EUROLYGA 2023

J.Kazlauskas: „Nuotaika buvo šventinė, bet iki šventės mums dar labai toli“

Jonas Kazlauskas nesureikšmino atkaklių paskutiniųjų rungtynių su Gruzijos rinktine, kurią pavyko palaužti tik po pratęsimo. Lietuvos rinktinės treneris pabrėžė, kad šis susitikimas buvo skirtas daugiau publikai, ne pačiai komandai. Lietuviai pergalę šventė 88:83.

J.Kazlauskas negailėjo kritikos savo komandai.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Kazlauskas negailėjo kritikos savo komandai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Sep 1, 2013, 10:42 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:05 PM

„Daugelis žaidėjų jau buvo susikrovę lagaminus. Nors tvyrojo šventinė nuotaika, iki tos šventės mums dar labai toli“, – spaudos konferencijoje kalbėjo J.Kazlauskas.

„Dar mums reikia labai daug dirbti. Nors apie tai kalbėjome pačioje pradžioje, ne viskas išėjo. Buvo geresnių, blogesnių ir visai blogų momentų. Pasitvirtino, kad Gruzija žaidžia gerą krepšinį ir šiame cikle nugalėjo daug pajėgių komandų“, – pasakojo J.Kazlauskas.

– Ar ketvirtojo kėlinio pabaigoje L.Kleizos metimas paskutinėmis sekundėmis buvo pagal planą? - žurnalistai paklausė J.Kazlausko.

– Kaip planavome, taip ir įvyko. L.Kleiza gavo kamuolį ir praktiškai buvo laisvas. Jis nusprendė veržtis, nes nebuvo reikalo mesti iškart. Nepasisekė.

– Susidarė įspūdis, kad nenorėjote žaisti pratęsimo.

– Paprastai draugiškuose mačuose pratęsimas nežaidžiamas. Kadangi gruzinai yra svečiai, garbingai pasiūlėm pasirinkti. Versti juos žaisti pratęsimą – nekorektiška. Bet jie pasakė – tvarkoje, žaidžiam.

– V.Sanikidzė pelnė 28 taškus. Ar tai dėl vangios L.Kleizos gynybos?

– Ne tik dėl L.Kleizos gynybos. Buvo daug niuansų. Pasikartosiu – buvo gerų epizodų. Bet po gerų atkarpų atsipalaidavome. Žaidėjai irgi kažkiek saugosi. Bijo paskutinėse rungtynėse iškristi iš to traukinio.

– Kas labiausiai džiugina?

– Buvo gerų epizodų gynyboje – varžovams pritrūkdavo laiko atakai, mesdavo iš sunkių padėčių. Šiam mačui norėjau panaudoti visus dvylika žaidėjų. Tai buvo atsisveikinimo rungtynės. Žaidėme ne pagal tai, kaip kas atrodo, o dėl publikos. Todėl buvo dvigubai sunkiau.

Beje. Čia bus ne pasiteisinimas, o šiokia tokia problemėlė – pusė komandos peršalę.

– Ar toks penketas, kuris pradėjo rungtynes, bus ir Europos čempionate?

– Startinis penketas priklausys nuo rungtynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.