EUROLYGA 2023

Ką naujam Eurolygos sezonui rengia „Žalgirio“ varžovai (B grupė)

Europos krepšinio visuomenės dėmesio centre šiuo metu yra rinktinių reikalai ir artėjantis Europos vyrų čempionatas. Tačiau rugpjūtį treniruočių stovyklas jau atidaro ir stipriausi Senojo žemyno klubai, pradedantys pasiruošimą nacionalinių lygų ir Eurolygos varžyboms.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 22, 2013, 1:06 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:39 PM

Portalas lrytas.lt pristato, ką naujam sezonui rengia Eurolygos B grupės komandos.

Šioje grupėje žais Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“. Jo varžovai bus Madrido „Real“, Stambulo „Anadolu Efes“, Bambergo „Brose“, Milano „Emporio Armani“ ir Strasbūro SIG klubai.

Madrido „Real“

Vasaros darbai. „Real“ vadovybei ši vasara yra gana rami. „Karališkasis“ klubas turėjo galiojančias sutartis ir su treneriu Pablo Laso, ir su visais svarbiausiais žaidėjais, todėl jam reikėjo užpildyti tik nedideles spragas, atsiradusias atsisveikinus su keliais lūkesčių nepateisinusiais krepšininkais, tarp kurių buvo lietuvis Martynas Pocius ir buvęs „Žalgirio“ vidurio puolėjas Mirza Begičius.

Kadangi išvykusių nebuvo daug, nėra daug ir naujokų. Tik du: vidurio puolėjai Giannis Bourousis ir Salahas Mejri.

Ko trūksta. „Real“ dar nėra visiškai sukomplektuotas, bet patekti į pagrindinį penketą galinčių krepšininkų šis klubas įsigyti neturėtų.

Perspektyvos. Visas branduolys lieka, todėl galima neabejoti – „Real“ ir vėl bus vienas didžiausių Eurolygos favoritų.

Optimalus penketas. S.Rodriguezas, S.Llullis, R.Fernandezas, N.Mirotičius, F.Reyesas. Treneris P.Laso.

Stambulo „Anadolu Efes“

Vasaros darbai. Nors praėjusį sezoną „Anadolu Efes“ neįgyvendino užduočių nei Eurolygoje, nei nacionalinėse varžybose, klubo vadovai neplanavo griebtis drastiškų permainų. Vis dėlto jie buvo priversti tai daryti, kadangi išvykti iš Stambulo nusprendė pagrindinio penketo žaidėjai Jordanas Farmaras ir Joshua Shippas bei patikimas atsarginis Sinanas Guleras. O Keremui Tunceri, Ermaliui Kuqo ir Sašai Vujačičiui vietos neliko pačių „Anadolu Efes“ vadovų vizijoje.

Naujokų sąraše ryškiausiai matoma Zorano Planiničiaus pavardė. „Anadolu Efes“ ekipoje neturėtų pasimesti ir Kostas Vasileiadis, Scotty Hopsonas bei vienas nedaugelio NCAA žaidusių turkų Denizas Kilicli.

Ko trūksta. Apie tai, ar komandai dar kažko trūksta, „Anadolu Efes“ vadovai kalba labai aptakiai. Perspektyvos. Nemažai „Anadolu Efes“ žaidėjų – jaunesni ir mažiau patyrę nei praėjusį sezoną, tad ir niekaip neišsipildančios viltys patekti į finalo ketvertą turėtų sumažėti.

Optimalus penketas. Z.Planiničius (atėjo iš „Chimki“), J.Lucasas, S.Hopsonas (Eilato „Hapoel“), D.Savanovičius, S.Erdenas. Treneris O.Mahmuti.

Bambergo „Brose“

Vasaros darbai. Pagrindinė Bambergo klubo vasaros užduotis buvo pasirašyti naują sutartį su vienu rezultatyviausių Eurolygos krepšininkų Boštjanu Nachbaru. Tačiau jis neatsispyrė „Barcelona“ pasiūlymui ir „Brose“ vadovams iškilo kita, itin sunkiai įgyvendinama užduotis – rasti slovėnui pamainą.

Gali būti, kad tai pavyko – Vokietijos čempionų aprangą apsivilko Novica Veličkovičius. Rimta paspirtis turėtų būti ir trys amerikiečiai Zackary Wrightas, Jamaras Smithas bei Rakimas Sandersas.

Ko trūksta. „Brose“ vadovai jau padarė viską, ką privalėjo padaryti tarpsezoniu.

Perspektyvos. „Brose“ – finansiškai stabilus ir aiškią strategiją turintis klubas. Jo sudėtis neprastesnė nei pernai, tad ir rezultatų galima laukti neprastesnių.

Optimalus penketas. J.Goldsberry, A.Gavelas, C.Jacobsenas, N.Veličkovičius (Belgrado „Mega Vizura“), M.Zirbesas. Treneris Ch.Flemingas.

Milano „Emporio Armani“

Vasaros darbai. Nesėkmės visuose frontuose padėjo tašką Sergio Scariolo epopėjoje. Kantrybę praradę „Emporio Armani“ vadovai parodė šiam treneriui duris ir komandą patikėjo praėjusį sezoną Sienos „Montepaschi“ ekipoje sėkmingai dirbusiam Lucai Banchiui.

Kartu vos ne nuo pamatų buvo atnaujinta sudėtis – iš pernykštės liko vos keturi krepšininkai. Tuo tarpu naujokų sąrašas yra labai margas. Jame – ir su treneriu iš Sienos atvykęs Davidas Mossas, ir iš „Barcelona“ persikėlęs C.J.Wallace‘as, ir praėjusį sezoną praverti NBA duris nesėkmingai bandę Curtisas Jerrellsas bei Samardo Samuelsas, ir Italijos rinktinės žaidėjas Angelo Gigli.

Ko trūksta. „Emporio Armani“ dvyliktukas tarsi aiškus, tačiau šio klubo vadovybė pasižymi tuo, kad pastiprinimo dairosi nuolat.

Perspektyvos. Žaidėjai į Milaną suvažiavo iš įvairiausių pasaulio kampelių. Vis dėlto medžiaga L.Banchio rankose yra nebloga ir dabar tik nuo trenerio priklauso, ar „Emporio Armani“ pranoks praėjusio sezono rezultatus.

Optimalus penketas. C.Jerrellsas („Maine Red Clowes“), K.Langfordas, A.Gentile, C.J.Wallace‘as („Barcelona“), S.Samuelsas (Jeruzalės „Hapoel“). Treneris L.Banchi (Sienos „Montepaschi“).

Strasbūro SIG

Vasaros darbai. Ruošdamasis sugrįžimui į Eurolygą Strasbūro klubas pakeitė daugiau nei pusę žaidėjų. Tačiau itin skambių pavardžių SIG nepristatė, o varžovams pridaryti daugiausia bėdų gali NBA lygoje šmėstelėjęs Kevinas Murphy ir iš kitų Prancūzijos klubų perėję Antoine‘as Diot, Jeremy Leloupas bei lietuvių kraujo turintis amerikietis Timas Abromaitis.

Ko trūksta. SIG vadovai teigia, kad visus vasaros darbus jau atliko.

Perspektyvos. SIG piniginė nėra tokia stora, kad galėtų įsigyti ryškių žvaigždžių. Todėl šio klubo maksimali užduotis – sunki kova dėl patekimo į „Top 16“ etapą.

Optimalus penketas. A.Diot („Paris-Levallois“), R.Greeras, K.Murphy („Utah Jazz“), J.Leloupas (Dižono JDA), A.Ajinca. Treneris V.Collet.

Kauno „Žalgiris“

Vasaros darbai. Pavasarį dar vieną finansinį sukrėtimą išgyvenęs „Žalgiris“ buvo priverstas stipriai susiveržti diržą. Dėl to iš pernykštės sudėties liko vos keturi žaidėjai, o šią vasarą Kauno klubas negalėjo įsigyti tokio kalibro krepšininkų kaip prieš metus. Tarpsezoniu „Žalgiris“ nusitaikė į žalią aprangą jau anksčiau vilkėjusius žaidėjus. Kol kas rimčiausi kauniečių pirkiniai – Martynas Pocius, Artūras Milaknis ir Vytenis Čižauskas. Jiems, kitiems naujokams ir senbuviams vadovaus irgi po nedidelės pertraukos grįžęs graikas treneris Ilias Zouros.

Ko trūksta. Akivaizdu, jog „Žalgirio“ komplektavimas dar nebaigtas. Tačiau su keliais ir kokio lygio krepšininkais bus pasirašytos sutartys, šiuo metu, atrodo, nenutuokia net patys klubo vadovai.

Perspektyvos. Nors „Žalgiris“ sezoną pasitiks smarkiai pasikeitęs ir atjaunėjęs, komandoje netrūks ir patyrusių krepšininkų. Todėl Eurolygos autsaiderių likimas Lietuvos čempionams negresia.

Optimalus penketas (jei žaisti reiktų dabar). V.Čižauskas (Valjadolido „Blancos de Rueda“), M.Pocius (Madrido „Real“), A.Milaknis („Prienai“), P.Jankūnas, R.Javtokas. Treneris I.Zouros (praėjusį sezoną nedirbo).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.