EUROLYGA 2023

Incidentai prieš išvykimą į Slovėniją Lietuvos rinktinei nepakenks

„Nesame prieš ir apie tai pagalvosime“, - paklaustas, ką mano apie Seimo nario Emanuelio Zingerio pateiktą atsiprašymo variantą, „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo šalies krepšinio federacijos (LKF) atstovas spaudai Dalius Matvejevas.

Po K.Lavrinovičiaus „pokšto“ Lietuvos rinktine gali apsilankyti Vilniaus geto likvidavimo minėjime.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Po K.Lavrinovičiaus „pokšto“ Lietuvos rinktine gali apsilankyti Vilniaus geto likvidavimo minėjime.<br>G. Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2013, 7:49 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:15 PM

Po Kšyštofo Lavrinovičiaus sukelto skandalo, kuomet krepšininkas ant kuprinės nupiešė svastiką, E.Zingeris Lietuvos krepšininkams pasiūlė rugsėjo 23 dieną atvykti į Pamarius. Ten vyks Vilniaus geto likvidavimo septyniasdešimtmečio minėjimas.

Pasak E.Zingerio, tokiu būdu LKF ir patys žaidėjai reabilituotųsi prieš visą pasaulį, simboliškai atsiprašydami.

„Dar anksti kalbėti. Reikia pažiūrėti, kada grįš komanda, ar ji visa grįš, kokios bus nuotaikos. Juk būna visaip. Žaidėjai gana greitai išsiskirsto ir panašiai“, - kalbėjo D.Matvejevas.

„Lietuva tiesiogiai“ laidoje antradienį buvo kalbėta ne tik apie galimus krepšininkų pasiekimus ir varžovus Europos čempionate, bet ir apie paskutinius Lietuvos rinktinės incidentus – lėktuvo variklio gedimą bei K.Lavrinovičiaus poelgį.

Apie tai kalbėjo krepšinio specialistas Linas Kvedaravičius, ietuvos studentų krepšinio rinktinės treneris ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos stratego asistentas Dainius Adomaitis.

Lėktuvo gedimas

- Ar tikite prietarais?, - paklausė laidos vedėja Daiva Žemaityte.

D.Adomaitis: Kiekvienas žmogus turi savo prietarų ir jais tiki.

L.Kvedaravičius: Labai mažai tikiu. Turiu tik vieną prietarą ir jis yra labai nereikšmingas. Nemanau, kad reikėtų tikėti prietarais. Reikia pasitikėti savo jėgomis.

- Lėktuvo sugedimas, jeigu tikėsime prietarais – blogas ženklas. Tačiau šioje situacijoje gal reikėtų vadovauti kitu posakiu: „Per kančias – į žvaigždes“. Ar tas faktas, kad krepšininkai laiku neišskrido į Slovėniją turės reikšmės?

L.Kvedaravičius: Nemanau. Žinome rinktinės pasirengimą ir visą planą. Jesenicėse jie atsisakė tik vienos treniruotės. Nedirbo svorių kilnojimo salėje. Tai nėra būtinas elementas. Krepšininkai gerai išsimiegojo Kaune, pailsėjo ir sėkmingai išvyko. Be to, Slovėnijoje jie gyvena po du kambaryje, o Kaune – po vieną.

Krepšininkai išvyko dienos režimu, pailsėję. Yra vakarinė treniruotė, o rytoj jau reikės žaisti rungtynes. Tas incidentas tikrai neturėjo kažkokios įtakos.

- Tai gedimas išėjo į naudą?

D.Adomaitis: Negalima taip sakyti, nes treneriai turi savo planus. Jie žino, ką noriu padaryti kiekvienoje treniruotėje. Gal jie norėjo išnaudoti tą treniruotę, labiau panagrinėti Serbijos žaidimą. Tačiau to incidento tikrai nereikia sureikšminti. Tai tikrai neturės reikšmės.

O kaip komandos psichologija? Gal patys krepšininkai ims galvoti, kad tai buvo blogas ženklas.

D.Adomaitis: Tikrai ne. Visi – profesionalai ir supranta, kur žais ir dėl ko žais. Krepšininkai turi labai daug patirties ir tokie dalykai jų tikrai neišmuš iš vėžių.

Nupiešta svastika

- Lėktuvo gedimas – tik vienas nemalonus incidentas. Kitas – Kšyštofo Lavrinovičiaus „pokštas“. Aukštaūgis ant kuprinės nupiešė svastiką. Situacija buvo nufotografuota ir žaidėjo poelgis sukėlė daug emocijų.

L.Kvedaravičius: Sunku komentuoti. Tai jautrus dalykas visai visuomenei. K.Lavrinovičius jau sulaukė griežtos reakcijos iš LKF. Manau, kad ką padarė Kšyštofas suvokė tik vėliau. Tokių veiksmų reikėtų vengti. Juk žaidėjas – atstovauja Lietuvai ir yra viešas asmuo. Taip elgtis nedera. Tai pamoka – visam gyvenimui. Pamokų jis vis gauna ir gauna. Būtų gerai, kad tai būtų paskutinė pamoka ar bent jau viena iš paskutinių.

- Kai kurie komentatoriai netgi nesistebėjo, kad tai padarė vienas iš brolių...

D.Adomaitis: Man asmeniškai norisi tai kuo greičiau pamiršti. Tai – nevykęs pokštas. Reikia jį užmiršti ir leisti krepšininkams susikaupti darbui. Reikia, kad jie būtų susikaupę krepšiniui. Smerkti, pasmerkti ar daryti išvadas gal galima daryti po čempionato.

- Tačiau sunku patikėti, kad K.Lavrinovičius svastiką piešė sąmoningai, kalbant apie jos reikšmę po Antrojo Pasaulinio karo.

D.Adomaitis: Tikrai ne. Tai – visiškai nevykęs pokštas.

- Daliau, ar po šio nesusipratimo jums teko kalbėtis su federacijos vadovais, kurie jau – Slovėnijoje. O gal ir su pačiu krepšininku?

D.Matvejevas: Tiesiogiai kalbėti neteko. Bendravau per Liną Kunigėlį (rinktinės atstovas spaudai, - Red.), kuris yra Slovėnijoje. Jis buvo ir pirmadienio vakarą. Jis ir perdavė man K.Lavrinovičiaus žodžius. Jis apgailestauja, kad taip nutiko. Tiesiog Kšyštofas nepagalvojo, kad tai sulauks tokios reakcijos. Jis nenorėjo nei įžeisti, nei įskaudinti žmonių. Jo veiksmas – nevykęs pokštas.

- O kaip ketina reaguoti LKF? Juk apie incidentą pranešę žmonės sako, kad LKF turėtų labai griežtai pažvelgti į situaciją.

D.Matvejevas: Nežinau, ką reiškia griežtai. Su krepšininku buvo pakalbėta. Jis suprato, kad pasielgė netinkamai ir tikrai daugiau to nedarys. Mūsų manymu to užtenka. Žinoma, kiekvienas gali turėti savo nuomonę apie bausmę. LKF nei finansiškai, nei išmesti iš rinktinės, kai čempionatas prasideda po dienos, imtis šiuo metu neketina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.