Grigas konsultavo Jungtinėje lygoje žaidžiančią Minsko „Cmoki“ komandą. Su moterų rinktine reikėjo dirbti tik vasarą, todėl jis turėjo pakankamai laiko dalytis vyrų krepšinio patirtimi.

Baltarusijoje R.Grigui reikėjo nenuvilti aukštus reikalavimus kėlusios krepšinio federacijos. Lietuvoje jo laukia ne ką lengvesnis gyvenimas.

„Norime tapti prizininkais. Tačiau į trečią vietą pretenduoja daugybė komandų. Vis dėlto vis tiek sieksime savo tikslų. Laukia labai įdomus čempionatas“, – lrytas.lt tvirtino R.Grigas.

„Pieno žvaigždžių“ vairininkas išskyrė dar bent keturias komandas, kurios atiduos viską, kad ant nugalėtojų podiumo liptų šalia Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“.

Anot R.Grigo, tai – gerokai sustiprėjęs Kėdainių „Nevėžis“, „Šiauliai“, „Prienai“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.