EUROLYGA 2023

Europos čempionato dienoraštis (1): kaip suomiai papildė lietuvių sirgalių būrį

Specialiai lrytas.lt, Jesenicės

„Mes esame šlovės medžiotojai”, - nusijuokia suomiai, paklausti, kodėl jie čia, B grupės varžybose.<br>R.Kazilionio nuotr.
„Mes esame šlovės medžiotojai”, - nusijuokia suomiai, paklausti, kodėl jie čia, B grupės varžybose.<br>R.Kazilionio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

2013-09-04 18:41, atnaujinta 2018-03-01 13:41

Ar galite įsivaizduoti krepšinio faną iš Lietuvos, kuris atvyko į Europos čempionatą Slovėnijoje, tačiau nuvažiavo ne į Jesenices, kur žaidžia mūsų rinktinė, bet į, tarkim, Koperį?

Toks scenarijus lietuviui būtų neįtikėtinas. O Jyrki Salmenkivi ir Pekka Pusu, nuo galvos iki kojų apsirėdę trispalve atributika, vaikštinėja aplink apsnūdusių Jesenicių areną, nors tuo metu Koperyje, ant Adrijos jūros kranto, Suomijos krepšininkai kaunasi su turkais.

„Mes esame šlovės medžiotojai”, - nusijuokia suomiai, paklausti, kodėl jie čia, B grupės varžybose. Iš tiesų vyrai į Jesenices atvažiavo todėl, kad jiems patinka Lietuvos krepšinis ir todėl, kad apskritai tikisi geresnio reginio nei Koperyje.

„Ten ir taip yra suvažiavusių pusantro tūkstančio girtų suomių. Pas mus Suomijoje dabar – krepšinio bumas”, - sako J. Salmenkivi.

Įspūdingą skaičių sunku patikrinti ir jei tai tiesa, galbūt suomiai krepšinio sirgaliai Europoje kažkada garsės ne mažiau nei Sėklos kompanija. Bet kol kas J.Salmenkivi su P.Pusu – ne kartu su tėvynainiais, o Jesenicėse.

Alpių priekalnėse esančiame Plungės dydžio miestelyje šviečia saulė, vasariškai šilta. Kitaip nei vakar, Europos čempionato išvakarėse, šiandien baruose aplink areną jau pristatyta papildomų stalų, garsiai groja muzika, plazda B grupėje žaidžiančių šalių vėliavos. Viskas paruošta, kad sirgaliai iš Lietuvos, Latvijos, Serbijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Makedonijos bei Makedonijos mokėtų po 2 eurus už alaus bokalą.

Laukdami saviškių rungtynių fanai taip ir daro. Bet nemažas būrys grūdasi prie dviejų bilietų kasų.

Pasirodo, problemų kilo tiems, kurie turi įsigiję ne pačius bilietus, o specialius vaučerius, kuriuos dabar reikia pasikeisti į bilietus. Tai užtrunka, todėl abu ramūs Suomijos „lietuviai” pyksta. „Negalima iškeisti vaučerių iškart į bilietus trejoms tos dienos rungtynėms. Kai baigiasi vienos, turi ateiti bilieto kitoms, - sako suomiai. – Kol stumdaisi prie kasos, nepamatai pirmojo kėlinio”.

Jie prieš dvejus metus lankėsi Europos čempionate Lietuvoje ir tikina, kad pas mus viskas buvo organizuota puikiai. O čia – blogai. Abu suomiai Slovėnijoje prabus tik pirmąją čempionato savaitę ir todėl labai nenori, kad trumpą atokvėpį nuo darbų trikdytų nesklandumai.

Bet galbūt ta sumaištis didžiojo krepšinio iki šiol neregėjusiame miestelyje – tik pirmąją dieną ir rytoj jau viskas susitvarkys. Juk viena iš „Eurobasket 2013” sostinių tapusioms Jesenicėms ši savaitė turi būti auksinė. Bent jau to tikisi visi vietos barų šeimininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.