EUROLYGA 2023

„Šiaulių“ trenerių štabe – R.Giedraitis

„Šiaulių“ trenerių štabas pasipildė nauju nariu - į komandą sugrįžo Robertas Giedraitis. Vakar 43-iąjį gimtadienį paminėjęs specialistas kartu su Vaidu Pauliukėnu dirbs trenerio Gedimino Petrausko asistentu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2013, 2:50 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:54 PM

Visą karjerą nuo 1995 iki 2005 metų „Šiauliams“ atstovavęs įžaidėjas po to perėjo dirbti į trenerių štabą - buvo Aloyzo Rudžio, Roberto Kuncaičio asistentas. 2008 m. pradžioje R.Giedraitis tapo vyriausiuoju komandos treneriu, metų pabaigoje šias pareigas užleido į gimtinę sugrįžusiam Antanui Sireikai.

Po to R.Giedraitis du sezonus vadovavo Utenos „Juventus“ ekipai, o praėjusį sezoną dirbo Panevėžio klube - iš pradžių trenerio asistentu, po to perėmė komandos vairą.

- Tarpsezonį turėjote daug pasiūlymų? - per atvirąją treniruotę, kurioje su komandos naujokais buvo pristatytas ir naujas trenerių štabo narys, buvo paklausta R.Giedraičio.

- Norėjau savarankiškai vadovauti komandai, turėjau keletą variantų, bet galiausiai priėmiau „Šiaulių“ klubo vadovų kvietimą.

- Kuo suviliojo „Šiauliai“?

- Pirmiausia čia yra mano namai, čia praleidau beveik visą karjerą, čia sudarytos labai geros sąlygos dirbti. Todėl ilgai nedvejojau.

- Gal komandoje žaisiantis sūnus Rokas gaus privilegijų?

- Man apskritai nepatinka toks klausimas, nes Rokas nėra išskirtinis - jis toks pats krepšininkas kaip ir kiti. Sūnus negaus jokių privilegijų, vietą komandoje ir minučių skaičių aikštėje turės išsikovoti juodu darbu.

- Kokie keliami tikslai šiai jaunai komandai?

- Komanda išties yra jauna, bet man patinka dirbti su jaunimu. Juolab kad šį sezoną turime nemažą būrį šiauliečių, o tai turėtų pagausinti sirgalių gretas. „Šiauliai“ visada garsėjo ambicijomis, todėl keliame sau pačius aukščiausius tikslus. Tai buvo daroma kiekvieną sezoną, ne visada pasisekdavo, bet tradicija išliko siekti maksimumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.