EUROLYGA 2023

Rinktinės išlydėtuvėse – A.Sabonytė ir P.Gražulio „Už Lietuvą, vyrai!“

„Mes už... Lietuvą, vyrai!“ – interneto platybėse sukasi sumontuotas nuotaikingas vaizdo įrašas, kuriame policininkų nešamas Petras Gražulis kurioziškai užbaigia Lietuvos krepšinio rinktinės šūkį.

J.Valančiūnas, kaip visada, sulaukė daug ovacijų.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Valančiūnas, kaip visada, sulaukė daug ovacijų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2013-09-01 23:49, atnaujinta 2018-03-01 15:05

„Už Lietuvą, vyrai“ aidėjo ir per neformalų nacionalinės komandos išlydėtuvių renginį, kuris po paskutinio draugiško mačo su Gruzija vyko šalia penktojo Kauno „Žalgirio“ arenos sektoriaus.

Petrą sukurstė Jonas

P.Gražulį išprovokavo tyla, paprašius užduoti klausimą dviem rinktinės Jonams – Valančiūnui ir Mačiuliui. Kai visa rinktinė išsirikiavo prieš kviestinius svečius ir žurnalistus, abu krepšininkai pokštaudami stumdė į priekį Renaldą Seibutį ir masažuotoją Aidą Buzelį.

Tai nepraslydo pro renginio vedėjo Jono Radzevičiaus akis. Šis iškvietė abu Jonus į scenos vidurį ir paprašė publikos užduoti jiems po vieną klausimą. Jiedu nedrąsiai žengė į priekį, tačiau svečiai buvo dar nedrąsesni. Nejaukią tylą nutraukė P.Gražulis.

„Už Lietuvą, vyrai!“ – sušuko P.Gražulis.

Tiek krepšininkai, tiek susirinkusieji pratrūko juokais. Tuo pačiu P.Gražulis išsklaidė įtampą – krepšininkai atsipalaidavo.

J.Kazlauskas prašė supratimo

J.Radzevičius dar paprašė pasisakyti ir rinktinės vyriausiąjį trenerį Joną Kazlauską. Beje, paprašęs į sceną žengti Joną, renginio vedėjas pats suglumo – rinktinėje yra net trys Jonai – Valančiūnas, Mačiulis ir Kazlauskas.

„Esate pripratę matyti savo pačią geriausią komandą. Mes patys norime taip atrodyti. Tačiau ne kasdien tai pavyksta. Todėl prašau jūsų supratimo“, – kaip visada išlaikęs sau būdingą rimtį, sakė J.Kazlauskas.

Netrukus jis pridūrė, kad atsisveikinimo mače su Gruzija rinktinė toli gražu neatskleidė savo veido. Jį tikisi atskleisti Jesenicėje ir Liublianoje.

Rinktinę bandė užvesti ir Seimo pirmininkas, buvęs moterų rinktinės treneris Vydas Gedvilas.

„Kaukitės už Lietuvą kaip gladiatoriai, kuriuos įvaro į areną ir jiems belieka kautis tik dėl pergalės!“ – krepšininkus bandė įkvėpti V.Gedvilas.

Tiesa, Seimo pirmininkas ne kartą pabrėžė, kad, jei rinktinei Europos čempionate nepasiseks, lietuviai atleis komandai.

„Pakalbėjote kaip kunigas“, – per dantį V.Gedvilą pašiepė ne vieną taiklų pokštą sekmadienio vakarą paleidęs J.Radzevičius.

Po oficialiosios dalies, su šeimomis, antrosiomis pusėmis ar artimaisiais visi patraukė kirsti sumuštinukų. Kai kurie žaidėjai neužsibuvo – Martynas Pocius šmaikštaudamas šuoliais bėgo nuo žiniasklaidos. Tačiau netrukus pats krepšininkas priėjo prie žurnalistų ir paklausė, ar jiems nereikia jo paslaugų.

„Tvyrojo šventinė atmosfera, bet iki tos šventės dar labai toli“, – po mačo spaudos konferencijoje buvo sakęs J.Kazlauskas. Švęsti tikrai dar nėra kada. Jau pirmadienio vakarą Lietuvos rinktinė išskrenda į Slovėniją.

Jeigu viskas bus gerai, švęsti bus galima rugsėjo 22-ąją.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis Europos krepšinio čempionate.

 Rugsėjo 4 diena, Serbija – Lietuva, 22 val. 

 Rugsėjo 5 diena, Lietuva – Makedonija, 22 val. 

 Rugsėjo 6 diena, Latvija – Lietuva, 18 val. 45 min. 

 Rugsėjo 8 diena, Lietuva – Juodkalnija, 22 val. 

 Rugsėjo 9 diena, Lietuva – Bosnija ir Hercegovina, 18 val. 45 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.